Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: jaki antywirus najlepszy - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open

Zasady forum eksperckiego

Forum "Firewalle: Ekspert Dagma odpowiada..." służy wyłącznie do uzyskiwania informacji na temat ochrony sieci firmowych i prywatnych za pomocą zapór sieciowych oraz produktów firmy Dagma. Prosimy o umieszczanie w tym forum jedynie wątków merytorycznych. Prosimy NIE odbiegać od tematu w danym wątku. Jeśli istnieje konieczność zmiany tematu prosimy o rozpoczęcie nowego wątku.

Uwaga! Wszelkie prośby o sprawdzenie loga prosimy publikować w dziale: Bezpieczeństwo komputera i sieci. Jeśli zostaną zamieszczone tutaj, to będą usuwane.

Ekspert z Dagmy będzie odpowiadał na Wasze pytania co tydzień, więc prosimy nie ponaglać i nie złościć jeśli nie otrzymacie odpowiedzi w ciągu kilku dni. Po prostu dajcie szansę ekspertowi na zapoznanie się z Waszym problemem.

Życzymy owocnych spotkań!
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Ten temat jest zamknięty

jaki antywirus najlepszy Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   lato08 Ikona

• Kandydat
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 02 marzec 2008 - 00:48

Jaki antywirus jest lepszy oryginalny Norton Internet Security czy może ściągnięty z internetu i w pełni aktywowany Avast 4.7 home edition?

Mam wątpliwości bo mój kumpel miał nortona i mówił ze zamula kompa.

#2 Użytkownik jest niedostępny   Pawel_Dagma Ikona

• Ekspert Dagma
  • PipPipPip
  • Grupa: Ekspert

Napisany 07 marzec 2008 - 13:57

Zobacz postlato08, o 02-03-2008, 1:48, powiedział:

Jaki antywirus jest lepszy oryginalny Norton Internet Security czy może ściągnięty z internetu i w pełni aktywowany Avast 4.7 home edition?

Witam,
Przetestuj za darmo pełną wersje:

http://www.eset.pl/wersje-testowe.html

Pozdrawiam,
Paweł

#3 Użytkownik jest niedostępny   Ali_Gator Ikona

• Entuzjasta
  • PipPipPipPipPipPipPip

Napisany 07 marzec 2008 - 14:00

Jak dla mnie NIS to bardzo porządny program. Używam kilka programów IS (na różnych komputerach) i nie dostrzegam aby był gorszy od innych. Polecam !
Ali
C2D 3,0 GHz, płyta Foxconn P35 S, 4 GB OCZ, SB Audigi 2 ZS, Samsung 750 GB, NVidia 8800 GT, DVD LiteOn 1693S, Raitek 100 Mb/s, zasilacz CORSAIR 520 W, skaner Plustek, drukarka HP, monitor CRT 22 cale LG, Windows XP Pro i SP1.

• Grupa: Goście

Napisany 13 marzec 2008 - 19:26

Niestety,pełny zachwyt najnowszą sztuczną inteligencją NOD v.3 - opadł....Program ten w istotny sposób hamuje słabsze maszyny a na nowszych wyposażonych w WinXP SP2 + generuje niezrozumiałe błędy.
Rację mają ci,którzy radzą powrót do v.2.7 !!!!!!
NOD32 v.3 w połączeniu z Agnitum Outpost robi się popularna "kaszana".

Natomiast ESET Smart Security to połączenie debilnego firewalla z nod32 v.3.
Najlepsza mozliwa konfiguracja programowa security to nod32 v.2.7 + Comodo Personal Firewall /darmowy/
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&...+Pro+3.0.19.318

pozdrawiam :)

#5 Użytkownik jest niedostępny   robson2 Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 19 grudzień 2009 - 19:51

Zobacz postlato08, o 02-03-2008, 0:48, powiedział:

norton napewno lepszy od avasta. avast to pomyłka. dużo osób na niego narzeka. ja też. norton nawet ok ale drażniące są jego częste odzywki. a jak ci się skończy licencja, to już wogóle nei daje żyć. teraz mam F-Securea IS 2010 i jestem zadowolony. jak masz zamiar kupować to wybierz tego. jest tani i dobry. aha: nie wpływa na rpacę kompa nawet podczas skanowania, a to dzisiaj się bardzo liczy.

#6 Użytkownik jest niedostępny   masder Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 17 luty 2010 - 21:29

Zobacz postrobson2, o 19-12-2009, 19:51, powiedział:

norton napewno lepszy od avasta. avast to pomyłka. dużo osób na niego narzeka. ja też. norton nawet ok ale drażniące są jego częste odzywki. a jak ci się skończy licencja, to już wogóle nei daje żyć. teraz mam F-Securea IS 2010 i jestem zadowolony. jak masz zamiar kupować to wybierz tego. jest tani i dobry. aha: nie wpływa na rpacę kompa nawet podczas skanowania, a to dzisiaj się bardzo liczy.

potwierdzam. opinia prawdziwa :) też mam FSa i jestem zadowolony. wcześniej korzystałem z wersji 2009 i była do d.... zrobiłem upgrade do 2010 i ta jest o niebo lepsza. różnica jest przede wszystkim w zużyciu zasobów. są one dużo mniejsze.

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1