Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: Norton AntiVirus 2009 - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open

Zasady forum eksperckiego

Forum "Firewalle: Ekspert Dagma odpowiada..." służy wyłącznie do uzyskiwania informacji na temat ochrony sieci firmowych i prywatnych za pomocą zapór sieciowych oraz produktów firmy Dagma. Prosimy o umieszczanie w tym forum jedynie wątków merytorycznych. Prosimy NIE odbiegać od tematu w danym wątku. Jeśli istnieje konieczność zmiany tematu prosimy o rozpoczęcie nowego wątku.

Uwaga! Wszelkie prośby o sprawdzenie loga prosimy publikować w dziale: Bezpieczeństwo komputera i sieci. Jeśli zostaną zamieszczone tutaj, to będą usuwane.

Ekspert z Dagmy będzie odpowiadał na Wasze pytania co tydzień, więc prosimy nie ponaglać i nie złościć jeśli nie otrzymacie odpowiedzi w ciągu kilku dni. Po prostu dajcie szansę ekspertowi na zapoznanie się z Waszym problemem.

Życzymy owocnych spotkań!
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Ten temat jest zamknięty

Norton AntiVirus 2009 Oceń temat: ***** 1 Głosów

#1 Użytkownik jest niedostępny   gumisiek345 Ikona

• Adept
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 11 czerwiec 2009 - 10:17

Witam,

mam pytanie dotyczące Norton AntiVirus 2009, czy może ktoś go testował? Jak się sprawuje? Chciałabym się dowiedzieć czy jest tak dobry jak go opisują. Dotychczas używałam darmowych programów antywirusowych ale się zastanawiam nad kupnem jakiegoś dobrego no i ostatnio znalazłam właśnie nowego Nortona. Piszę tutaj, bo opinie i recenzje zamieszczane w na różnych stronach niekoniecznie są prawdziwe i obiektywne. Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam

• Grupa: Goście

Napisany 14 czerwiec 2009 - 09:21

Jest bardzo dobry,porównywalny do Kaspersky Antivirus 2009.

#3 Użytkownik jest niedostępny   niemen160 Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 25 czerwiec 2009 - 15:11

jest dobry ,lecz nie polecam wykrywa wszystko itp ale spowalnia winde jest to zauważalne ,testowałem sam na 2 kompach i nikt mi nic nie wmówi najlepszy jest Nod i Spybot

Ikona postu  Napisany 26 czerwiec 2009 - 12:43

Zobacz postniemen160, o 25-06-2009, 15:11, powiedział:

jest dobry ,lecz nie polecam wykrywa wszystko itp ale spowalnia winde jest to zauważalne ,testowałem sam na 2 kompach i nikt mi nic nie wmówi najlepszy jest Nod i Spybot

Jesteś niekompetentny i dziecinny.
Norton w najnowszej wersji 2009 ( każdy ma prawo do bezpłatnego upgrade ze starszych wersji) ma minimalne zużycie zasobów komputera, na poziomie kilku MB. Jeżeli tobie on muli to masz sprzęt na śmietnik!!!!! :D :D :D

Cyt.:"Norton AntiVirus 2009 to najnowsza wersja jednego z najpopularniejszych programów antywirusowych na świecie. Program charakteryzuje wyjątkowo prosty interfejs, automatyczne pobieranie aktualizacji z bieżąco uaktualnianymi definicjami wszystkich znanych wirusów, integracja z najpopularniejszymi programami pocztowymi, możliwość kwarantanny plików, których nie udaje się naprawić, ochrona przez złośliwym apletami Java i ActiveX oraz oprogramowaniem szpiegującym (spyware). Dodatkowo aplikacja posiada możliwość personalizacji ustawień bezpieczeństwa, automatyczną analizę niebezpiecznego oprogramowania oraz funkcje anty-phishingowe. Główne nowości w wersji 2009 to oprócz ulepszonego interfejsu i szybszego skanowania przede wszystkim mniejsze zużycie zasobów systemowych (m.in. zajmuje nawet trzykrotnie mniej pamięci RAM w porównaniu do wersji 2006)." (...)

#5 Użytkownik jest niedostępny   eider111 Ikona

• Rozmowny
  • PipPipPipPipPipPip

Napisany 26 czerwiec 2009 - 14:48

Bardzo dobry antywirus, Polecam jeszcze z darmowych avasta home i z płatnych Kaspersky

Napisany 04 lipiec 2009 - 17:03

Zobacz postniemen160, o 25-06-2009, 15:11, powiedział:

Jak wersja 2009 spowalnia ci kompy - to dziś o 20.00 wystaw je na śmietnik.Oberwańcy je wezmą :D :D

#7 Użytkownik jest niedostępny   2brothers.pl Ikona

• Bywalec
  • PipPipPipPipPip

Napisany 26 sierpień 2009 - 08:27

Teraz jest dobry okres do zakupu produktu Norton Antivirus 2009 bo jest w cenie promocyjnej.

