Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: Instalacja Avalon.... - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open

Zasady forum eksperckiego

Forum "Ekspert Microsoftu odpowiada..." służy do uzyskiwania pomocy dotyczącej systemów operacyjnych Microsoft Windows . Prosimy o umieszczanie w tym forum jedynie wątków merytorycznych, szczególnie pytań odnośnie instalacji, konfiguracji czy użytkowania. Prosimy NIE odbiegać od tematu w danym wątku. Jeśli istnieje konieczność zmiany tematu prosimy o rozpoczęcie nowego wątku.
Ekspert Microsoftu będzie odpowiadał na Wasze pytania co tydzień, więc prosimy nie ponaglać i nie złościć jeśli nie otrzymacie odpowiedzi w ciągu kilku dni.
Dyżury eksperta będą odbywały się w każdy piątek, w godzinach 11:00-13:00.

Życzymy owocnych spotkań!
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Instalacja Avalon.... Oceń temat: -----

• Grupa: Goście

Napisany 20 styczeń 2005 - 16:36

Przy instalacji Microsoft "Avalon" Community Technology Preview (wcześniej zainstalowałem Microsoft .NET Framework v2.0 Beta 1) wyskakuje mi komunikat błędu:

Service 'Font Cache Downlevel' (FontCacheDownlevel) failed to start. Verify that you have sufficient privileges to start system services.

mimo tego, że jestem zalogowany na koncie z uprawnieniami administracyjnymi....
Co mam zrobić, żeby udało mi się zainstalować Avalona???

#2 Użytkownik jest niedostępny   _qlus_ Ikona

• __ _qlus_ __
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 20 styczeń 2005 - 17:23

A usługi od których jest zależna Service 'Font Cache Downlevel' masz uruchomione?

Napisany 20 styczeń 2005 - 18:25

Nie wiem od których jest zależna, bo jej nie mam. Usługa ta instaluje się wraz z Avalonem, a jeśli instalacja się nie powiedzie, to i usługi nie będzie....

#4 Użytkownik jest niedostępny   elap_ms Ikona

• Ekspert Microsoft
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa: Ekspert

Napisany 21 styczeń 2005 - 13:06

Z przykroscia musze stwierdzic, ze jako pomoc techniczna mamy jeszcze malo doswiadczen z ta aplikacja, ale idac standardowymi sciezkami postepowania...

To jest konto administratora wbudowane w system, czy konto z uprawnieniami administratora?

Jesli to drugie, to prosze zalogowac sie na konto administratora wbudowanego (domyslnie nazywa sie : administrator).
To XP Pro czy Home?

W Home trzebaby dwa razy przycisnac alt+Ctrl+Del na ekranie logowania, aby moc wpisac nazwe uzytkownika.

Jesli to nie pomoze, bardziej radykalnym rozwiazaniem, jest zresetowanie zabezpieczen systemowych (tylko PRO)

JAK: Przywracanie domyślnych ustawień zabezpieczeń -

http://support.micro...id=kb;pl;313222

Pozdrawiam,
Ela

Napisany 21 styczeń 2005 - 13:20

niestety nie podziałało, czekam na inne rady....
(w moim podpisie jest ....WinXP Pro SP2...)

#6 Użytkownik jest niedostępny   elap_ms Ikona

• Ekspert Microsoft
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa: Ekspert

Napisany 21 styczeń 2005 - 14:01

to innych nie mam.

Instalowalam to oprogramowanie na swoim komputerze i przebieglo bez problemu, wiec nie mam punktu zaczepienia.

W umowie, na ktora trzeba wyrazic zgode przy instalacji programu, napisane jest:

5. SUPPORT SERVICES. No technical support will be provided for the Software.

co jest wytlumaczeniem dla faktu, ze nie ma dostepnej dokumentacji, ani opisanych najczestszych problemow.

Pozdrawiam,
Ela

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1