Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: Eset jest mało suteczny! - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open

Zasady forum eksperckiego

Forum "Antywirusy: Ekspert Dagma odpowiada..." służy wyłącznie do uzyskiwania informacji na temat antywirusowej, oraz programów antywirusowych firmy Dagma. Prosimy o umieszczanie w tym forum jedynie wątków merytorycznych. Prosimy NIE odbiegać od tematu w danym wątku. Jeśli istnieje konieczność zmiany tematu prosimy o rozpoczęcie nowego wątku.

Uwaga! Wszelkie prośby o sprawdzenie loga prosimy publikować w dziale: Bezpieczeństwo komputera i sieci. Jeśli zostaną zamieszczone tutaj, to będą usuwane.

Ekspert z Dagmy będzie odpowiadał na Wasze pytania co tydzień, więc prosimy nie ponaglać i nie złościć jeśli nie otrzymacie odpowiedzi w ciągu kilku dni. Po prostu dajcie szansę ekspertowi na zapoznanie się z Waszym problemem.

Życzymy owocnych spotkań!
  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Ten temat jest zamknięty

Eset jest mało suteczny! Oceń temat: ***** 1 Głosów

#21 Użytkownik jest niedostępny   Dudua Ikona

• Bywalec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 31 październik 2009 - 20:04

cytat z KŚ, który chyba dużo mówi o Esecie:)

Dlaczego NOD nie bierze udziału w teście?

Test AV-Test.org robiony jest na zamówienie z rynku niemieckiego (Computer Bild), a tam produkt firmy ESET nie jest tak popularny jak w Polsce.

:)
dziwne jest ten świat....

#22 Użytkownik jest niedostępny   slider2k Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 01 listopad 2009 - 11:48

Skoro dla Ciebie każdy produkt jest bee i feee - może stworzysz własny ? wtedy będziesz miał pewność ze wsio jest tak jak być powinno :) aha i daj znać jakby co - jak Ci pojda ewentualne testy na AV Comparatives, VB100 i Mautusec'u :)

• Grupa: Goście

Ikona postu  Napisany 08 listopad 2009 - 08:55

Zobacz postDudua, o 31-10-2009, 20:04, powiedział:

cytat z KŚ, który chyba dużo mówi o Esecie:)

Dlaczego NOD nie bierze udziału w teście?

Test AV-Test.org robiony jest na zamówienie z rynku niemieckiego (Computer Bild), a tam produkt firmy ESET nie jest tak popularny jak w Polsce.

:)

Tyle tylko,że ja piszę o testach AV-Comparativers.org w Austrii.A tu nod bierze udziały z bardzo marnymi skutkami ))

#24 Użytkownik jest niedostępny   noname80 Ikona

• Początkujący
  • PipPipPip

Napisany 14 listopad 2009 - 22:32

testy testy testy. mnóstwo firm je robi a wyniki sa tak odległe że aż szokujące. jak to jest możliwe? wciąz piszą że biorą pod uwagę te same parametry itd i co wyniki aż tak rozbieżne?

#25 Użytkownik jest niedostępny   Przekliniak Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 14 grudzień 2009 - 22:00

Zobacz postnoname80, o 14-11-2009, 22:32, powiedział:

testy testy testy. mnóstwo firm je robi a wyniki sa tak odległe że aż szokujące. jak to jest możliwe? wciąz piszą że biorą pod uwagę te same parametry itd i co wyniki aż tak rozbieżne?

Testy antywirusow to temat bardzo medialny. Prawie kazdy ma jakiegos AV i ciekawi go czy produkt ktorego uzywa jest tak dobry jak mysli. Rozmaite serwisy przescigaja sie wiec w produkowaniu testow. Jedna z druga redakcja biora nie wiadomo skad wysiany zestaw sampli, ktore dzielnie testuja kolejnymi antywirusami. Co prawda nie wiedza wlasciwie CO testuja, bo przeciez nie maja porzadnych narzedzi do porownywania kodu, nie wiedza co powinno byc wykrywane a co nie, to nic, wazne zeby opublikowac jakis wynik. Jak sobie wyobrazasz weryfikacje testowanych plikow, skad redaktorzy maja wiedziec ze cos jest FP, cos jest uszkodzone, cos jest z "szarej strefy" ?
Kolejna sprawa - co znacza cyferki w wykrywalnosci ? Przeciez dla testow nie ma znaczenia czy Twoj pakiet przepuszcza prawdziwie zlosliwy malware, ktory zmieni Twoj sprzet w czesc botnetu, pozwoli tak naprawde napastnikowi przejac nad nim kontorole czy moze plik ktory zrzuci skrot na pulpicie. Sztuka jest sztuka.
Co z okrelesniem jakis ram rozpowszechnienia testowanego malware. Czy naprawde nie ma roznicy pomiedzy nie wykryciem sampla ktory zostal wykryty raz, a przepuszczaniem plikow ktore byly spamowane i dotarly jako zalacznik do dziesiatek tysiecy uzytkownikow ? Dla testow nie ma.

