Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: Najlepszy dostawca internetu - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Najlepszy dostawca internetu Internet radiowy oraz satelitarny Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   BaDruid Ikona

• Adept
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 06 luty 2012 - 18:55

Witam.

Szukam porządnego dostawcy internetu radiowego bądź też satelitarnego... Nie musi być z Polski, wręcz dobrze będzie, jeśli będzie on zagraniczny gdyż co Polskie to zacofane, jak każdy z resztą wie. Mieszkam z Łodzi na obrzeżu miasta gdzie nie mam dostępu do internetu stacjonarnego. Odbiornik radiowy jest jakieś 500m-1km od mojego domu. Rozchodzi się o w miarę tani (do 200zł/miesięcznie), bez limitu oraz taki, który to zaoferuję przy tym wszystkim chociażby stałe 1mb/s bez względu na cokolwiek (pogodę, przeciążenie sieci itp. itd.). Cel korzystania z internetu to gry, więc jak się domyślacie, ważne jest aby ping był w miarę niski jak i stały. Czy w ogóle istnieje taki dostawca internetu który zaoferuje mi to co napisałem powyżej? Jeśli tak to będę bardzo wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam,
Bad.

#2 Użytkownik jest niedostępny   wt654 Ikona

• Uczestnik
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 07 luty 2012 - 15:07

Obecnie w Toya miałem 15Mb/s za 60zł/msc ale niedawno zmniejszyłem do 6Mb/s za 45zł/msc bo i tak co pół roku zwiększają przepustowość. Tylko kablowy internet działa bez względu na pogodę. Radiowy zawsze jest zależny od pogody i przeszkód naturalnych. Wyślij zapytania do Netii, Toya lub innych osiedlowych w Łodzi czy będą w stanie podłączyć internet.
*** wtomczak i wt654 to ta sama osoba ***

https://www.facebook.com/WT654 komputeryservice.blox.pl
mobo: MSI K9 Neo-F AM2
ram: Kingstone DDR2 667MHz 3GB
gpu: MSI Cyclone GTX 460 768MB 192bity
cpu: (ogranicznik) Athlon 2,4GHz
psu: Thermaltake TPX 575W 80+ Bronze
sound: Creative X-Fi Xtreme Gamer + Creative G500 5.1 THX

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1