Strona 1 z 1
Gdzie lepiej kupić Notebooka
|
Napisany 26 marzec 2007 - 10:19
Ani tu ani tu. MediaMarkt będzie mimo wszystko gorszą propozycją. Poszukaj jakiegoś dobrego i sprawdzonego sklepu z niskimi cenami i dobra obsługą
Masaj
Ewakuacja
Ewakuacja
Napisany 26 marzec 2007 - 10:46
masaj007, o 26-03-2007, 10:19, powiedział:
Ani tu ani tu. MediaMarkt będzie mimo wszystko gorszą propozycją. Poszukaj jakiegoś dobrego i sprawdzonego sklepu z niskimi cenami i dobra obsługą
<{POST_SNAPBACK}>
<{POST_SNAPBACK}>
Nie wiem, czy mogę reklamować, ale ze swojej strony mogę polecić Agito.pl
Wprawdzie laptopa tam nie kupowałem (tylko kartę TV), ale szybkość dostawy, serwis (okazało się, że karta jest fabrycznie 'niedziałająca') i kontakt po prostu super
A sam jakbym kupował laptopa to chyba właśnie tam, chociaż nie na pewno.. Może wolałbym go zobaczyć osobiście (a do Wawy bym po niego nie jechał) przed zakupem.. Tzn. nie tyle model, co egzemplarz. Żeby nie było już na wejściu wypalonych pixeli itp.
Zdecydowanie nie polecam sklepu notebooki.pl . Nic tam nie kupowałem, ale na niejednym forum czytałem, że po zakupie klient jest dla nich nikim.. Zapłaciłeś to sp*** (lub 'spieprzaj dziadu') - mniej więcej takie podejście z tego co wyczytałem.. Wyegzekwowanie gwarancji lub prawa zwrotu w ciągu 10 dni (sprzedaż internetowa) to u nich podobno nierealne. Twierdzą, że nie są wypożyczalnią i nie przyjmą laptopa po kilku dniach..
Osobiście dużo rzeczy kupuję też w sklepie proline, więc może tam zajrzyj. W Kaliszu mają swoją filię, więc mógłbyś zobaczyć na miejscu konkretny egzemplarz
w MediaMarkt to tylko płytki DVD kupuje
Komputronik - moim zdaniem jest ok, chociaż osobiście nic nie kupowałem (przez net), ale znajomi tak i są zadowoleni. Jeśli masz w okolicy sklep komputronik, to możesz się tam wybrać i zobaczyć.. Nikt z moich znajomych się na nich nie skarżył, chociaż ceny mają nie najniższe..
Raczej kupuj w większym sklepie - małe miejscowe sklepy mogą szybko upaść, a co za tym idzie - wszelka ewentualna gwarancja bezpośrednio u producenta. No chyba że masz jakiś sprawdzony sklep, który w ciągu tych dwóch lat (okres gwarancji) nie padnie ;-)
Poszukaj na porównywarkach cen ( ceneo.pl, skapiec.pl i inne [ja korzystam z tych dwóch]) i zobacz jakie sklepy masz w okolicy..Często ceny bez promocji są lepsze niż 'promocje' w MM.. A same promocje w MM bardzo często wyglądają tak, że ceną promocyjną jest objętych kilka egzemplarzy - POWYSTAWOWYCH
Dzięki ceneo kupiłem moją kartę TV jakieś 35% taniej
i to chyba na tyle
Tani hosting !! Od 60zł/rok za 2GB powierzchni i 28GB transferu !!
Husky 83 - Galeria zdjęć psów zaprzęgowych
Zbieram na nowy komputer. I Ontrack, żeby odzyskać dane ze starego.. :(
Konto INTELIGO: 50102055581111154175900347
Husky 83 - Galeria zdjęć psów zaprzęgowych
Zbieram na nowy komputer. I Ontrack, żeby odzyskać dane ze starego.. :(
Konto INTELIGO: 50102055581111154175900347
Napisany 30 czerwiec 2008 - 20:34
Ja ostatnio kupiłam laptopa HP 6820s przez internet i zapłaciłam na prawdę bardzo korzystnie. Oprócz tego nie musiałam długo czekać na realizacje. Polecam sklep internetowy notebooki.pl
http://www.notebooki.pl/index.php?s=produk...j&group=162
http://www.notebooki.pl/index.php?s=produk...j&group=162
Napisany 30 czerwiec 2008 - 21:29
pixote tam gdzie najtaniej i najlepsza obsluga. Znajdz model jaki cie interesuje, wpisz go w skapca lub ceneo i bedziesz widzial gdzie tanio, wiekszosc sklepow ma jakies opinie klientow wiec jakies rozeznanie bedziesz mial.
