Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: epam it kraków - ktoś coś słyszał? - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open

Forum "Praca i Kariera" służy wyłącznie do uzyskiwania pomocy dotyczącej pracy i kariery. Można tu znaleźć wątki na temat kariery, oferty pracy i inne tematy pokrewne.

Prosimy NIE umieszczać tu reflinków. Linki prowadzące do stron namawiających do zarabiania przez Internet będą usuwane.
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

epam it kraków - ktoś coś słyszał? - ktoś coś słyszał? Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   roman1971 Ikona

• Adept
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 01 luty 2012 - 11:46

Wiecie coś na temat firmy epam? Podobno rozpoczynają poszukiwanie w Krakowie swoich pracowników. Czekam na szczere odpowiedzi, bo chciałbym do nich zlozyc aplikacje, ale nie wiem czy warto. Teraz pracuję dla kilku firm jako freelancer i może wreszcie warto byłoby podjąć decyzję o sensownym zatrudneniu. Miał ktoś z nimi jakiś kontakt do tej pory?

#2 Użytkownik jest niedostępny   marvit1983 Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 08 luty 2012 - 19:45

Hmmm też słyszałem że już są w Krk, że polują na ludzi z IBM, Moto, Sabre itd. Ale słyszałem też, że póki co mają mało swoich pracowników, cała firma w Polsce do garstka ludzi, a że teraz kryzys (nawet w IT), to ryzykownie byłoby stracić ciepłą posadkę na ruczaju, czy w bumie dla paru złotych. Jak przy każdej młodej firmie, jest spore ryzyko że nie wypali. Poza tym rekrutują dla tych co niedawno stracili sporo kasy, więc sam sobie odpowiedz;)

#3 Użytkownik jest niedostępny   markoz Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 09 luty 2012 - 10:34

Z tego co słyszałem to nie jest młoda marka.. to miedzynarodowa firma, która działa juz bodajze od 20 lat na całym swiecie. teraz wchodzą do Polski -znajomy z ibm mowił ze interesował się rekrutacją i że warunki pracy są niezłe. a on jest specjalistą, jest już w zawodzie ladnych parę lat i dobrze sobie radzi, więc myślę że wie gdzie idzie. Tam jest outsourcing więc pracujesz dla róażnych firm z branży it. Może ktoś wie coś więcej…

#4 Użytkownik jest niedostępny   roman1971 Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 09 luty 2012 - 11:14

Outsourcing… Niby słyszałem tą nazwę ale na tym moja wiedza się kończy. Musze o tym poczytac troche więcej, bo nie za bardzo wiem z czym to się w ogóle je. Dzięki za info. Ide dalej szperać w necie jakieś informacje na temat rekrutacji.

#5 Użytkownik jest niedostępny   yoda77 Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 12 luty 2012 - 18:13

szybki search po KRS http://www.imsig.pl/...O%C5%9ACI%C4%84

najciekawszy fragment:

Rubryka 8. Kapitał spółki

1. Wysokość kapitału zakładowego 5000,00 ZŁ

jak dla mnie pachnie firma krzakiem

#6 Użytkownik jest niedostępny   mathew Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 15 luty 2012 - 20:26

yoda niekoniecznie, ponieważ z tego co wiem w Polsce są od zeszłego roku i tym bym się nie sugerował. Dzisiaj poszperałem o nich troche i na goldenlinie znalazłem opis firmy:

EPAM Systems to międzynarodowa firma zajmująca się prowadzeniem i wdrażaniem projektów IT dla klientów z całego świata. Firma działa na rynkach międzynarodowych od prawie dwóch dekad. Innowacyjne i wysokiej jakości rozwiązania IT powstają przy udziale najlepszych specjalistów z branży.

EPAM Systems ma swoje siedziby na całym świecie, a od 2011 również w Krakowie, gdzie wspierać będzie m.in.: największych graczy z branży finansowej realizując dla nich najnowsze projekty IT.

Główna siedziba firmy znajduje się w Filadelfii, USA. EPAM Systems to lider w outsourcingu usług informatycznych we Wschodniej i Centralnej Europie. Na całym świecie zatrudnia obecnie ponad 8500 pracowników, m.in.: w Rosji, Wielkiej Brytanii, Armenii, Kazachstanie, na Ukrainie, Białorusi i Węgrzech (w 34 krajach i w 15 językach).

Największe centrum rozwoju firmy znajduje się w Mińsku na Białorusi gdzie zatrudnionych jest ok. 2200 pracowników. Na całym świecie prowadzimy setki projektów IT dla globalnych klientów, głównie z USA i Europy.

EPAM Systems… Tu nie ma pracy, tu jest kariera !!!

