1. Ściągnąłem AHCI_Intel ICH8 Sata AHCI driver_v7.0.0.1020_Vista.zip <> 476KB <> sterownik kontrolera dysku ze strony http://www.versiontr...info/win/133029
2. Ściągnąłem program nLite-1.4.rc2 polski, zainstalowałem i teraz co mam zrobić w opcji: Lokalizowanie instalacji Windows? jest opcja przeglądaj, wsadziłem płyte z Windowsem XP proffesional SP1 oryginalną, którą dostałem wraz ze starym laptopem Fuijtsu Siemens. (czy jak cos dodam na plycie to jej nie popsuje? Jeśli jest to Windows XP do laptopa FSC to bedzie mi normalnie chodził na HP? )Wiem że dalej należy dodać sterownik (z katalogu x86) do płyty z Windowsem xp (wybieramy pojedynczy sterownik, plik iaahci.inf i z listy wybieramy odpowiedni sterownik Intel® 82801HEM/HBM SATA AHCI Controller (Mobile ICH8M-E/M). Tylko jak to zrobić? Powiedziałby mi ktoś krok po kroku? robie to poraz pierwszy i nie moge dać sobie rady. Jak utworze nowy pusty folder to przez jakiś czas napisane jest KOPIOWANIE i wyskakuje komunikat "Błąd danych CRC"
3.Przypuśćmy że sobie z tym poradzimy następnie co robić? Włoże dysk z windowsem XP do kompa, zrobie restart systemu Vista, jak uruchomie kompa od nowa pójdzie sama instalka od XP ? Czy w biosie trzeba coś kombinować? Jeśli tak to krok po kroku co robić ?
4.Jeżeli pójdzie instalka z XP to dalej chciałbym sformatować dysk twardy, tylko mam pytanie bo fabrycznie miałem dysk 160 GB z tym że był podzielony na partycje 150 GB i 10 GB dysk twardy HP RECOVERY, co zrobić z tym HP RECOVERY? on musi zostać? Chciałbym go usunąc i podzielić dysk na nowe partycje, na system XP ze 40 GB a reszte na drugi dysk. Dodam że robiłem płytke RECOVERY MANAGER, i nagrałem system Vista na 2 płytach DVD(wrazie czego, jakbym później chciał wrócić na Viste
5.Następnie musze pobierać sterowniki do sprzętu które należy zainstalować już pod windowsem XP. tzn w googlach wpisywać nazwy tych sterów np: sp32883.exe itp ....
6.Następnie postępuje zgodnie z wątkiem http://forum.idg.pl/index.php?showtopic=11...p;#entry1024924
Bardzo prosze o pomoc i poradę czy wszystko będzie mi dobrze funkcjonować pod XP bo na tej Viście to nerwicy człowiek dostaje, niby dobry sprzęt a chodzi ...
Dzięki i pozdrawiam

Zaloguj się