Z mojej strony w kwestii kadlubkow moge polecic MobilWorld z W-wy, w miare szybka wysylka, znosne ceny, kompetentna obsluga, bardzo ugogdowi jak sie ich przycisnie
, tylko lapa skrecili mi chyba jednorazoywmi srobkami, albo ja nie umiem uzywac srobokreta
Z mojej strony w kwestii kadlubkow moge polecic MobilWorld z W-wy, w miare szybka wysylka, znosne ceny, kompetentna obsluga, bardzo ugogdowi jak sie ich przycisnie
Łukasz
Desktop:Intel Pentium 4 2,4 GHz Nothwood, Asrock P4S61 (był Asus P4S8XX ale go przępięcie zabiło), Asus R9600PRO, 2*256MB NoName+512MB GoodRam, LG GSA-4163B(dvd-rw), Samsung SM352B(combo), WD Caviar WD1200JB 120GB + Samsung SP0802N 80GB,Chieftec 350W,Creative SBS230,A4TECH Office 8k,
Lap:Compal FL90 T7300, GF8600GT, 2GB RAM, Momentus 120GB 7200rpm, wifi agn, bt, logitech mx400
Kom: Nokia 6103 Black -> E51// Pstryk: Canon PowerShot A530 + Kingston Elite Pro 512MB // Playerek: Iriver T60 1GB + Sennheiser MX450
Desktop:Intel Pentium 4 2,4 GHz Nothwood, Asrock P4S61 (był Asus P4S8XX ale go przępięcie zabiło), Asus R9600PRO, 2*256MB NoName+512MB GoodRam, LG GSA-4163B(dvd-rw), Samsung SM352B(combo), WD Caviar WD1200JB 120GB + Samsung SP0802N 80GB,Chieftec 350W,Creative SBS230,A4TECH Office 8k,
Lap:Compal FL90 T7300, GF8600GT, 2GB RAM, Momentus 120GB 7200rpm, wifi agn, bt, logitech mx400
Kom: Nokia 6103 Black -> E51// Pstryk: Canon PowerShot A530 + Kingston Elite Pro 512MB // Playerek: Iriver T60 1GB + Sennheiser MX450
Napisany 01 lipiec 2008 - 10:48
wiadomo, skąpiec to przydatne "urządzenie", ale odradzałbym kupowanie od razu w najtanszym podanym sklepie. lepiej troszkę dopłacici, i wybraj jedną z tańszych propozycji,ale w duzym, sprawdzonym sklepie internetowym, który ma dobre opinie klientów. wtedy ryzyko mniejsze, a wciąż ok. 20 % taniej niż w sklepach tradycyjnych, zwłaszcza, jeśli jest się na bieżąco z promocjami
#9 Gośćnosowaty_*
Napisany 31 grudzień 2011 - 00:31
co do sklepów nie ma reguły który tańszy a który nie. Przykładowo przed swietami we wspomnianym tu komputroniku można było dostać na prawdę ciekawe okazje - wystarczyło poszukać i wyczekać. Poza tym cena to jedno, a serwis i gwarancja? moim zdaniem duze sieci mają ją na większym poziomie niż małe - ale to akurat moje zdanie i każdy może miec własną subiektywną ocenę. Tak wiec cena to nie wszystko, ale duzo robi tez cała reszta
Napisany 29 luty 2012 - 18:31
To jeszcze do nie wymienionych dopiszę stronę magicznaplaneta.pl. Ostatnio na nią trafiłam. Jest duży wybór firm i modeli. Są tam promocje, także może akurat trafi się na to, co się szuka. Wiadomo, że przed zakupem trzeba się zorientować w paru sklepach jakie proponują ceny, żeby nie potrzebnie nie przepłacić.
Napisany 26 marzec 2012 - 13:22
najbardziej opłaca się kupować przez internet w sprawdzonych sklepach. zawsze możesz wpisac konkretny sprzęt do porównywarki cenowej i sprawdzić, która oferta jest najlepsza. ja niedawno trafiłem na elektroniczny swiat, mają dobre ceny i niezly wybór.
Prześlij ten temat:
Strona 1 z 1