Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: MS Office Word uszkadza pisemny znak wodny - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open

Zasady forum eksperckiego

Forum "Ekspert OpenOffice odpowiada..." służy wyłącznie do uzyskiwania informacji na tematy dotyczące pakietu OpenOffice. Prosimy o umieszczanie w tym forum jedynie wątków merytorycznych. Prosimy NIE odbiegać od tematu w danym wątku. Jeśli istnieje konieczność zmiany tematu prosimy o rozpoczęcie nowego wątku.

Ekspert będzie odpowiadał na Wasze pytania co tydzień, więc prosimy nie ponaglać i nie złościć jeśli nie otrzymacie odpowiedzi w ciągu kilku dni. Po prostu dajcie szansę ekspertowi na zapoznanie się z Waszym problemem.

Życzymy owocnych spotkań!
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

MS Office Word uszkadza pisemny znak wodny Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   honnessy Ikona

• Adept
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 19 lipiec 2010 - 20:03

Jeśli w dokumencie MS Office Word wstawiam znak wodny – napis, to za każdym razem przy jego drukowaniu ten znak wodny jest niekompletny. Niezależnie od tego, czy zapiszę go w .doc , czy w .docx . Za każdym razem brakuje jakichś liter, ale zawsze w inny sposób, np.: brakuje co drugiej litery, brakuje samogłosek, brakuje co trzeciej litery, brakuje spółgłosek, … Myślałem, że to jakiś wirus, więc przeskanowałem cały komputer różnymi programami antywirusowymi: Avast. AVG. Ashampoo, Kaspersky Anti-virus , ale żaden nic nie pomógł. Wykryły i usunęły kilka Trojanów i jakiegoś wirusa, ale to niczego nie zmieniło. Pomyślałem, że może Office jest uszkodzony, więc ściągnąłem i uruchomiłem Trial takiej samej wersji Office jaką mam - MS Office 2007 proffesional PL 32-bit [dotychczasowego nie usuwałem, tylko „nadpisałem” na nią Trial]. I nic. Gdy drukuję obrazkowy znak wodny, wszystko jest ok. Co z tym zrobić?
ciekawy i poszukujący, prawie nowicjusz
Q6600, ASUS P5KC, RAM 4GB, HDD:1170GB[40+100+100+230+300+400],NVIDIA GeForce 7300 GT, DVD:LG, Samsung SyncMaster 204B-pivot, HP LJ1020, HP SJ G3010, Win.XP HE SP3, MS Office 2007pro,

#2 Użytkownik jest niedostępny   repylek Ikona

• Very Lazy Cat
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Zobacz galerię

Napisany 20 lipiec 2010 - 04:14

Próbowałeś swój literowy znak wodny zamienić jego fotką o odpowiednim stopniu przezroczystości?
Linkman M-24

#3 Użytkownik jest niedostępny   honnessy Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 21 lipiec 2010 - 09:40

Myślę, że to wyglądałoby jak znak wodny, ale nie spełniałoby jego funkcji - bo Word nie umieszcza treści pisanej na wklejoną obok/ponizej fotkę. Trzeba by wtedy drukować najpierw sam znak wodny, a potem jeszcze raz na wierzchu całą resztę. Można też cały dokument przerobić na .pdf pdf-kreatorem, ale daje widocznie gorszą jakość znaku wodnego. Ale nie po to płaciłem za Office żeby samemu zastępować jego funkcje. Jeśli coś w nim jest nie tak to może da się to naprawić. W każdym razie wielkie dzięki za szczere chęci.

Zapomniałem o jednej ważnej informacji. Kiedy przygotowuję dokument, na monitorze wszystko wygląda jak trzeba, dopiero na wydruku są braki.
Q6600, ASUS P5KC, RAM 4GB, HDD:1170GB[40+100+100+230+300+400],NVIDIA GeForce 7300 GT, DVD:LG, Samsung SyncMaster 204B-pivot, HP LJ1020, HP SJ G3010, Win.XP HE SP3, MS Office 2007pro,

#4 Użytkownik jest niedostępny   honnessy Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 20 październik 2010 - 18:36

A jednak wreszcie znalazłem powód tych kłopotów. Był to program Foxit PDF Editor - wystarczyło go odinstalować i wszystko wróciło do normy.

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1