Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: Jaki jest najlepszy program antywirusowy? - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open

Zasady forum eksperckiego

Forum "Antywirusy: Ekspert Dagma odpowiada..." służy wyłącznie do uzyskiwania informacji na temat antywirusowej, oraz programów antywirusowych firmy Dagma. Prosimy o umieszczanie w tym forum jedynie wątków merytorycznych. Prosimy NIE odbiegać od tematu w danym wątku. Jeśli istnieje konieczność zmiany tematu prosimy o rozpoczęcie nowego wątku.

Uwaga! Wszelkie prośby o sprawdzenie loga prosimy publikować w dziale: Bezpieczeństwo komputera i sieci. Jeśli zostaną zamieszczone tutaj, to będą usuwane.

Ekspert z Dagmy będzie odpowiadał na Wasze pytania co tydzień, więc prosimy nie ponaglać i nie złościć jeśli nie otrzymacie odpowiedzi w ciągu kilku dni. Po prostu dajcie szansę ekspertowi na zapoznanie się z Waszym problemem.

Życzymy owocnych spotkań!
  • (4 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Ten temat jest zamknięty

Jaki jest najlepszy program antywirusowy? Proszę odpowiedzieć Oceń temat: ***-- 2 Głosów

#61 Użytkownik jest niedostępny   mrcroowly Ikona

• Bywalec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 06 kwiecień 2010 - 13:00

Gadanie Avasta chyba można wyłączyć :)

Zobacz postForfax, o 31 marzec 2010 - 22:57, powiedział:

Bez przesady, nie tak wszyscy. Testy od około roku dość pochlebnie wyrażają się o Pandzie, a ludzie powoli pozbywają się stereotypowego myślenia - Panda = powolne. Sam zresztą musiałem się swego czasu pozbyć tego skojarzenia :P

W dalszym ciągu nie wiem, czy mówicie o komercyjnej Pandzie, czy o darmowej Panda Cloud?

Zobacz postForfax, o 30 marzec 2010 - 15:55, powiedział:

Ja? Z sieci akademickiej :P Średnio 20 prób wejścia do systemu różnego rodzaju malware dziennie. Do tego czasami przy okazji śmigania po sieci coś spróbuje wejść "nadprogramowo". Co jakiś czas kontrolnie sprawdzam logi i póki co czysto.

A co do skuteczności, to dla przykładu : Test długoterminowy - chociaż wiaodmo, że testy z przymrużeniem oka troszkę, ale to nie jedyny test z podobnym wynikiem.

A sieć akademicka nie jest za NATem? Tzn. masz zewnętrzne IP?
Jaki wniosek z wyników testów? Z tego co ja widzę to wyniki są na podobnym poziomie, czyli jest tak jak pisałem-programy w gruncie rzeczy mają porównywalną skuteczność.
Szkoda, że jak robią testy to nie uwzględniają mks_vira :/. Ostatnie dyskusje na temat tego programu dotyczyły wersji 2k7..

Prześlij ten temat:

• (4 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 2
  • 3
  • 4