Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: Jak postawić VPN przy łączu WISP - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open

Zasady forum eksperckiego

Forum "Ekspert D-Link odpowiada..." służy wyłącznie do uzyskiwania pomocy na temat technologii sieciowych, sieci bezprzewodowych i cyfrowego domu. Prosimy o umieszczanie w tym forum jedynie wątków merytorycznych, szczególnie pytań odnośnie budowy sieci i problemów z nimi związanych. Prosimy NIE odbiegać od tematu w danym wątku. Jeśli istnieje konieczność zmiany tematu prosimy o rozpoczęcie nowego wątku.

Ekspert D-Link będzie odpowiadał na Wasze pytania co tydzień, więc prosimy nie ponaglać i nie złościć jeśli nie otrzymacie odpowiedzi w ciągu kilku dni. Po prostu dajcie szansę ekspertowi na zapoznanie się z Waszym problemem.

Życzymy owocnych spotkań!
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Jak postawić VPN przy łączu WISP Kilka pytań o konfigurację AirLive G.DUO i Moto WR8 Oceń temat: -----

#1 GośćMaciek_*

• Grupa: Goście

Napisany 03 listopad 2011 - 20:55

Witam,
Chciałbym skonfigurować sieć tak, aby miał do niej dostęp przez VPN.

Mam następujący sprzęt i taki pomysł (i na nim muszę się oprzeć - w sensie na sprzęcie):
AirLive G.DUO
Motorola WR850G z DD-WRT

Internet mam od providera WISP, łączę się z nim przez DHCP (IP jest przydzielane do MAC adresu klienta, więc zawsze mam to samo)

Chciałbym to ustawić tak:

Dodaj obrazek

Pierwsze pytanie: czy to w ogóle jest możliwe w obecnej konfiguracji sprzętowej?

Czy wpisane adresy IP mogą tak być? Nie muszą, ale tak chwilowo ustawiłem..

Co wpisywac w puste miejsca? (E,F, H, I... itd)

Nie wiem czy dobrze to wymyśliłem.. nie znam się na tym najlepiej :P
Może to w ogóle jest jakieś bezsensu? Normalnie sieć mi działała tylko na samym AirLive G.DUO (WISP+AP), ale ten airlive nie obsługuje VPN.. więc wygrzebałem z rupieci Motorolę..

pomoże ktoś? ;)

z góry dzięki

#2 GośćGość_*

• Grupa: Goście

Napisany 03 listopad 2011 - 20:58

aha.. dostawca internetu udostępnił mi jeden z portów z zewnętrznego IP, także teoretycznie jak wpisze IP:port to to się przekieruje na moje IP wewnętrzne (teraz na AirLive G.DUO)

Coś obrazek się nie pokazuje.. jest tutaj: http://imageshack.us...uracjasieci.png

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1