Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: Jestem zaniepokojona smsem wysłanym z mojego telefonu. - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open

Zasady forum eksperckiego

Forum "Ekspert MediaRecovery odpowiada..." służy wyłącznie do uzyskiwania informacji na tematy z zakresu "computer forensic" czyli informatyki śledczej: jak uniknąć naruszeń bezpieczeństwa informacji, jakie są ich najczęstsze powody, jak MediaRecovery dokumentuje przestępstwa i jak wygląda proces wydobywanie informacji potrzebnych organom ścigania. Prosimy o umieszczanie w tym forum jedynie wątków merytorycznych. Prosimy NIE odbiegać od tematu w danym wątku. Jeśli istnieje konieczność zmiany tematu prosimy o rozpoczęcie nowego wątku.

Ekspert będzie odpowiadał na Wasze pytania co tydzień, więc prosimy nie ponaglać i nie złościć jeśli nie otrzymacie odpowiedzi w ciągu kilku dni. Po prostu dajcie szansę ekspertowi na zapoznanie się z Waszym problemem.

Życzymy owocnych spotkań!
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Jestem zaniepokojona smsem wysłanym z mojego telefonu. Oceń temat: -----

#1 GośćKlaudia_*

• Grupa: Goście

Napisany 09 styczeń 2012 - 16:56

Witam, tak jak w temacie dziś w pracy kolega poprosił mnie o umożliwienie mu wysłania smsa z mojego telefonu. Mówił że jego koszt to 20 groszy. Treść smsa którą podejrzałam wydała mi się nieco dziwna. Podejrzewam, że chce mi wyciąć jakiś numer albo uzyskać zdalny dostęp do moich smsów lub innych danych. Co mnie zaniepokoiło to, że w smsie były dwa ciągi cyfr oddzielone #. Ciągi cyfr były długości być może 9 znakowe. Po wysłanym smsie przyszedł na mój telefon sms zwrotny z numeru chyba 9030, ale nie jestem pewna, że to był taki numer. Kolega usunął wysyłanego smsa jak i smsa zwrotnego. Posiadam telefon w sieci plus na kartę. Moje pytanie, czy mam być zaniepokojona w jakiś sposób tym zdarzeniem?

#2 GośćKlaudia_*

• Grupa: Goście

Napisany 09 styczeń 2012 - 19:06

Pytanie jest już nieaktualne. Rozwiązałam zagadkę i nie było się czym przejmować. Chodziło tylko o sprawdzenie stanu rachunku bankowego. Akurat jest dzień wypłat.

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1