Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: mój komputer od kilku miesięcy milczy-pomocy - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open
  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

mój komputer od kilku miesięcy milczy-pomocy brak sterowników dzwięku Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   czaruś2003 Ikona

• Adept
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 14 wrzesień 2006 - 17:47

może urwałem się z choinki ale jestem nowy na forum i miotam się w poszukiwaniu kodoś kto zna się na komputerach.
po zmianie systemu na xp nie ma dzwięku.
everest pokazuje że nie wykrył karty dzwiękowej,inny program,że nie ma sterowników a w panelu sterowania jest żółty wykrzyknik przy kontrolerze audio.
rzućcie proszę jakieś rozwiązanie.

jest tam ktoś?

dzięki

• Grupa: Goście

Napisany 14 wrzesień 2006 - 17:51

usuń, pozwól na ponowne wykrycie, przy pytaniu o sterowniki podaj mu je (czy ściągniesz z netu i rozpakujesz, czy na płytce).

#3 Użytkownik jest niedostępny   _Analyzer_ Ikona

• Nie planuj tylko działaj
  • PipPipPipPipPipPipPip

Napisany 14 wrzesień 2006 - 17:52

Podaj firmę i model płyty głównej jeżeli dźwięk masz zintegrowany. W innym przypadku jeżeli posiadasz kartę dźwiękową podaj jej model.
Ze względu na coraz większy stopień tolerancji niedojrzałości, głupoty i bezmyślności nowych użytkowników Forum IDG, żegnam się. Prosząc, jednocześnie o zamknięcie wszystkich moich dotychczasowych tematów.

Patrząc na ilość "wojen domowych", które miały miejsce na tym forum. Jestem pełen podziwu, wielu jego wiernym użytkownikom. Nie sposób wymienić tu: Wargavoca, Greg'a, Abigailla, Meeshy, Krissa, GutkaTM ... Jeżeli kogoś pominąłem, przepraszam. Ja niestety nie jestem w stanie znieść bezsilności moderatorów i administracji na postępująca samo destrukcję tego forum. Niegdyś Forum IDG było renomą "samą w sobie", teraz chyli się do poziomu o2.

Żegnam!

#4 Użytkownik jest niedostępny   czaruś2003 Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 14 wrzesień 2006 - 18:12

_Analyzer_, o 14-09-2006, 17:52, powiedział:

Podaj firmę i model płyty głównej jeżeli dźwięk masz zintegrowany. W innym przypadku jeżeli posiadasz kartę dźwiękową podaj jej model.
<{POST_SNAPBACK}>

nie wiem czy posiadam kartę dzwiękową.przed zmianą systemu była ponieważ głos był.nic nie kasowałem.sorki ale nie znam się na tym.

nazwa 80-4EC4A2129982
ECS
model K7SOM+
bios defeut system bios

#5 Użytkownik jest niedostępny   czaruś2003 Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 14 wrzesień 2006 - 18:14

9828199, o 14-09-2006, 17:51, powiedział:

usuń, pozwól na ponowne wykrycie, przy pytaniu o sterowniki podaj mu je (czy ściągniesz z netu i rozpakujesz, czy na płytce).
<{POST_SNAPBACK}>

sorki ale mógłbyś prościej.nie znam się niestety na kompach.gdzie mam szukać tego o czym pisałeś.co usunąć.nie mam płyty ze sterownikami a z internetu nie wiem jakie ściągnąć

Napisany 14 wrzesień 2006 - 18:26

1. Masz sterowniki do tego?
2. tam gdzie jest ten wykrzyknik - naciśnij Delete i usuń w ten sposób wpisy. Potem zrestartuj system i czytaj komunikaty. Gdy dojdzie do pytania o to, czy wyszukać automatycznie sterowniki, pozwól i wskaż mu lokalizację ("przeszukaj także" czy jakoś tak)

#7 Użytkownik jest niedostępny   czaruś2003 Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 14 wrzesień 2006 - 19:23

9828199, o 14-09-2006, 18:26, powiedział:

1. Masz sterowniki do tego?
2. tam gdzie jest ten wykrzyknik - naciśnij Delete i usuń w ten sposób wpisy. Potem zrestartuj system i czytaj komunikaty. Gdy dojdzie do pytania o to, czy wyszukać automatycznie sterowniki, pozwól i wskaż mu lokalizację ("przeszukaj także" czy jakoś tak)
<{POST_SNAPBACK}>

dzięki,zaraz postaramsię to zrobić , a sterowników właśnie nie mam i nie wiem jakie ściągnąć do tej płyty głównej

Napisany 14 wrzesień 2006 - 19:30

wejdź na strone producenta.

#9 Użytkownik jest niedostępny   czaruś2003 Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 14 wrzesień 2006 - 19:36

czaruś2003, o 14-09-2006, 19:23, powiedział:

dzięki,zaraz postaramsię to zrobić , a sterowników właśnie nie mam i nie wiem jakie ściągnąć do tej płyty głównej
<{POST_SNAPBACK}>

czyli jaką stronę ?windowsa?byłem tam wczoraj ale jeszcze trzeba wiedzieć ,które sterowniki są do jakiej płyty gównej a ja nie wiem.
wszedłem tam gdzie mówiłeś ale nie ma tam opcji delete tylko odinstaluj albo wyłącz kontrolera multimediów adio i nie wiem co z tym zrobić.
cz mogę skorzystać z pomocy menagera urządzeń w systemie i uaktualnić sterowniki?

