Mam problem z moim netbookiem Samsung n150 (Intel Atom N450, 1GB, 160GB). Szukałem już pomocy w Internecie, ale nie znalazłem nic podobnego.
Jak i co się stało:
Wczoraj wieczorem czytałem na nim książkę (pdf, poza tym otwartego miałem jeszcze Firefox, ale nic w nim nie robiłem). Wszystko działało w porządku.
W pewnym momencie musiałem podłączyć zasilanie, bo rozładowywała się już bateria. Po podłączeniu zasilania komp zaczął się przycinać/zamulać, np. nie mogłem przez chwilę przewinąć tekstu w dół, bo się zawieszał i po kilku/kilkunastu sekundach odwieszał.
W ciągu kilku minut zawieszał się na coraz dłuższy czas i przez coraz krótszy można było coś zrobić. W końcu zawiesił się całkowicie i nie mogłem nic zrobić przez dłuższy czas, więc wyłączyłem go "Power'em".
Po tym chciałem go włączyć, ale się nie dało. Pojawiał się tylko ekran BIOSowy, po nim czarny ekran z migającym podkreślnikiem ("_") na chwilę i po chwili podkeślnik znikał i zostawał już sam tylko czarny ekran i nie chciał przejść dalej...
Co już próbowałem robić:
Po tym wszystkim jeszcze wczoraj próbowałem go włączyć:
- z włożoną baterią i włączonym zasilaniem sieciowym,
- z włożoną baterią, ale bez zasilania,
- bez baterii, z samym zasilaniem,
różnicy nie było żadnej (przynajmniej nie zauważyłem), zachowywał się w ten sam sposób, jak opisałem wcześniej (czyli stawał na czarnym ekranie).
Na ekranie BIOSowym zauważyłem, że mogę włączyć "Recovery" (klikając F4). Kiedy to zrobiłem komp zareagował tak:
1. Pojawił się czarny ekran z białym paskiem ładowania i napisem "Windows is loading".
2. Po nim pojawił się drugi czarny ekran z paskiem ładowania, tym razem typowo "Windows'owy" (taki sam jak pojawia się kiedy W7S włącza się normalnie) i ładuje się w nieskończoność (czyli na tym ekranie już zostaje)...
To samo próbowałem robić dzisiaj, ale bez skutku, ani różnic w efektach.
Bateria się ładuje (właśnie się naładowała do pełna).
Potrafi mi ktoś pomóc? Byłbym wdzięczny za jak najprostsze instrukcje, gdyż nie jestem za dobry w te klocki

Zaloguj się