Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: jaki antyvirus użyć? - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open

Forum "Ekspert AVG odpowiada..." służy wyłącznie do uzyskiwania pomocy dotyczącej systemów antywirusowych firmy AVG, samych wirusów, produktów firmy itp. Prosimy o umieszczanie w tym forum jedynie wątków merytorycznych, szczególnie pytań odnośnie samego programu jak i wszelkiego rodzaju robaków i wirusów. Prosimy NIE odbiegać od tematu w danym wątku. Jeśli istnieje konieczność zmiany tematu prosimy o rozpoczęcie nowego wątku.

Uwaga! Wszelkie prośby o sprawdzenie loga prosimy publikować w dziale: Bezpieczeństwo komputera i sieci. Jeśli zostaną zamieszczone tutaj, to będą usuwane.

Ekspert z AVG będzie odpowiadał na Wasze pytania co tydzień, więc prosimy nie ponaglać i nie złościć jeśli nie otrzymacie odpowiedzi w ciągu kilku dni. Po prostu dajcie szanse ekspertowi na zapoznanie się z Waszym problemem.
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Ten temat jest zamknięty

jaki antyvirus użyć? zainfekowany komp Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Slawacinek Ikona

• Adept
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 05 maj 2010 - 19:23

Witajcie!
Mam problem z laptopem! Mianowicie mam chyba jakieś wirusy lub trojany!
Nie widać plików ukrytych. Lapek sam się wyłącza i nie działa jeden port USB. Mam też dysk zewnętrzny na którym nie mogę wejść do folderu system volume information (wyskakuje odmowa dostępu). Polecicie coś? Obejdzie się bez formatu?

#2 Użytkownik jest niedostępny   Perła Pils Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 06 maj 2010 - 19:45

A port USB dzialal wczesniej ? Bo tu podejrzewam uszkodzenie sprzetowe/ Co do antywirusa to polecam Nortona antywirusa lub Gdate - oba maja mozliwosc uruchomienia przed startem windows i skanowanie nim zacznie ten caly syf windowsowy wylazic. A pozniej przeskanuj wszystkie nosiniki - dyski zew etc.

#3 Użytkownik jest niedostępny   kocis Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 21 maj 2010 - 08:21

Zobacz postSlawacinek, o 05 maj 2010 - 20:23, powiedział:

Witajcie!
Nie widać plików ukrytych. Lapek sam się wyłącza i nie działa jeden port USB. Mam też dysk zewnętrzny na którym nie mogę wejść do folderu system volume information (wyskakuje odmowa dostępu). Polecicie coś? Obejdzie się bez formatu?

jest darmowa opcja antywira, ktory robi skan przed startem systemu - avast.
po zainstalowaniu zgodz sie na skan przed kolejnym uruchomieniem systemu, ale nie restartuj od razu kompa.
najpierw zaktualizuj antywira i dopiero go restartuj.
to ze nie widzisz ukrytych plikow to standardowe ustawienie windowsa. zeby to zmienic to otwierasz eksplorera --> narzedzia --> opcje folderow --> widok i zaznaczasz opcje czy chcesz zeby byly widoczne czy nie.
lapek sam sie wylacza na pracy na baterii czy na zasilaczu? wylacza sie czy restartuje? powodow moze byc bardzo duzo...
jesli sie nie myle folder system volume information jest ukryty, a podobno nie widzi ukrytych folderow windows...
czy masz admina? do tego folderu ma chyba dostep tylko system i admin, ale moge sie mylic :P
port usb? trudno mi powiedziec bez wiekszej ilosci szczegolow...

#4 Użytkownik jest niedostępny   blondas Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 08 lipiec 2010 - 20:46

Ja zdecydowanie polecam Gdate - info o nim znajdziesz na www.gdata-24.pl Wszyscy go polecali, jest niezawodny i prawie 100%

#5 Użytkownik jest niedostępny   gajedan Ikona

• Entuzjasta
  • PipPipPipPipPipPipPip

Napisany 08 lipiec 2010 - 21:12

A przede wszystkim użyj >UsbFix: http://www.fixitpc.p..._p__74, od razu z opcji DELETION.
Bo wszystkie objawy wskazują na infekcję pendrivową.
.
.

• Grupa: Goście

Napisany 03 sierpień 2010 - 15:33

Wirusy infekują słabo lub źle zabezpieczone komputery lub z pirackim nieuaktualnianym Windowsem.
Wywalić avasta,zainstalować Panda lub G Data i skanowanie z poziomu awaryjnego (restart,F8 lub Delete itd)

#7 Użytkownik jest niedostępny   2brothers.pl Ikona

• Bywalec
  • PipPipPipPipPip

Napisany 08 wrzesień 2010 - 20:00

Zobacz postSlawacinek, o 05 maj 2010 - 20:23, powiedział:

Witajcie!

Jak usuwać infekcje za pomocą programu AVG Rescue CD

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1