Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: Neostrada "przerywa" - problem ze ściąganiem i buforowaniem - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Neostrada "przerywa" - problem ze ściąganiem i buforowaniem Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   limon1313 Ikona

• Adept
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 11 luty 2011 - 21:53

Mam Neostradę 1mb, modem: sagem fast 800-840. System: Windows 7 HP 64 bit.

Przeglądarki: Chrome 9, IE9 beta

Do nie dawna wszystko było ok aż tu parę dni temu zaczęły się problemy.

Transfer normalny, ping w miarę normalny, strony wczytują się bez problemów.
Akcelerator pobierania(Free Download Manager) pobiera bezproblemowo.

Natomiast filmy na yt i innych serwisach tego typu np megavideo buforują się do kilku minut i nagle przestają.
Podobnie jest z plikami większymi niż 30-40 mb, ściągają się do pewnego momentu i przestają.

W czasie występowania problemu diody na modemie świecą się normalnie, połączanie nie zostaje zerwane natomiast kontrolka w trayu( dslmon) zmienia kolor na ciemnozielony pokazując tym samym brak aktywności. Kiedy klikam w zakładkę strony działają normalnie, można rozpocząć nowe pobieranie tylko poprzednie buforowanie/ściąganie dalej stoi.

#2 Użytkownik jest niedostępny   fursel Ikona

• Rozmowny
  • PipPipPipPipPipPip
  • Zobacz galerię

Napisany 12 luty 2011 - 09:14

Zadzwon do tpsa.
Gigabyte GA-870A-UD3 || Phenom II X2@X4 555 BE@stock + AC Freezer 64 || XFX HD4870 512 750/900@stock || Corsair XMS3 2x2GB 1600@stock 9-9-9-24 || Samsung HD502HJ 500 GB ; Segate SATAII 320 GB ; WD ATA 80 GB || Samsung DVD || Corsair HX520W || Cooler Master Centurion 590 + 6* 12x12 Zalman ZM-F3 || A4Tech G800 X7 || A4Tech X-750BF || Creative 5.1 Inspire P5800 || Samsung SM931BW || Windows 7 Professional x64 || WoW player - Deathwing EU

#3 Użytkownik jest niedostępny   koziol1991 Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 09 kwiecień 2011 - 21:44

Dzwoniłeś do tp? pomogło?

#4 Użytkownik jest niedostępny   niezaradny Ikona

• Rozmowny
  • PipPipPipPipPipPip

Napisany 10 kwiecień 2011 - 06:03

Niestety tpsa nie odpowiada na tego rodzaju usterki - zwalają winę na Microsoft lub inne - własne działania na komputerze - sam tego doświadczyłem w różnych okolicznościach.

#5 Użytkownik jest niedostępny   koziol1991 Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 10 kwiecień 2011 - 10:12

To by było co najmniej dziwne, gdyż taki sam problem ma osoba mieszkająca ze mną a nie podejrzewam, aby nam obydwu w jednym czasie zaczęło szwankować oprogramowanie Microsoftu. Zadzwonię do tpsa i się zorientuję.

#6 GośćPaweł_*

• Grupa: Goście

Napisany 24 styczeń 2012 - 22:50

Witam. może ,masz jakies zabezpieczenia włączone w przeglądarce, sprawdz Ja tez tak kiedys mialem i okazało sie ze mialem wloczonoe zabezpieczenia w przegladarce :D albo ci Zapora systemowa blokuje;/ jak masz włączona to ja wylącz.A jak masz antyvirusa to go odinstaluj bo moim zdaniem jest to zbedna rzecz poniewarz zwalnia on tylko PC.Wiem co mowie bo Jestem informatykiem a co do neta tez mialem neostrade 100Mb/s i chodziło wszystko ok do czasu jak nie zainstalowałem antyvirusa teraz mam 7/5MB.s i śmiga fajnie z mojego doświadczenia wiem ze nie warto instalowac antyvirusa. Lepiej zaisntalowac jaki kolwiek program do skanowania w poszukiwaniu, Wirusów Wrazie jakich kolwiek pytań pisać śmiało postaram sie odpisać i pomóc.

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1