Strona 1 z 1
Office nie otwiera domyślnie rozszerzeń#1 GośćPaweł_*Napisany 09 sierpień 2011 - 11:15
Zainstalowałem sobie na nowym komputerze pakiet office 2010. Na zakupionym komputerze z win 7 64 pro maiłem domyślną instalkę office 2010 wystarczyło kliknąć i dodać klucz z książeczki licencyjnej. Od początku office nie otwierał domyślnie swoich rozszerzeń, a nawet w przypadku xls nie ma opcji by z programów wybrać excella. Co może być przyczyną i jak naprawić ten problem?
|
#11 GośćPaweł_*
Napisany 18 sierpień 2011 - 16:31
repylek, o 18 sierpień 2011 - 15:48, powiedział:
Wersja jest legalna i aktywowana. Karta klucza produktu zakupiona legalnie w sklepie tak samo jak laptop. wszystko z officem jest ok oprócz domyslnego otwierania plików w excelu i wordzie. o ile w dokumencie doc udalo sie odrazu dodac worda jako domyslnie otwierający te pliki to z excelem nie. po otwarciu przy odpalonym excelu przez zakładkę plik/otworz pliki otwierają się normalnie i bez zarzutu
Napisany 18 sierpień 2011 - 16:48
W kolejnych oknach wskazać plik. excel.exe w folderze , który podałem, zatwierdzić z zaznaczoną opcja : zawsze w tym programie
Porada: Nie cytuj tekstu posta "znad głowy". To nieestetyczne i łamie Regulamin Forum
#13 GośćPaweł_*
Napisany 22 sierpień 2011 - 09:40
repylek, o 18 sierpień 2011 - 16:48, powiedział:
W kolejnych oknach wskazać plik. excel.exe w folderze , który podałem, zatwierdzić z zaznaczoną opcja : zawsze w tym programie
Porada: Nie cytuj tekstu posta "znad głowy". To nieestetyczne i łamie Regulamin Forum
NIEMA EXCEL.EXE NIGDZIE. NAWET WYSZUKIWANIE ODPALIŁEM I NIE ZNALAZŁ NA CAŁYM DYSKU. SKRÓT ZE STARTU PROWADZI DO WCZEŚNIEJ OPISANEGO PRZEZE MNIE PLIKU.
Napisany 22 sierpień 2011 - 10:15
Ja miałem podobnie, więc zakupiłem, zainstalowałem i aktywowałem wersję OEM. Mam ja już > rok.
edit: w Twoim pierwszym poście, sam napisałeś, że to wersja czasowa, więc czas jej użytkowania już zapewne minął, stąd niefunkcjonalność.
Pozostaje Ci zakup lub mordowanie się którymś OpenOffisów
#15 GośćPaweł_*
Napisany 22 sierpień 2011 - 10:56
repylek, o 22 sierpień 2011 - 10:15, powiedział:
Ja miałem podobnie, więc zakupiłem, zainstalowałem i aktywowałem wersję OEM. Mam ja już > rok.
edit: w Twoim pierwszym poście, sam napisałeś, że to wersja czasowa, więc czas jej użytkowania już zapewne minął, stąd niefunkcjonalność.
Pozostaje Ci zakup lub mordowanie się którymś OpenOffisów
Jaka wersja czasowa? Człowieku to Ty jesteś tym ekspertem Microsoftu? Jeżeli tak to chyba przechodzę tylko i wyłącznie na produkty Apple. Nowy laptop zakupiony z nowym Officem ok 3 tygodni temu. Podczas instalacji masz pytanie czy chcesz wersje trial czy masz klucz. Wpisałem klucz wszystko mam aktywne, office jest legalny. Z tej strony wszystko jest ok. Instalowałem office ponownie, ściągnięty bezpośrednio ze strony Microsoftu dla klientów posiadających wersję oem tylko z kartą klucza produktu. Nic się nie poprawiło cały czas jest tak samo. NIE OTWIERA DOMYŚLNIE ROZSZERZEŃ I NIEMA NIGDZI EPLIKU EXCEL.EXE, SKRÓTY PROWADZĄ DO PLIKU KOMPONENT O KTÓRYM MÓWIŁEM WCZEŚNIEJ. Po kliknięciu w skrót otwiera się normalny arkusz, z poziomu którego możesz otwierać rozszerzenia excelowsie za pomocą plik/otwórz lub przeciągając plik na arkusz.
Napisany 22 sierpień 2011 - 11:07
Plik excel.exe (jedyny na dysku) powinien być tam gdzie podałem. Jeśli nie możesz uruchomić Excela, spróbuj Worda lub Power Pointa i sprawdź czy masz go aktywowany?
edit: szcegóły dalszego postępowania po zakończeniu 90-dni użytkowania na tej stronie
Ważne! Zaznaczona usługa Offisa musi być uruchomiona inaczej za każdym razem (u mnie) przeprowadza aktywacje na nowo.
Prześlij ten temat: