Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: Outlook Express - problem z odbieraniem poczty - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Outlook Express - problem z odbieraniem poczty Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   9501983 Ikona

• Adept
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 05 listopad 2004 - 23:18

Zainstalowałem faworyta PC World Computer do usuwania spamu - iHateSpam,
program okazal sie kiepski, bo usuwal wszystkie wazne maile, a spam pozostawal,

Po jego odinstalowaniu sypnal sie Outlook Express,
gdy chce odebrac maila klikam okienko "wyslij odbierz", okienko procesu pojawia sie i znika w ciagu ok. (1/10) sekundy.
Acha dodam, ze program wysyla maile, ale ich nie odbiera, co dziwne nie pokazuje zadnego bledu, niby wszystko jest ok, ale to laczenie sie z serwerami (bo mam 4 konta) trwa 0.1 sekundy,
i konczy sie ... normalnie, jakby na serwerze nie bylo wiadomosci, a przeciez sa!!!

Czy mozna to naprawic? Jak odinstalowac Outlooka Express, bo naprawde nie potrafie tego (to jest bardziej skomplikowane niz w 98 ), no i czy moge to naprawic, czy po prostu jedyna rada jest reinstalacja?

#2 Użytkownik jest niedostępny   MariuszDW Ikona

• Entuzjasta
  • PipPipPipPipPipPipPip

Napisany 06 listopad 2004 - 19:16

Moze ten programik postawił ci jakieś serwery na kompie. Sprawdzałeś ustawienia kont na Outlook'u? Nie zmienił ci adresów/portów serwera?
Dodaj obrazek Dodaj obrazek
E8200@3.5GHz, Asus 8800GTS 512, Gigabyte P35C-DS3R, 4x1GB Transcend aXe, Samsung P80SD 160GB, F1 320GB, Tagan 530-U22, Asus Silent Square, Thermaltake Armor

#3 Użytkownik jest niedostępny   repylek Ikona

• Very Lazy Cat
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Zobacz galerię

Napisany 06 listopad 2004 - 19:22

Jak ponownie zainstalować lub naprawić programy Internet Explorer i Outlook Express w systemie Windows XP
http://support.micro...m/kb/318378/PL/

i oczywiście "Sprawdzałeś ustawienia kont na Outlook'u? Nie zmienił ci adresów/portów serwera? " (MariuszDW)

Linkman M-24

#4 Użytkownik jest niedostępny   AlvinR Ikona

• Amicus Plato...
  • PipPipPipPipPipPipPipPip

Napisany 06 listopad 2004 - 20:49

A swoją drogą, wniosek z tego jest pod adresem Redakcji aby nieco dokładniej testowała rekomendoawane programy....

===================
Psy służą - wilki są wolne !!
===================
A tchórz i tak tchórzem pozostanie...

#5 Użytkownik jest niedostępny   mkgtx Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 27 kwiecień 2010 - 10:53

Zobacz post9501983, o 06 listopad 2004 - 00:18, powiedział:

Zainstalowałem faworyta PC World Computer do usuwania spamu - iHateSpam,
program okazal sie kiepski, bo usuwal wszystkie wazne maile, a spam pozostawal, <p>Po jego odinstalowaniu sypnal sie Outlook Express,
gdy chce odebrac maila klikam okienko "wyslij odbierz", okienko procesu pojawia sie i znika w ciagu ok. (1/10) sekundy.
Acha dodam, ze program wysyla maile, ale ich nie odbiera, co dziwne nie pokazuje zadnego bledu, niby wszystko jest ok, ale to laczenie sie z serwerami (bo mam 4 konta) trwa 0.1 sekundy,
i konczy sie ... normalnie, jakby na serwerze nie bylo wiadomosci, a przeciez sa!!! <p>Czy mozna to naprawic? Jak odinstalowac Outlooka Express, bo naprawde nie potrafie tego (to jest bardziej skomplikowane niz w 98 ), no i czy moge to naprawic, czy po prostu jedyna rada jest reinstalacja?

Miałam ten sam problem. Pomogło zaznaczenie w Narzędzie->Konta->Poczta->Właściwości opcji "Uwzględnij to konto przy odbieraniu poczty i synchronizacji".

Pozdrawiam

#6 GośćKrzyś Wróblewski_*

• Grupa: Goście

Napisany 30 listopad 2011 - 21:59

nie miałem problemu ale tylko raz i teraz mogę wysyłać i odbierać meile za pomocą konta interia niedawno je zakładałem w szkole wymyśliłem hasło i tak nie powiem

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1