Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: Firewall sprzętowy - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open

Zasady forum eksperckiego

Forum "Firewalle: Ekspert Dagma odpowiada..." służy wyłącznie do uzyskiwania informacji na temat ochrony sieci firmowych i prywatnych za pomocą zapór sieciowych oraz produktów firmy Dagma. Prosimy o umieszczanie w tym forum jedynie wątków merytorycznych. Prosimy NIE odbiegać od tematu w danym wątku. Jeśli istnieje konieczność zmiany tematu prosimy o rozpoczęcie nowego wątku.

Uwaga! Wszelkie prośby o sprawdzenie loga prosimy publikować w dziale: Bezpieczeństwo komputera i sieci. Jeśli zostaną zamieszczone tutaj, to będą usuwane.

Ekspert z Dagmy będzie odpowiadał na Wasze pytania co tydzień, więc prosimy nie ponaglać i nie złościć jeśli nie otrzymacie odpowiedzi w ciągu kilku dni. Po prostu dajcie szansę ekspertowi na zapoznanie się z Waszym problemem.

Życzymy owocnych spotkań!
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Ten temat jest zamknięty

Firewall sprzętowy Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Jedo14 Ikona

• Adept
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 26 grudzień 2009 - 09:20

Witam Serdecznie.

Mam pewien dylemat. Jestem użytkownikiem Netii i dostarczono mi router Pirelli DRG A223G. Otóż chciałem zablokować pewne strony z erotyką ze względu na dorastające dzieci. Niestety wpisywanie stron do blokowania nic nie daje. Cały czas można je wyświetlić na wszystkich komputerach ( sprawdzałem ) W związku z tym zastanawiałem się, nad prawdziwym firewallem sprzętowym, który bym musiał podpiąć za routerem Pirelli a potem niestety następny router Wi Fi. Brzmi to strasznie skomplikowanie, ale nie mam innego wyjścia, ponieważ nie mogę zamienić w/w Pirelli na nic innego, ze względu na to, że oprócz ADSL 2+ jest on jednocześnie bramką VoIP ( usługa internet + telefon ) Także chcąc nie chcąc, jestem na niego skazany.
Doradźcie mi jak w najprostszy i najskuteczniejszy sposób mogę zablokować pewne strony www

Pozdrawiam

#2 Użytkownik jest niedostępny   marian1000 Ikona

• Kandydat
  • PipPip

Napisany 26 grudzień 2009 - 10:19

kup norton internet security. zainstaluj add-on pack i masz problem z głowy. będziesz miał kontrolę rodzicielską.

#3 Użytkownik jest niedostępny   Jedo14 Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 26 grudzień 2009 - 10:35

Nie chcę instalować kontroli rodzicielskiej na ich komputerach ( instalacja niektórych gier wymaga podania hasła aby to umożliwić a nie zawsze jestem w domu ) Dla mnie najlepszym rozwiązaniem jest blokada stron sprzętowo przed rozdzieleniem sygnału na inne komputery

Pozdrawiam

#4 Użytkownik jest niedostępny   marian1000 Ikona

• Kandydat
  • PipPip

Napisany 26 grudzień 2009 - 13:10

sprzętowo nie zablokujesz wszystkiego. będziesz musiał wpisywać wszystkie adresy ręcznie.

#5 Użytkownik jest niedostępny   Jedo14 Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 26 grudzień 2009 - 14:29

No to mam problem

Pozdrawiam

#6 Użytkownik jest niedostępny   Forfax Ikona

• Uczestnik
  • PipPipPipPip

Napisany 30 grudzień 2009 - 01:00

Panda ma bardzo rozbudowany moduł ochrony rodzicielskiej. Może obędzie się bez skomplikowanych sieci :P

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1