#10 Użytkownik jest niedostępny   czaruś2003 Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 14 wrzesień 2006 - 19:40

_Analyzer_, o 14-09-2006, 17:52, powiedział:

<{POST_SNAPBACK}>

nie wiem czy mam kartę dzwiękową?jak to sprawdzić?
nazwa płyty 80-4EC4A2129982
ECS
model K7SOM+
bios defeut system bios

możesz mi poradzić jakie sterowniki dzwięku ściągnąć

#11 Użytkownik jest niedostępny   _Analyzer_ Ikona

• Nie planuj tylko działaj
  • PipPipPipPipPipPipPip

Napisany 14 wrzesień 2006 - 19:54

Twoja płyta główna posiada zintegrowaną kartę dźwiękową. Zainstaluj te sterowniki :)

BTW- Zmień przeglądarkę, bo przez Internet Exploer możesz nabawić się tylko oddatkowych problemów np. wirusy, zdalne ataki na Twój komputer itp. zagrożenia. Zainstaluj Mozillę Firefox :)
Ze względu na coraz większy stopień tolerancji niedojrzałości, głupoty i bezmyślności nowych użytkowników Forum IDG, żegnam się. Prosząc, jednocześnie o zamknięcie wszystkich moich dotychczasowych tematów.

Patrząc na ilość "wojen domowych", które miały miejsce na tym forum. Jestem pełen podziwu, wielu jego wiernym użytkownikom. Nie sposób wymienić tu: Wargavoca, Greg'a, Abigailla, Meeshy, Krissa, GutkaTM ... Jeżeli kogoś pominąłem, przepraszam. Ja niestety nie jestem w stanie znieść bezsilności moderatorów i administracji na postępująca samo destrukcję tego forum. Niegdyś Forum IDG było renomą "samą w sobie", teraz chyli się do poziomu o2.

Żegnam!

#12 Użytkownik jest niedostępny   czaruś2003 Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 14 wrzesień 2006 - 20:54

_Analyzer_, o 14-09-2006, 19:54, powiedział:

Twoja płyta główna posiada zintegrowaną kartę dźwiękową. Zainstaluj te sterowniki :)
BTW- Zmień przeglądarkę, bo przez Internet Exploer możesz nabawić się tylko oddatkowych problemów np. wirusy, zdalne ataki na Twój komputer itp. zagrożenia. Zainstaluj Mozillę Firefox  :)
<{POST_SNAPBACK}>

wielkie dzięki.zaraz zrobię co podpowiadasz i dam znać jak poszło

#13 Użytkownik jest niedostępny   czaruś2003 Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 14 wrzesień 2006 - 21:00

_Analyzer_, o 14-09-2006, 19:54, powiedział:

BTW- Zmień przeglądarkę, bo przez Internet Exploer możesz nabawić się tylko oddatkowych problemów np. wirusy, zdalne ataki na Twój komputer itp. zagrożenia. Zainstaluj Mozillę Firefox  :)
<{POST_SNAPBACK}>

może kolejne amatorskie pytanie ale czy można mieć dwie przeglądarki czy ten internet explorer mam jakoś zamknąć albo odinstalować

Napisany 14 wrzesień 2006 - 21:08

można mieć kilka przeglądarek; tylko jedna może być domyślną.

#15 Użytkownik jest niedostępny   czaruś2003 Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 14 wrzesień 2006 - 21:22

9828199, o 14-09-2006, 21:08, powiedział:

można mieć kilka przeglądarek; tylko jedna może być domyślną.
<{POST_SNAPBACK}>

dzięki o to mi chodziło ponieważ z dotychczasowej przeglądarki nie mogę tak do końca zrezygnować.
wiem,że truję ale dalej nie wiem co robić z tymi sterownikami,zapisałem i wypakowałem i co dalej.
bo nadal bez zmian.

Napisany 14 wrzesień 2006 - 21:43

usuwałeś z MU te wpisy i restartowałeś, jak pisałem?

#17 Użytkownik jest niedostępny   czaruś2003 Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 14 wrzesień 2006 - 21:52

9828199, o 14-09-2006, 21:43, powiedział:

<{POST_SNAPBACK}>

nie da się usunąć.jest opcja albo odinstalować albo zamknąć.nie ma opcji delete

albo ja już wogóle nie czaję bazy.
chodzi ci o menagera urządzeń?

#18 Użytkownik jest niedostępny   czaruś2003 Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 14 wrzesień 2006 - 21:57

9828199, o 14-09-2006, 21:43, powiedział:

<{POST_SNAPBACK}>

dzwięku nie ma na bank ale może ten kontroler multimediów audio przy którym jest żółty pytajnik nie dotyczy dzwięku?już się całkiem pogubiłem.

jak na niego klikam to pisze,że urządzenie nie działa bo nie ma zainstalowanych sterowników kod 28 (cokolwiek to znaczy)

Napisany 14 wrzesień 2006 - 22:04

Klawisz Delete (7 od wschodu, 3 lub 4 od północy albo 2 od południa). Równoznaczne z odinstalowaniem.

#20 Użytkownik jest niedostępny   czaruś2003 Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 14 wrzesień 2006 - 22:21

9828199, o 14-09-2006, 22:04, powiedział:

Klawisz Delete (7 od wschodu, 3 lub 4 od północy albo 2 od południa). Równoznaczne z odinstalowaniem.
<{POST_SNAPBACK}>

odinstalowałem i zrestartowałem i dalej nic,a sterowniki dalej nie chcą się zainstalować.error

Prześlij ten temat:

• (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2