Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: Kabel RGB - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open

Zasady forum eksperckiego

Forum "Ekspert AOC odpowiada..." służy wyłącznie do uzyskiwania pomocy dotyczącej monitorów. Prosimy o umieszczanie w tym forum jedynie wątków merytorycznych. Prosimy NIE odbiegać od tematu w danym wątku. Jeśli istnieje konieczność zmiany tematu prosimy o rozpoczęcie nowego wątku.

Ekspert z AOC będzie odpowiadał na Wasze pytania co tydzień, więc prosimy nie ponaglać i nie złościć jeśli nie otrzymacie odpowiedzi w ciągu kilku dni. Po prostu dajcie szanse ekspertowi na zapoznanie się z Waszym problemem.

Życzymy owocnych spotkań!
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Kabel RGB Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   merfun Ikona

• Adept
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 12 październik 2006 - 11:47

mam pytanko..? zakupilem nbiedawno telewizor 32"LCD...chcialbym podlacyzc teraz go do kompa i pograc sobie w jakies gry na duzym telewizorze...jaki kabel kupic zeby to podlaczyc? oczywiscie zeby jakos byla jak najlepsza...

#2 Użytkownik jest niedostępny   mzimny Ikona

• Pasjonat
  • PipPipPipPipPipPipPipPip

Napisany 12 październik 2006 - 11:55

A jakie posiada wejścia??

#3 Użytkownik jest niedostępny   merfun Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 12 październik 2006 - 12:02

za bardzo sie na tym nie znam wiec napisze tak jak mam w instrukcji obslugi:
-Euroscart
-Component
-RGB
-HDMI
-S-VIDEO
-audio/wideo

#4 Użytkownik jest niedostępny   Bartek_AOC Ikona

• Ekspert AOC
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Ekspert

Napisany 18 październik 2006 - 13:20

wygląda na to że nie ma możliwości podpięcia PC to tego sprzętu jeśli nie masz wyjścia TV w komputerze. Popatrz dobrze z tyłu telewizora czy jednak nie ma gniazda przypominającego to to którego się podłącza monitor w PC. Moim zdaniem powinno być.
Podaj model telewizora to pogooglujemy.
Monitory AOC
------------------------------------------------------------------------------------
C=64 + magnetofon 1531 + 2 x FDD 1541 II + BlackBox + QuickJoy
Atari 520STF + monitor SM124 + monitor SC-1224
------------------------------------------------------------------------------------
będą jeszcze żyły długo :)

• Grupa: Goście

Napisany 21 październik 2006 - 06:39

merfun, o 12-10-2006, 11:47, powiedział:

mam pytanko..? zakupilem nbiedawno telewizor 32"LCD...chcialbym podlacyzc teraz go do kompa i pograc sobie w jakies gry na duzym telewizorze...jaki kabel kupic zeby to podlaczyc? oczywiscie zeby jakos byla jak najlepsza...
<{POST_SNAPBACK}>

Jeśli telewizor nie ma wejścia VGA (jak zauważyłem nie każdy TV LCD ma wejście VGA) do podłączania komputera, to tv można podłączyć jeśli w komputerze, na karcie graficznej, masz wyjście TV.

#6 Użytkownik jest niedostępny   manio32cale Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 04 styczeń 2008 - 14:05

witam.
Z całym szacunkiem dla odpowiadających, nie wiem kto wam dał te tytuły skoro wogule sie nie znacie...
1.
Chłopaku masz wejscie rgb wiec wyjmujesz kabel z monitora i podłaczasz go do telewizora, włączasz jeszcze raz komputer i latasz na super rozdzielczosci.
2.
Drugie rozwiązanie jest nastepujące, musisz miec karte telewizyjna i wyprowadzasz kabel s-video.
3.
rozwiazanie kabel d-vi, ewentualnie hdmi (uzaleznione jaki masz komputer).
pzdr

#7 GośćRduolf_*

• Grupa: Goście

Napisany 16 sierpień 2011 - 15:55

Mi przez kabel rgb komputer nie chce wykryc telewizora jako urzadzenia odtwarzajacego dzwiek. Mozesz mi w tym jakos pomoc?

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1