|
Outlook Express - problem z odbieraniem poczty
Oceń temat:

- Adept
-
-
Grupa:
Forumowicze
-
-
Napisany 05 listopad 2004 - 23:18
Zainstalowałem faworyta PC World Computer do usuwania spamu - iHateSpam,
program okazal sie kiepski, bo usuwal wszystkie wazne maile, a spam pozostawal, Po jego odinstalowaniu sypnal sie Outlook Express,
gdy chce odebrac maila klikam okienko "wyslij odbierz", okienko procesu pojawia sie i znika w ciagu ok. (1/10) sekundy.
Acha dodam, ze program wysyla maile, ale ich nie odbiera, co dziwne nie pokazuje zadnego bledu, niby wszystko jest ok, ale to laczenie sie z serwerami (bo mam 4 konta) trwa 0.1 sekundy,
i konczy sie ... normalnie, jakby na serwerze nie bylo wiadomosci, a przeciez sa!!! Czy mozna to naprawic? Jak odinstalowac Outlooka Express, bo naprawde nie potrafie tego (to jest bardziej skomplikowane niz w 98 ), no i czy moge to naprawic, czy po prostu jedyna rada jest reinstalacja?
-
Grupa:
Forumowicze
-
-
Napisany 06 listopad 2004 - 19:16
Moze ten programik postawił ci jakieś serwery na kompie. Sprawdzałeś ustawienia kont na Outlook'u? Nie zmienił ci adresów/portów serwera?

E8200@3.5GHz, Asus 8800GTS 512, Gigabyte P35C-DS3R, 4x1GB Transcend aXe, Samsung P80SD 160GB, F1 320GB, Tagan 530-U22, Asus Silent Square, Thermaltake Armor
-
Grupa:
Forumowicze
-
-
-
Napisany 06 listopad 2004 - 19:22
Jak ponownie zainstalować lub naprawić programy Internet Explorer i Outlook Express w systemie Windows XP
http://support.micro...m/kb/318378/PL/ i oczywiście "Sprawdzałeś ustawienia kont na Outlook'u? Nie zmienił ci adresów/portów serwera? " (MariuszDW)
Linkman M-24
-
Grupa:
Forumowicze
-
-
Napisany 06 listopad 2004 - 20:49
A swoją drogą, wniosek z tego jest pod adresem Redakcji aby nieco dokładniej testowała rekomendoawane programy....
===================
Psy służą - wilki są wolne !!
===================
A tchórz i tak tchórzem pozostanie...

- Adept
-
-
Grupa:
Forumowicze
-
-
Napisany 27 kwiecień 2010 - 10:53
9501983, o 06 listopad 2004 - 00:18, powiedział:
Zainstalowałem faworyta PC World Computer do usuwania spamu - iHateSpam,
program okazal sie kiepski, bo usuwal wszystkie wazne maile, a spam pozostawal, <p>Po jego odinstalowaniu sypnal sie Outlook Express,
gdy chce odebrac maila klikam okienko "wyslij odbierz", okienko procesu pojawia sie i znika w ciagu ok. (1/10) sekundy.
Acha dodam, ze program wysyla maile, ale ich nie odbiera, co dziwne nie pokazuje zadnego bledu, niby wszystko jest ok, ale to laczenie sie z serwerami (bo mam 4 konta) trwa 0.1 sekundy,
i konczy sie ... normalnie, jakby na serwerze nie bylo wiadomosci, a przeciez sa!  <p>Czy mozna to naprawic? Jak odinstalowac Outlooka Express, bo naprawde nie potrafie tego (to jest bardziej skomplikowane niz w 98 ), no i czy moge to naprawic, czy po prostu jedyna rada jest reinstalacja?
Miałam ten sam problem. Pomogło zaznaczenie w Narzędzie->Konta->Poczta->Właściwości opcji "Uwzględnij to konto przy odbieraniu poczty i synchronizacji".
Pozdrawiam
GośćKrzyś Wróblewski_*
Napisany 30 listopad 2011 - 21:59
nie miałem problemu ale tylko raz i teraz mogę wysyłać i odbierać meile za pomocą konta interia niedawno je zakładałem w szkole wymyśliłem hasło i tak nie powiem
Prześlij ten temat: