Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: Problem z wyświetlaniem 1 strony - WAŻNE !!! - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Problem z wyświetlaniem 1 strony - WAŻNE !!! Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   filipe Ikona

• Adept
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 18 sierpień 2008 - 09:55

Witam

W ostatnim czasie źle wyśietla mi się 1 strona internetowa.
Problem występuje na przeglądarce zarówno Mozilla, jak i Internet Explorer 7.0.

Oto link do zdjęcia tej strony:
http://www.president.../strona-bug.JPG

Na komputerze zainstalowany jest program antywirusowy Kaspersky oraz standardowo skonfigurowana zapora Windows XP Home Edition.
Po wstrzymaniu ochrony, czy też wyłączeniu antywirusa i wyłączeniu zapory systemu Windows wciąż jest tak samo - strona nie zostaje wyświetlona.

Co może być jeszcze przyczyną tego problemu. Co mogę zrobić?
Proszę o szybkie odpowiedzi, gdyż zależy mi na czasie.

Z góry dzięki za szybkie odpowiedzi.

#2 Użytkownik jest niedostępny   hatanek Ikona

• ostatnio smutniejszy
  • PipPipPipPipPipPipPip

Napisany 18 sierpień 2008 - 10:08

sprobuj przez proxy na tej stronie, wybierz jakas z niskim pingiem i wpisz tam adres http://prx.centrump2p.com/ jesli sie polaczy to znaczy ze to wina Twojego isp czyli dostawcy, jesli nie to znaczy ze ze strona cos nie tak.
www.google.pl LUDZIE TO NIE BOLI POMYSLEC I WPISAC PROBLEM, SERIO MOWIE w sensie pisze...
Nie będę pisać "krok po kroku", komputer wymaga czasem pomyślenia, jeśli używasz go od ponad roku a jedyne co potrafisz zrobić na nim to włączyć film, empetrójke i zalogować się na naszą klasę to oddaj go biednym, są ludzie, którzy wykorzystają go lepiej. Nie lubię dzieci neostrady, nie lubię jak na końcu zdania oznamiającego stawiasz "????", nie znoszę jak odpowiedź na Twoje pytanie, dokładnie tak jak je zadałeś, wpisana w google, daje odpowiedz w pierwszym linku. Nie odpowiem na pytanie jeśli nie jesteś w stanie określić czego chcesz i jaki posiadasz sprzęt. Nie ośmieszaj się swoją sygnaturka i wypisywaniem w niej wszystkiego [ z błędami w języku angielskim i polskim ], co posiadasz w pokoju czy domu, nas to naprawdę nie obchodzi, że masz 2 laptopy z celeronem, wieże daewoo i telewizor marki Zyzol. Jeśli musisz, wpisz tam sprzęt warty tego.

#3 Użytkownik jest niedostępny   filipe Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 18 sierpień 2008 - 10:30

Połączyło się i z tego, co piszesz, jest to wina dostawcy, ale do tej samej sieci w tym samym miejscu podłączone są jeszcze 2 inne komputery, na których ta stona działa bez zarzutu. Przestała ona działać w sumie z dnia na dzień - tak mówi koleżanka, która ma ten problem.
Nie jestem na miejscu przy tym komputerze i dlatego trudno mi jest powiedzieć na odległość co było przyczyną.

Reasumując, poprzez proxy działa ok, więc co moge teraz jeszcze zrobić żeby normalnie ta 1 strona działała ok?

Zobacz posthatanek, o 18-08-2008, 11:08, powiedział:

sprobuj przez proxy na tej stronie, wybierz jakas z niskim pingiem i wpisz tam adres http://prx.centrump2p.com/ jesli sie polaczy to znaczy ze to wina Twojego isp czyli dostawcy, jesli nie to znaczy ze ze strona cos nie tak.

#4 Użytkownik jest niedostępny   hatanek Ikona

• ostatnio smutniejszy
  • PipPipPipPipPipPipPip

Napisany 18 sierpień 2008 - 10:36

wpisz w uruchom cmd i tam tracert adres.strony wklej, moze to nam powie gdzie nastepuje przerwanie po drodze.
www.google.pl LUDZIE TO NIE BOLI POMYSLEC I WPISAC PROBLEM, SERIO MOWIE w sensie pisze...
Nie będę pisać "krok po kroku", komputer wymaga czasem pomyślenia, jeśli używasz go od ponad roku a jedyne co potrafisz zrobić na nim to włączyć film, empetrójke i zalogować się na naszą klasę to oddaj go biednym, są ludzie, którzy wykorzystają go lepiej. Nie lubię dzieci neostrady, nie lubię jak na końcu zdania oznamiającego stawiasz "????", nie znoszę jak odpowiedź na Twoje pytanie, dokładnie tak jak je zadałeś, wpisana w google, daje odpowiedz w pierwszym linku. Nie odpowiem na pytanie jeśli nie jesteś w stanie określić czego chcesz i jaki posiadasz sprzęt. Nie ośmieszaj się swoją sygnaturka i wypisywaniem w niej wszystkiego [ z błędami w języku angielskim i polskim ], co posiadasz w pokoju czy domu, nas to naprawdę nie obchodzi, że masz 2 laptopy z celeronem, wieże daewoo i telewizor marki Zyzol. Jeśli musisz, wpisz tam sprzęt warty tego.

#5 Użytkownik jest dostępny   repylek Ikona

• Very Lazy Cat
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Zobacz galerię

Napisany 18 sierpień 2008 - 16:20

W Operze 9.27 otwiera się bez kłopotów.

Dodaj obrazek
Linkman M-24

#6 Użytkownik jest niedostępny   filipe Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 19 sierpień 2008 - 09:20

W załącznikach dodałem screeny ze śledzenia na dobrym komputerze - tam, gdzie strona działa prawidłowo i tracert_zlyKomputer - tam, gdzie występuje problem.
Niestety nic mi to nie mówi.

Mam wrażenie że problem spowodowany jest tym, że zapora albo antywirus zablokował tą stronę, ponieważ pozostałe strony działają, a ta sama strona na innych komputerach także działa.

I co może być przyczyną?

Zobacz posthatanek, o 18-08-2008, 11:36, powiedział:

wpisz w uruchom cmd i tam tracert adres.strony wklej, moze to nam powie gdzie nastepuje przerwanie po drodze.

Dodano 19-08-2008 10:20:15:

Problem występuje tylko na 1 komputerze. Na innych przeglądarkach na innych komputerach jest ok.

Załączone pliki

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1