#8 Użytkownik jest niedostępny   intervojager Ikona

• nonkonformista
  • PipPipPipPipPipPipPip

Napisany 04 wrzesień 2009 - 05:27

miemen 160, możesz podać parametry techniczne tych komputerów i informacje na temat działających na nich systemów operacyjnych? Bo nie miałem takich problemów na 32-bitowym XP sp2/sp3. Mój sprzęt przed modernizacją: procesor Intel D 805 i 2x1 G RAM-u w dualu.
Czasem tutaj coś napiszę: polityka: [http://intervojager.blogspot.com/] informatyka: [http://niehaker.blogspot.com/] TRS-y: [http://pociogi.blogspot.com/]

#9 Użytkownik jest niedostępny   ewa_s Ikona

• Adept
  • Pip

Ikona postu  Napisany 13 wrzesień 2009 - 15:55

Zobacz posteider111, o 26-06-2009, 14:48, powiedział:

Bardzo dobry antywirus, Polecam jeszcze z darmowych avasta home i z płatnych Kaspersky

Mam problem....zakupiłam Norton antywirus2009 i teraz nie wiem gdzie znaleźć opcje żeby odblokowac program......w starym Nortonie była taka opcja......automatycznie blokuj zezwalaj zezwól raz a tu nie moge tego znaleźć a nie moge otworzyc zainstalowanego wczesniej komunikatora....Pomocy!!!

#10 Użytkownik jest niedostępny   therioon Ikona

• Kandydat
  • PipPip

Napisany 18 wrzesień 2009 - 16:08

Zobacz postewa_s, o 13-09-2009, 15:55, powiedział:

Mam problem....zakupiłam Norton antywirus2009 i teraz nie wiem gdzie znaleźć opcje żeby odblokowac program......w starym Nortonie była taka opcja......automatycznie blokuj zezwalaj zezwól raz a tu nie moge tego znaleźć a nie moge otworzyc zainstalowanego wczesniej komunikatora....Pomocy!!!

ta norton dobry chyba w wyglądzie, wykrywalność nowych zagrożeń ma kiepską
moja wypowiedź dotyczy Nortona 2009 oraz najnowszego 2010
odblokowywanie zblokowanych programów jest w opcjach nortona
dokładnie nie jestem w stanie ci odpowiedzieć bo tego badziewia już dawno nie używam

#11 Użytkownik jest niedostępny   Effendi Ikona

• wokół istoty rzeczy
  • PipPipPipPipPipPipPip

Napisany 18 wrzesień 2009 - 16:23

PCWK w biuletynie informował, że wchodzi 2010 i ma kilka nowych technologii. Jeżeli z 2009 uaktualnisz do 2010 darmowo to warto. A zastanów się, czy nie lepiej trochę dołożyć i wziąć Norton 360 v3. albo Internet security.
Dbajmy o to by dużo czytać. Dzień w dzień.

#12 Użytkownik jest niedostępny   ewa_s Ikona

• Adept
  • Pip

Ikona postu  Napisany 19 wrzesień 2009 - 13:29

Zobacz postEffendi, o 18-09-2009, 16:23, powiedział:

PCWK w biuletynie informował, że wchodzi 2010 i ma kilka nowych technologii. Jeżeli z 2009 uaktualnisz do 2010 darmowo to warto. A zastanów się, czy nie lepiej trochę dołożyć i wziąć Norton 360 v3. albo Internet security.

dzieki za porady...kurde ale w tym antywirusie nie wcale żadnych opcji żałuję że go kupiłam...teraz odczekam...aż mi się skończy ważność i chyba na kontynuacje się nie skuszę....

#13 Użytkownik jest niedostępny   Effendi Ikona

• wokół istoty rzeczy
  • PipPipPipPipPipPipPip

Napisany 19 wrzesień 2009 - 13:45

Wiesz, to jest w sumie zaleta. Nie musisz się martwić i możesz zająć się pracą a dobry jest. Też mnie zaskoczyło to trochę. Ale jak pogrzebiesz to znajdziesz jakieś opcje.
Dbajmy o to by dużo czytać. Dzień w dzień.

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1