Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: mks skaner Online - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open

Zasady forum eksperckiego

Forum "Ekspert MKS odpowiada..." służy wyłącznie do uzyskiwania pomocy dotyczącej systemów antywirusowych firmy MKS, programu mks_vir, samych wirusów, produktów firmy itp. Prosimy o umieszczanie w tym forum jedynie wątków merytorycznych, szczególnie pytań odnośnie samego programu jak i wszelkiego rodzaju robaków i wirusów. Prosimy NIE odbiegać od tematu w danym wątku. Jeśli istnieje konieczność zmiany tematu prosimy o rozpoczęcie nowego wątku.

Uwaga! Wszelkie prośby o sprawdzenie loga prosimy publikować w dziale: Bezpieczeństwo komputera i sieci. Jeśli zostaną zamieszczone tutaj, to będą usuwane.

Ekspert MKS będzie odpowiadał na Wasze pytania co tydzień, więc prosimy nie ponaglać i nie złościć jeśli nie otrzymacie odpowiedzi w ciągu kilku dni. Po prostu dajcie szanse ekspertowi na zapoznanie się z Waszym problemem.

Życzymy owocnych spotkań!
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Ten temat jest zamknięty

mks skaner Online Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   rapsod1951 Ikona

• Kandydat
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze

Ikona postu  Napisany 31 marzec 2008 - 17:49

Co jest powodem niemożliwości skanowania Online?? Mam tu na myśli http://www.mks.com.pl/skaner/ Po wyrażeniu zgody i dodaniu witryny do (zaufanych) oraz na instalowanie kontrolki ActiveX pojawia mi się okienko (przeglądarki IE7) „Ostrzeżenie o zabezpieczeniach” Że System Windows zablokował to oprogramowanie, ponieważ nie może zweryfikować wydawcy. System op. WindowsXP H.E +sp2
Nazwa: SkanerOnline.cab
Wydawca: Nieznany

rapsod

#2 Użytkownik jest niedostępny   mrcroowly Ikona

• Bywalec
  • PipPipPipPipPip

Napisany 31 marzec 2008 - 20:21

A nie ma standardowego paska żółtego na górze ekranu, który informuje, że aby odblokować należy nań kliknąć?

#3 Użytkownik jest niedostępny   rapsod1951 Ikona

• Kandydat
  • PipPip

Napisany 01 kwiecień 2008 - 05:55

Zobacz postmrcroowly, o 31-03-2008, 21:21, powiedział:

A nie ma standardowego paska żółtego na górze ekranu, który informuje, że aby odblokować należy nań kliknąć?

re; kliknąłem na ten pasek i wyraziłem zgodę na instalacje kontrolki, ale po chwili miałem okienko z informacją którą na wstępie już opisałem :<
Jeśli chodzi o żółty pasek, to w ogóle takiego w mojej przeglądarce nie ma :<

rapsod

#4 Użytkownik jest niedostępny   repylek Ikona

• Very Lazy Cat
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Zobacz galerię

Napisany 01 kwiecień 2008 - 15:04

Usuń "stary" folder Skaner online w folderze C:\Windows ... chyba z \system32\ i instaluj jeszcze raz
Linkman M-24

#5 Użytkownik jest niedostępny   Tomasz Jedut Ikona

• Ekspert MKS
  • Pip
  • Grupa: Ekspert

Napisany 10 kwiecień 2008 - 14:59

Dodaj stronę mks.com.pl do zaufanych witryn (zgodnie ze wskazówką umieszczoną na stronie skanera), a następnie obniż poziom zabezpieczeń dla witryn zaufanych na "low" (niski) lub niższy, dzięki czemu przeglądarka nie zablokuje niepodpisanego pliku.
Dodaj obrazek

#6 Użytkownik jest niedostępny   bobo160 Ikona

• Bywalec
  • PipPipPipPipPip
  • Zobacz galerię

Napisany 06 wrzesień 2009 - 14:47

A u mnie z kolei po zaznaczeniu dysku do przeskanowania, ukazuje się okno informujące o treści "Wystąpił problem z aktualizacja. Brak uprawnień do zapisu na dysku. Proszę uruchomić przeglądarkę z prawami Administratora. "
Co trzeba uczynić ? bym mógł przeskanować skanerem online ?? Zaznaczam, ze już uczyniłem te ustawienia co są podane w powyższych postach ;)
Z góry dziękuje
Win XP Pro SP2, AMD Athlon XP, 2166 MHz (13 x 167) 3000+ , MSI K7N2 Delta2 (MS-6570E), nVIDIA nForce2 Ultra400,
NVIDIA GeForce 6800 GS (512 MB), 2x Kingston K DDR SDRAM (=1024 MB), TAGAN (TG 480-U01)

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1