Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: Internet w pracy - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open

Zasady forum eksperckiego

Forum "Ekspert NetCenter Solution odpowiada..." służy wyłącznie do uzyskiwania informacji na tematy z zakresu funkcjonowania w świecie social media, czyli Facebook, Blip, Nasza-Klasa, Twitter, Grono, Goldenline, Fotka i inne. Prosimy o umieszczanie w tym forum jedynie wątków merytorycznych. Prosimy NIE odbiegać od tematu w danym wątku. Jeśli istnieje konieczność zmiany tematu prosimy o rozpoczęcie nowego wątku.

Życzymy owocnych spotkań!
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Ten temat jest zamknięty

Internet w pracy

#1 Użytkownik jest niedostępny   boberek88 Ikona

• mów mi Bober
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 09 wrzesień 2010 - 18:27

Przeczytałem właśnie raport z "Ogólnopolskiego Badania Pracowników >Internet w Pracy<".

W sumie ani mnie to dziwi, ani zaskakuję. Odkąd pracuję, wykorzystuje Internet w celach prywatnych w czasie pracy. Z prostego założenia - nie wpływa to negatywnie na efektywność działania. Przy zachowaniu oczywiście zdrowego rozgraniczenia. Zdarza się, że pod natłokiem obowiązków pocztę sprawdzam rzadziej, ale są też takie chwilę, że obejrzy się jakiś filmik na YT czy odpali fleszową gierkę. Dla mnie najważniejsze to "to co ma być zrobione, to ma być zrobione, a reszta jest dla Ciebie".

Nigdy nie zgodziłbym się na pracę w firmie, gdzie blokowany byłby dostęp do pewnych stron. Trzeba mieć zaufanie do swoich pracowników. Jeśli szef uważa, że pracownicy spędzają za dużo czasu na Facebooku, a za mało na pracy, niech ich zwolni i zatrudni takich, którzy nie mają konta na FB :) Tak mi się wydaję. Jak się na to zapatrujecie?
www.StaryGolf.eu

#2 Użytkownik jest niedostępny   gregoriusz Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 29 wrzesień 2010 - 19:28

Biorąc pod uwagę ilość firm i urzędów, w których ww. strony są blokowane lepiej żebyś nie musiał szukać pracy...a tak na serio to uważam, że pracodawca ma prawo wymagać, by w pracy ludzie zajmowali się tym czym powinni, a nie marnowaniem czasu. Blokują, żeby nie kusiło - ot cała filozofia.
"There's nothing more ironic or contradictory than life itself."

#3 Użytkownik jest niedostępny   Alutka Ikona

• Uczestnik
  • PipPipPipPip

Napisany 29 wrzesień 2010 - 22:07

W tym przypadku chyba najwięcej jednak zależy od tego jakim jesteś pracownikiem - jeśli uczciwym i zaangażowanym w swoją pracę, to ona właśnie będzie dla Ciebie najważniejsza. Jak pisał boberek - jest robota, nie sprawdzam poczty prywatnej. No, ale tak się dzieje, kiedy lubisz swoją pracę, a Twój szef ma do Ciebie zaufanie ;)
Dbamy o jakość komunikacji w Internecie pielęgnując społeczności, by głos użytkownika miał znaczenie. NetCenter Solution

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1