Wniosek jest prosty - testowanie malware to nie zajecie dla szmatlawcow. Nalezy calkowicie odrzucic wyniki z gazet i portali. Tylko testy przeprowadzane przez renomowane organizacje na olbrzymej ilosci sampli przy udziale firm antywirusowych sa w stanie cokolwiek powiedziec o produktach.

Pozdrawiam.

#26 Użytkownik jest niedostępny   robson2 Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 14 grudzień 2009 - 22:20

stare te wyniki. proszę tylko spojrzeć na to: http://www.komputerswiat.pl/testy/programy...e-programy.aspx

nod poleciał w dół. ja mam F-Secure'a i nie chwaląc się jest naprawdę wysoko ;d od początku widziałęm potencjał w tym sofcie ;p

Napisany 20 grudzień 2009 - 18:10

Obecni Przodownicy,to:
G Data AV 2010
Panda IS 2010
Norton IS 2010
Kaspersky AV 2009
F-secure IS
eScan AV

Tyłowi to:
Eset NOD32 v.3
McAfee AV 2009

#28 Użytkownik jest niedostępny   intervojager Ikona

• nonkonformista
  • PipPipPipPipPipPipPip

Napisany 20 grudzień 2009 - 20:14

Przestańcie patrzeć na wyniki testów. Po prostu zainstalujcie na swoich komputerach najnowszą wersję trial, przetestujcie i napiszcie wtedy co o nim sądzicie.  
Czasem tutaj coś napiszę: http://intervojager.blogspot.com/

Ikona postu  Napisany 10 styczeń 2010 - 12:27

Zobacz postintervojager, o 20-12-2009, 20:14, powiedział:

Przestańcie patrzeć na wyniki testów. Po prostu zainstalujcie na swoich komputerach najnowszą wersję trial, przetestujcie i napiszcie wtedy co o nim sądzicie.  

Proponuję,abyś ty zrobił to przed nami !!! :D

#30 Użytkownik jest niedostępny   intervojager Ikona

• nonkonformista
  • PipPipPipPipPipPipPip

Napisany 11 styczeń 2010 - 09:45

Przez następny miesiąc to nie możliwe. Wczoraj rano zainstalowałem 30-dniowy pakiet ZoneAlarm. Muszę odpocząć od bałaganu w logach po testach Kasperskiego antywirusa. A nie ma dla mnie większego konfortu pracy, kiedy logi są "czyste"(by to osiągnąć, trzeba umiejętnie skonfigurować program control), co jak dotychczas udało się na moim XP SP3 tylko producentom ZoneAlarm no i Nortona 2009-ale wtedy mój komputer nie był używany intensywnie do gier on-line RPG.

#31 Użytkownik jest niedostępny   intervojager Ikona

• nonkonformista
  • PipPipPipPipPipPipPip

Napisany 17 styczeń 2010 - 22:11

Zainstalowałem Smart Security 4.0.467.0 w wersji beta. Okres testowy: 3dni, a to za krótko bym mógł go przetestować. Muszę jeszcze załatać system, bo wyniki testów bendą nie wiarygodne. Dobre rozwiązania: możliwość przeslania podejrzanych plików na serwer ESET(zgadzasz się lub nie-od ciebie zalezy), zabezpieczenie opcji hasłem. Tylko gdzie jest program control w fairwallu? Proszę przedstawiciela firmy ESET o kontakt na PW z kluczem licencyjnym 30-dniowym. Wtedy coś więcej napiszę.

#32 Użytkownik jest niedostępny   intervojager Ikona

• nonkonformista
  • PipPipPipPipPipPipPip

Napisany 20 styczeń 2010 - 15:08

3 dni zainstalowany był i nie byłem w stanie przetestować. Ledwo połapałem aktualizacje Microsoftu. Jak na razie KIS nic nie wykrył, co dobrze jednak świadczy o jakości produktu firmy ESET. Nawet BWMeter działał poprawnie. Ale jak nie otrzymam licencji na przynajmniej 14 dni, nie bendę mógł go dokładnie przetestować.

Napisany 11 luty 2010 - 16:17

Co wy z tym esetem.Czy on jest ze złota?Był dobry w wersji 2.7.Obecny pracuje jak dla kretyna.

#34 Użytkownik jest niedostępny   intervojager Ikona

• nonkonformista
  • PipPipPipPipPipPipPip

Napisany 19 luty 2010 - 22:27

Jeśli Eset działał u mnie na XP bez aktualizacji(komputer jak "otwarta księga"-wiem to z doswiadczania), a KIS nic nie wykrył, to powinno dać jednak coś do myślenia, iż ten produkt jest dobry, mimo iż wolę Kasperskiego za skuteczność i ZoneAlarm za zaporę. Z interfejsem graficznym jego też nie miałem problemów.

Prześlij ten temat:

• (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2