Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: Hosting - ograniczenie ilości procesów lub ilość sekund - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Hosting - ograniczenie ilości procesów lub ilość sekund Oceń temat: ***** 1 Głosów

#1 GośćSailor_*

• Grupa: Goście

Napisany 11 grudzień 2011 - 16:21

Myśle o przeniesieniu stron na serwer hostingowy.
Mam około 20 serwisów www korzystających z baz danych (MySQL).
Dla przykładu 1&1 pisze, że zezwala w jednej z wersji hostingu na 15 równoległych procesów w zakresie www, baz danych i poczty.
Jak liczyć te 15 procesów. Jeden klient www to jeden proces, czy proces to w ogóle uruchomienie apache + baza...???

Dla odmiany hosting nazwa.pl. Piszą o ograniczeniu w sekundach/miesiąc. Wyliczyli ich sobie na 2.000.000. Nie mam pojęcia jak do dopasować do moich usług. Matematyka wykazuje, ze te 2mln sek to trochę ponad 3 tygodnie. Czyżby przez resztę czasu moje usługi były nieczynne?

Jak to wygląda realnie?

#2 Użytkownik jest niedostępny   Daniel19 Ikona

• Adept
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 20 styczeń 2012 - 14:32

Nie wyliczałem tego nigdy tak dokładnie i sam niejednokrotnie obawiałem się o te limity w nazwa.pl , ale powiem Ci tak. Aktualnie na serwerze Activ mam 19 serwisów www. Średnia ilość wejsć każdego z nich to 30-50 dziennie (średnio wszystkich podkreślam). Jak do tej pory nie miałem problemów z wykorzystaniem tego limitu. Myślę jednak o przedłużeniu i wykupieniu Activ Pro.Nazwa jeszcze nigdy mnie nie zawiodła i zawsze chętnie polecam ich usługi.

W tym miesiącu wypuścili nowy kod rabatowy na zakup serwera Activ. Kod ten uprawnia do rabatu 100%, czyli nie płacimy nic za jego użytkowanie przez pierwszy okres rozliczeniowy. Kod ważny do końca lutego to DUH-YPMWBK
Pozdrawiam

#3 Użytkownik jest niedostępny   xsrvv Ikona

• Adept
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 10 luty 2012 - 00:49

Active jest drogi / droższy - mimo wszystko postawiłem na nim kilka sklepów / stron i ładowały się one dużo szybciej niż na pozostałych - można powiedzieć, że przefiltrowałem większość znanych firm godnych polecania.

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1