Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: Mam problem z klawiaturą w komputerze. - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Mam problem z klawiaturą w komputerze. Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   aga2525 Ikona

• Adept
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 31 sierpień 2006 - 21:33

Mam problem z klawiaturą w komputerze.

Nie wiem jak, ale uruchomiły mi się jakieś dziwne skróty/opcje na klawiaturze. I bardzo utrudniają one pracę zwłaszcza w Internecie. Gdy chcę w przeglądarce lub gdzieś w necie wcisnąć literę ‘Z’ wówczas cofa mi się Internet o jeden ruch wstecz. Gdy wcisnę 1 włącza mi się – wyszukiwanie, a gdy próbuję wcisnąć coś z SHIFT wtedy zamyka mi komputer.

Czy ktoś może mi pomóc? To bardzo utrudnia korzystanie z komputera. Czy to wirus?

#2 Użytkownik jest niedostępny   kamell Ikona

• Entuzjasta
  • PipPipPipPipPipPipPip

Napisany 31 sierpień 2006 - 21:52

Może instalowałaś coś ostatnio ?
Polecam to: http://hijackthis.de/
Athlon XP 1800+ // MSI K7N2 Delta - L // 2x512 Twinmos 400 dual // Gainward Geforce 3 Ti 200 (200/450) // Barracuda 7 120GB (8MB) // Benq DW1640 BSQB // Chieftec 360W 302df // NEC FE791SB // SAMSUNG ML-1710P // Microtek 3800 // Terayon TJ 720X // Microsoft Natural Keyboard // Logitech MX310

#3 Użytkownik jest niedostępny   aga2525 Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 31 sierpień 2006 - 22:26

Ja nic nie instalowałam. Ale mój brat jest amatorem stron xxx :< i może to on. Jak mogę sprawdzić czy on czegoś nie zainstalował?

I jak to naprawić?

#4 Użytkownik jest niedostępny   jezz83 Ikona

• Hedgehog
  • PipPipPipPipPipPipPip

Napisany 31 sierpień 2006 - 22:45

Jaka to przeglądarka, np w Operze Z i X są domyślnie ustawione jako "do przodu" i "do tyłu". Wystarczy usunąć te skróty w ustawieniach przeglądarki. (oczywiscie klawisz działa tak jeśli nie jestes w żadnym polu edycyjnym.

edit: tak samo działa backspace, każda przeglądarka ma jakies skróty klawiaturowe ułatwiające prace więc nie wiem skąd pomysł wirusa... swoją drogą to dziwna funkcjonalność by była jak na zlośliwe oprogramowanie jeśli użytkownikowi dodawałoby się jakies skróty klawiaturowe zamiast chociaż spamik jakiś wysłać :P

pozdro dla myszkowców-bezklawiaturowców, polecam zajrzeć do waszych przeglądarek, może da się pracować szybciej, bo istnieje ciut więcej niż ctrl+c i ctrl+v

Ten post był edytowany przez jezz83 dnia: 31 sierpień 2006 - 22:56

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1