Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: Jak zachować na stałe wybrany punkt przywracania - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open

Zasady forum eksperckiego

Forum "Ekspert Microsoftu odpowiada..." służy do uzyskiwania pomocy dotyczącej systemów operacyjnych Microsoft Windows . Prosimy o umieszczanie w tym forum jedynie wątków merytorycznych, szczególnie pytań odnośnie instalacji, konfiguracji czy użytkowania. Prosimy NIE odbiegać od tematu w danym wątku. Jeśli istnieje konieczność zmiany tematu prosimy o rozpoczęcie nowego wątku.
Ekspert Microsoftu będzie odpowiadał na Wasze pytania co tydzień, więc prosimy nie ponaglać i nie złościć jeśli nie otrzymacie odpowiedzi w ciągu kilku dni.
Dyżury eksperta będą odbywały się w każdy piątek, w godzinach 11:00-13:00.

Życzymy owocnych spotkań!
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Jak zachować na stałe wybrany punkt przywracania Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   honnessy Ikona

• Adept
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 19 lipiec 2010 - 20:10

Po wykonaniu kilku zabiegów poprawiających stan komputera [odwirusowanie, naprawa systemowa, usunięcie zbędnych plików, zainstalowanie nowszej wersji Office, defragmentacja i optymalizacja] , oraz wprowadzeniu własnych ustawień utworzyłem punkt przywracania. Chcę go zachować, aby móc zawsze wrócić do takiego stanu. Jednak komputer regularnie usuwa najstarsze punkty przywracania, zastępując je najnowszymi. Za kilka dni usunie ten, na którym mi zależy. Czy jest jakaś możliwość, aby go zachować na dłuższy czas, aby nie został automatycznie usunięty. Myślę, że można by to zrobić na 2 sposoby: 1) ponieważ komputer zachowuje w pamięci stałą liczbę punktów przywracania, więc można by usuwać te, które uznam za mało ważne, tak aby utrzymywać ilość punktów przywracania nie powodującą usunięcia tego istotnego, 2) zabezpieczyć przed usunięciem ten istotny punkt przywracania, nie ingerując w stan innych. Nie wiem czy takie działania są możliwe, a jeśli tak, to jak je wykonać.
ciekawy i poszukujący, prawie nowicjusz
Q6600, ASUS P5KC, RAM 4GB, HDD:1170GB[40+100+100+230+300+400],NVIDIA GeForce 7300 GT, DVD:LG, Samsung SyncMaster 204B-pivot, HP LJ1020, HP SJ G3010, Win.XP HE SP3, MS Office 2007pro,

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1