Kurczę darujmy sobie skoro ponad 8500 pracowników no to nie mało. Szczerze zainteresowała mneit ta firma ponieważ pod własną firmą dostałem lizaka z ofertą pracy do EPAM a fakt faktem mało sie o EPAMie na forach pisze a Tu jak znalazłem taką dyskusję to chcę sie właczyć, bo od 5 lat pracuję jako programista. Wcześniej sam sie bawiłem i pisalem różne programiki w róznych językach. W sumie nie ważne gdzie teraz pracuję ale chciałem się czegoś o nich dowiedzieć. Skoro rekrutują to pewnie złoże u nich aplikację ale też pytam was czy nie mieliście kiedyś z nimi doczynienia ?

#7 Użytkownik jest niedostępny   yoda77 Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 21 luty 2012 - 10:26

Adept - a ty chodzisz do pracy cukierki jesc czy sie pracowac i rozwijac? Bo jesli cukierki no to rzeczywiscie wydaje sie ze to firma idealna dla Ciebie..

Ciezko powiedziec ilu pracownikow zatrudnia ta firma, na jednej ze stron pisza ze 6500 ty podajesz 8500 to dosyc spora roznica,. Jak poszperalam troche wiecej w internecie to okazuje sie ze firma ma swoje upadki i wzloty, wiecej tych upadkow gdzie ratuja sie sporymi zwolnieniami, a mi sie usmiecha sie wyladowac po miesiacu znow na rynku pracy w tym momencie, wiec praca u nich wiaze sie ze sporym ryzykiem.

Kapital zakladowy tez nie zacheca, 5000 tys zl pewnie ledwie starcza na pokrycie kosztow biura...no i fakt ze firma w duzej mierze prowadzi interesy na Bialorusi tez nie gra na ich korzysc...

#8 Użytkownik jest niedostępny   Tomasz.Krk Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 21 luty 2012 - 12:55

Temat na pewno do zglębienia. Skoro wchodza do nas na rynek, to na pewno już nagrane maja projekty. A skoro działają już od 20 lat i na taką skalę, to raczej nie jest to firma krzak. Nie bądźmy tacy skromni – na Zachodzie wiedza, ze w Polsce są świetni programiści, znaleźli tu klientów, to zdecydowali się otworzyć oddział. Nigdy nie zaszkodzi złożyć aplikację i zobaczyć, co zaoferują.

#9 Użytkownik jest niedostępny   Janusz87 Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 12 marzec 2012 - 12:02

Z tego co wiem warunki zatrudnienia są stabilne. Byłem na targach pracy AGH i dowiedziałem się, że po pierwsze oferują umowę już pierwszego dnia pracy do tego jest sustem projektowy, ale pomiędzy projektami cały czas jest się zatrudnionym także moim zdaniem nie wygląda to wcale ryzykownie.

#10 Użytkownik jest niedostępny   mariuszww Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 13 marzec 2012 - 09:49

Wydaje mi się, że warto próbować. Mają innowacyjny sposób rekrutacji, a mianowicie od razu zatrudniają na umowę o pracę. No sami pomyślcie – istnieje szybka możliwość poważnych zleceń, a i płaca jest szybko dość konkretna. Ja próbować będę.

#11 Użytkownik jest niedostępny   Janusz87 Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 30 marzec 2012 - 06:42

Daj znać jak poszło Mariuszww ! Też sie zastanawiam, ale fajnie by było mieć jakieś opinie od kogos kto już był ;)

#12 Użytkownik jest niedostępny   Kacper_S Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 06 kwiecień 2012 - 13:05

Ja również czekam na jakieś informacje! Też planuję aplikować, ale dobrze by było poznać wcześniej opinie kogoś kto rzeczywiście próbuje a nie tylko słyszał.

#13 Użytkownik jest niedostępny   m.kow Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 10 kwiecień 2012 - 14:11

Nie wiem skąd takie nieufne podejście niektórych na forum. Firma istnieje od lat – wystarczy poszperac w Internecie. Oddziały mają na całym swiecie, co akurat swiadczy na ich korzysc, nie odwrotnie. Cały czas się rozwijaja, wygrywają przetargi, to i otwieraja nowe biua i zatrudniaja nowych pracowników. Kryzys kryzysem – takie trochę słowo wytrych. Programisci i to dobrzy, sa cały czas potrzebni i potrzebni będą. Daja umowe na czas nieokreślony, bo chca być konkurencyjni i przyciągnąć nawet ludzi pracujących w innych tego typu firmach. Zbieraja po prostu team, a im lepszych ludzi przyciagna, tym bardziej będą mieć zadowolonych klientów i nowe zlecenia, wiec się krecic będzie. Proste :)

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1