Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: facebook- prywatność profilu - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open

Zasady forum eksperckiego

Forum "Ekspert NetCenter Solution odpowiada..." służy wyłącznie do uzyskiwania informacji na tematy z zakresu funkcjonowania w świecie social media, czyli Facebook, Blip, Nasza-Klasa, Twitter, Grono, Goldenline, Fotka i inne. Prosimy o umieszczanie w tym forum jedynie wątków merytorycznych. Prosimy NIE odbiegać od tematu w danym wątku. Jeśli istnieje konieczność zmiany tematu prosimy o rozpoczęcie nowego wątku.

Życzymy owocnych spotkań!
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Ten temat jest zamknięty

facebook- prywatność profilu

#1 Użytkownik jest niedostępny   asticava Ikona

• Adept
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 16 październik 2011 - 21:02

Pisząc posty na tablicach fanpage'ów na facebooku widzą je tylko moi znajomi, mimo że zmieniłam prywatność profilu na 'publiczny'. Co zrobić, żeby były one widoczne także dla osób których nie znam?

#2 GośćGość_*

• Grupa: Goście

Napisany 17 październik 2011 - 14:37

możesz zezwolić na subskrybcję na przykład!

#3 GośćGość_*

Napisany 17 październik 2011 - 14:39

Poza tym, umieszczając post masz zaraz przy nim różne opcje i ustawiasz sobie: znajomi, publiczny, bliscy znajomi, rodzina, okolica.. sama ustawiasz komu chcesz udostępnić!

#4 Użytkownik jest niedostępny   asticava Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 17 październik 2011 - 16:11

Ustawiłam opcje przy poście na 'publiczny', mimo to wchodząc z innego profilu (nieznajomy) tego posta nie widać. A subskrybowanie w tym przypadku pomoże? Nie jestem pewna..

#5 Użytkownik jest niedostępny   Sec_Awareness Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 20 październik 2011 - 10:30

Zobacz postasticava, o 17 październik 2011 - 17:11, powiedział:

Ustawiłam opcje przy poście na 'publiczny', mimo to wchodząc z innego profilu (nieznajomy) tego posta nie widać. A subskrybowanie w tym przypadku pomoże? Nie jestem pewna..

Wchodzisz w "ustawienia prywatności", potem "Jak nawiązujesz połączenia" -> edytuj ustawienia, tam wybierasz ostatnia opcję, zaznaczasz "publiczne" i "zakończ" - może tak zadziała?
www.securityawareness.pl

#6 GośćJustyna_*

Napisany 28 listopad 2011 - 13:51

mam pytanie, co zmienić w ustawieniach aby nieznajomi nie mogli mnie wyszukać na Facebooku?

#7 Użytkownik jest niedostępny   it-spleen Ikona

• Bywalec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Moderatorzy lokalni

Napisany 29 listopad 2011 - 09:34

'Ustawienia prywatności'->Określ swoje domyślne ustawienia prywatności->Ale wybierasz znajomi albo Ustawienie niestandardowe (i tam odpowiednio konfigurujesz).
T. Jeziorski | iTSOLUTIONS by SPLEEN | Projektowanie stron WWW i e-Marketing | biuro@spleen.com.pl | +48 660-685-064

nowoczesne meble kuchenne warszawa pruszków | szafy pruszków warszawa | akademia poziomkowa

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1