Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: GPS do poruszania się po Warszawie - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

GPS do poruszania się po Warszawie Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   lucas160 Ikona

• Początkujący
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 13 październik 2009 - 19:01

Witam,
jako świeży absolwent znający Warszawę głównie z okna tramwaju lub autobusu i to słabo, poszukuję nawigację do jazdy po stolicy ponieważ moja praca ma to do siebie, że często muszę jeździć zarówno po zapomnianych przez Boga uliczkach jak i po centrum. W związku z tym szukam nawigacji w miarę dokładnej, która nie zawiedzie mnie w centrum jak i z dość dokładnymi mapami. Na GPS mogę przeznaczyć maksymalnie 400zł ponieważ mój pracodawca raczej mi nie zwróci pieniążków za taki gadżet w związku z tym chciałbym aby był długowieczny i mało awaryjny. Cóż mogę dodać na koniec, nie znam się na GPSach więc liczę na waszą pomoc, fajnie by było gdyby z mapki było widać mniej więcej (chociaż lepiej więcej), z którego pasu gdzie się skręca.

#2 Użytkownik jest niedostępny   dlaczego_jaa Ikona

• Początkujący
  • PipPipPip

Napisany 13 październik 2009 - 21:00

Wiesz, jeśli jesteś "świeżym kierowcą", to może prócz nawigacji, przydałoby się CB. W mieście często masz różnorakie rozkopy, przekopy i odkopy, o których Twoja nawigacja na pewno nie została poinformowana ;) wówcza mobilki na pewno pomogą. ;) Ale wracając do sedna, to ta nawigacja jest ok http://www.wasserman.pl/index.php?products...amp;prod_id=740 Masz tam jej test, kliknij sobie w link i zobaczysz jak działa. Obsługuje dużo formatów i jest w dobrej cenie.

#3 Użytkownik jest niedostępny   lucas160 Ikona

• Początkujący
  • PipPipPip

Napisany 15 październik 2009 - 19:58

cb radio ma mój kierownik i mówi, że w warszawie do niczego się nie przydaje, używa go wyłącznie w trasie
co do gps, który mi poleciłeś nie mam za bardzo przekonania do produktów bez firmowych, poza tym

podczas pracy GPS35V korzysta jedynie z pamięci RAM (gdzie znajduje się rozpakowany z pamięci NAND flash obraz systemu). Dlatego nie możliwe jest zapisanie ustawień a nowo utworzone pliki po ponownym uruchomieniu przestaną istnieć

a dobrze by było aby miał funkcję zapisania w pamięci kilku punktów, do których się często jeździ np, adres siedziby firmy czy adres swojego domu.

• Grupa: Goście

Napisany 15 październik 2009 - 20:38

Zobacz postlucas160, o 15-10-2009, 20:58, powiedział:

cb radio ma mój kierownik i mówi, że w warszawie do niczego się nie przydaje, używa go wyłącznie w trasie

i ma 100% racji, większość to prymitywne dyskursy jaskiniowców przeplatane co drugi wyraz ch i k, nic a nic niepomocne, a i szumy okropne i trzeba mocno przycinać zakres i szumy żeby nie zwariować

#5 Użytkownik jest niedostępny   CzaCzaCza Ikona

• Uczestnik
  • PipPipPipPip

Napisany 27 październik 2009 - 22:34

Wiesz co, myślę że taki TomTomik byłby odpowiedni dla Ciebie:) A jeśli chcesz zapytać o najlepszy gps do porusznia się po "stolycy";) to możesz przedzwonić do lucasgsm, bo o ile mi wiadomo są najbardziej aktywni właśnie w rejonie Mazowsza, więc pewnie wiedzą, co się tam najlepiej nada;)
Jeszcze a propos CB Radia w Wawie- dziś słuchałam audycji radiowej na ten temat, kierowcy baaardzo namawiali, by każdy sobie kupił CB Radio i gdy pojawi się na drodze jakaś damulka lub pedancik, którzy mają furę i myślą, że przepisy ich nie dotyczą - to postulowali grupowe okrzyki przez CB....:D

#6 Użytkownik jest niedostępny   Rakunek Ikona

• Początkujący
  • PipPipPip

Napisany 11 styczeń 2010 - 22:06

ja jestem z warszawy, znam to miasto na pamięć, jak własną kieszeń a i tak na codzień korzystam z nawigacji :)

#7 Użytkownik jest niedostępny   soboliero Ikona

• Bywalec
  • PipPipPipPipPip

Napisany 19 kwiecień 2010 - 20:36

Kup sobie najtańszą, ale żeby miała windowsa CE, wtedy jest przy okazji funkcjonalna, ja na przykłąd mam Mante GPS60, w której wystarczyło odblokować system i jest ok a kosztowała niecałe 200. Najważniejsza jest mapa, aktualna. Polecam Automape. Jeżdże po warszawie i jest bardzo dobra.
Win7 //Asus P5Q SE2//Intel Pentium E7500 2,93Ghz//AC Freezer 7 Pro//2X1GB DDR2 - 5-5-5-15 CL5@Kingston HyperX KHX8500D2/1GN//Saphire HD4850//160GB Maxtor//DVD-RW ATAPI LightScribe//DELTA//Cooler Master Elite 332//NEC P221W
Firefox 3,6//Internet 8MB/s UPS
C702 // mp3 iRiver T10+Sony Sony NWZ-S618F@Koss Sporta Pro

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1