Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: Internet - Pen drive - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Internet - Pen drive Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   wowek Ikona

• Kandydat
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 12 wrzesień 2010 - 07:11

Witam! Potrzebuję dostępu do internetu poza domem, dlatego chciałem zakupić do netbook'a internet bezprzewodowy. Niestety nie mam zielonego pojęcia o tym jak to wygląda, dlatego moglibyście coś polecić? Zastanawiałem się czy można kupić taki USB Stick np. za 400 złoty i będzie się miało ileś tam MB na miesiąc bez umowy. W sensie "kup i zapomnij"

#2 Użytkownik jest niedostępny   yakubu Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 12 wrzesień 2010 - 15:53

Nie ma takiej możliwości. Jeśli chcesz mieć internet w każdym miejscu musisz skorzystać z oferty którychś z operatorów telefonii komórkowej, która korzysta z technologii 3g. Podpinasz coś w stylu pendriva i masz internet. Tylko płaci się miesięczny abonament i prędkość transferu zazwyczaj nie jest zadowalająca.
Dodaj obrazek

#3 Użytkownik jest niedostępny   Web_Master Ikona

• Entuzjasta
  • PipPipPipPipPipPipPip

Napisany 12 wrzesień 2010 - 16:28

Kup i zapomnij, jedynie w sieciach Wi-Fi. Możesz mieć internet bezprzewodowy za przedpłatą, który nie jest taki zły.
Oczywiście przez sieć 3G.

Ja testowałem internet Orange i Play. Wdł. mnie w Play jest najlepszy, po pierwsze możesz kupić pakiet za 19 zł, dostajesz 2 GB później robisz doładowania co ileś tam tygodni (dokładne warunki wyczytaj w necie). Nie musisz podpisywać żadnej umowy i internet działa bardzo sprawnie, oczywiście o ile zasięg Play jest dobry.

Z internetu 3G korzystam już od 2005 roku, oczywiście nie w Polsce, ale ostatnio musiałem korzystać i Play mi się bardzo spodobał.
Kupujesz tylko GB'ty za naprawdę atrakcyjną cenę, i możesz korzystać do woli bez żadnych papierów.

Na allegro możesz kupić tanio modem 3G USB za 150 zł., i spokojnie włożyć kartę SIM od Play i się dobrze bawić, zrób doładowanie co jakiś czas, i wystarczy ci tych 400 zł na dobre parę lat, o ile nie będziesz ściągał filmów.
Ja osobiście testowałem i polecam. Orange - odradzam, po pierwsze znacznie ograniczona przepustowość przez operatora, po drugie drogo. Ale zasięg może zmusić do użycia Orange.
WEB :-)

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1