Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: Jak ustawic ESS aby nie blokował programów z których chce korzystać - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open

Zasady forum eksperckiego

Forum "Antywirusy: Ekspert Dagma odpowiada..." służy wyłącznie do uzyskiwania informacji na temat antywirusowej, oraz programów antywirusowych firmy Dagma. Prosimy o umieszczanie w tym forum jedynie wątków merytorycznych. Prosimy NIE odbiegać od tematu w danym wątku. Jeśli istnieje konieczność zmiany tematu prosimy o rozpoczęcie nowego wątku.

Uwaga! Wszelkie prośby o sprawdzenie loga prosimy publikować w dziale: Bezpieczeństwo komputera i sieci. Jeśli zostaną zamieszczone tutaj, to będą usuwane.

Ekspert z Dagmy będzie odpowiadał na Wasze pytania co tydzień, więc prosimy nie ponaglać i nie złościć jeśli nie otrzymacie odpowiedzi w ciągu kilku dni. Po prostu dajcie szansę ekspertowi na zapoznanie się z Waszym problemem.

Życzymy owocnych spotkań!
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Ten temat jest zamknięty

Jak ustawic ESS aby nie blokował programów z których chce korzystać Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   A_D_R_I_A_N Ikona

• *&*()#)@*!+#*#!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 01 marzec 2010 - 09:25

Witam
Mam problem z ESS. Polega on na tym że zapora blokuje mi program z którego chce korzystać (strumieniowe przesyłanie audio i video poprzez WiFi do IPhona). O co chodzi dokładnie:
Na komputerze mam zainstalowany program Orb - jest to program do udostępniania zasobów komputera iPhonowi, który to łączy się za pomocą WiFi z komputerem i pozwala na iPhone podejrzeć i odtwarzać muzykę, czy filmy które sa na komputerze. Niestety aby z tego korzystać muszę wyłączać zaporę sieciową gdyż jak włączę to iPhone nie znajduję wtedy plików multimedialnym.
Proszę o pomoc w poprawnym skonfigurowaniu programu ESS aby pozwalał iPhonowi na komunikację z PC.

#2 Użytkownik jest niedostępny   A_D_R_I_A_N Ikona

• *&*()#)@*!+#*#!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 09 marzec 2010 - 10:59

Naprawdę nikt nie wie ja to ustawić ?? Bo tworzę regułę dla tej aplikacji na oba kierunki daję zezwalaj, dodaje do strefy zaufanej i nic :/ Dalej jak zapora jest włączona telefon nie znajduje serwera

#3 Użytkownik jest niedostępny   iwona_dagma Ikona

• Ekspert Dagma
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Ekspert

Napisany 24 marzec 2010 - 13:24

Witam,

a ustawienie trybu zapory na interaktywny? wtedy reguła powinna sama się zrobić.
Proszę o zweryfikowanie i informacje.
Pozdrawiam,
Iwona Kozlik
www.dagma.com.pl

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1