Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: Dyskusja do wątku: "Jakim działem chciałbyś się opiekować" - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open
  • (18 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Dyskusja do wątku: "Jakim działem chciałbyś się opiekować" Oceń temat: ***-- 2 Głosów

#41 Użytkownik jest niedostępny   TWDonald Ikona

• _
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 03 czerwiec 2008 - 22:23

Chyba chinch i mini-jack ;)

#42 Użytkownik jest niedostępny   Czarny_II Ikona

• Relikt przeszłości
  • PipPipPipPipPipPipPip

Napisany 03 czerwiec 2008 - 22:26

Może byście skończyli z offtopem tutaj? Temat dotyczy zgłaszania się, więc zgłaszajcie się lub milczcie.
Mój sprzęt:
I. Netbook: Asus EeePC 1215N
II. Desktop: C2D E8500 | Prolimatech Mega Shadow + 2x Fander FX120-W | Asus Rampage Formula | Goodram PRO 2x2048MB 1066MHz CL5 | MSI GF N285GTX SuperPipe OC | Asus Xonar DX | Pioneer DVR-215BK + LG GH22LS50 | Seagate Barracuda: 7200.12 500 GB ST3500410AS + Hitachi DeskStar 7K2000 2TB HDS722020ALA330 | Corsair CMPSU-520HXEU | Antec Performance One P182 Gunmetal + 2x Antec TriCool 120 + Fander FX120-W + Xigmatek XLF-F1253 LED | DELL U2410 | Razer: Lycosa + Destructor + Logitech G500 | Windows 7 Professional

#43 Użytkownik jest niedostępny   Abigaill Ikona

• głos w niczyjej sprawie

Napisany 04 czerwiec 2008 - 08:20

Zobacz postAbigaill, o 03-06-2008, 8:55, powiedział:

... choć bardziej byłbym skłonny wypowiadać się nie w tym wątku, a w wątku - dyskusji na temat moderatorów i moderatorów lokalnych, tu powinne być tylko zgłoszenia i odpowiedzi. przyjęty / nie przyjęty.

GutekTM- zastrzeżenia co do działalności moderatorów, to proszę zgłaszać je w stosownym miejscu
http://forum.idg.pl/index.php?s=&showt...t&p=1223082

Zobacz postAbigaill, o 03-06-2008, 22:04, powiedział:

Gdzie właściwie znajduje się stosowne miejsce do zgłaszania takich spraw, bo życie pokazuje że żadne miejsce nie jest dobre. może czas to ustalić

ja prosze o konkretne odpowiedzi zwłaszcza na pytanie gdzie jest to stosowne miejsce, proszę o nie już któryś raz z kolei i nik nie jest w stanie udzielić mi odpowiedzi, moderatorzy powołują się bardzo często na nie ale chyba nikt, nawet oni nie wiedza gdzie się znajduje,
mam nadzieję że nie jest z nim tak jak z atlantydą - jest ale nikt nie wie dokładnie gdzie.
i już zamilknę
[*][*]
PW - wyłączone do odwołania

dziękuję wszystkim za te kilka lat na forum, pomoc i mile spędzony czas. to by było na tyle.
gdyby ktoś mnie szukał, szukaj i zostaw wiadomość tutaj - abi

#44 Użytkownik jest niedostępny   Quadro Ikona

• Modern Life

Napisany 04 czerwiec 2008 - 08:24

Stosowne miejsce to PW do Moniki :)
Sony Vaio VGN-NW21SF

#45 Użytkownik jest niedostępny   BABELEC Ikona

• Jestem tu tylko przejazdem

Napisany 04 czerwiec 2008 - 08:29

Tudzież mail lub gadu.
Maszyna
MSI DELTA L*ATHLON-M 2,5+ @PR-3400 MHz*2x256/400 TWINMOS*R9200 SAPPHIRE 128/128*BARRACUDA 120/8*LaCie HD Design by Neil Poulton USB 320GB*SB X-FI XTREME MUSIC (OD IDG.PL)*CHIEFTEC DX-01B-D-U + ATX-1136H*CD ASUSx52*DVD-RW NEC 3540A*LOGITECH CORDLESS DESKTOP S510 MEDIA REMOTE*TUNER TV AVERMEDIA BOX-7*LCD 19" BENQ FP91GP*WIN XPHESP2*OPERA 9.27
Audio
CAMBRIDGE AUDIO AZUR 340A*AIWA CD\DVD PLAYER XD-AX10*2xTANNOY M2

#46 Użytkownik jest niedostępny   Abigaill Ikona

• głos w niczyjej sprawie

Napisany 04 czerwiec 2008 - 09:25

czyli broń Boże by jakakolwiek dyskusja pojawiła się na łamach forum :?
a co z dyskusjami takimi jak wczorajsze w tym wątku?
[*][*]
PW - wyłączone do odwołania

dziękuję wszystkim za te kilka lat na forum, pomoc i mile spędzony czas. to by było na tyle.
gdyby ktoś mnie szukał, szukaj i zostaw wiadomość tutaj - abi

• Grupa: Goście

Napisany 04 czerwiec 2008 - 14:13

Zobacz postAbigaill, o 03-06-2008, 22:04, powiedział:

(...)

co do tematu obecności moderatorów,
jeśli nie ma czasu to... - - pierdoły.
(...)

Chyba źle się wyraziłem. Rozumiem to, że ktoś się zgłosł, a potem nie mógł aktywnie uczestniczyć w życiu forum, bo miał ważną sprawę - co do tego nie ma wątpliwości. Miałem na mysli to, że ktoś się zgłasza do danego działu mimo, że w ogóle się w nim nie wypowiada. Do tego zostaje tam przyjęty.

#48 Użytkownik jest niedostępny   vonRatke Ikona

• srutu tutu
  • PipPipPipPipPipPipPip

Napisany 04 czerwiec 2008 - 14:38

Niestety Vojtek. Podczas długiej nieobecności TWD "Telefony" trafia szlag . FGL był pełen zapału przez ... 2 dni , dostałem nawet nawet słowne ostrzeżenie za notoryczne łamanie zasad cytowania :D . Pewnie pamiętasz wątek Biniollo o simlokach - kto zaśmiecił go bzdurnym (wg. mnie ) pytaniem? Przydałby się ktoś , kto zna sie na telefonach , kto ciągle siedzi na forum , kto pilnowałby porządku (ciekawe o kim myślę ;) ).
Przyznam szczerze , że zdziwił mnie marcowy wybór. Teraz widzę , że zdziwienie było jak najbardziej zasadne . Do wiadomości - zdziwiło mnie to , kogo nie wybrano .

Ikona postu  Napisany 04 czerwiec 2008 - 15:18

Kiedy zostaną ogłoszone wyniki?

#50 Użytkownik jest niedostępny   Quadro Ikona

• Modern Life

Napisany 04 czerwiec 2008 - 15:22

Jak wszyscy moderatorzy globalni oddadzą swoje glosy
Sony Vaio VGN-NW21SF

#51 Użytkownik jest niedostępny   Tapta Ikona

• Wielki Władca Hadronów

Napisany 05 czerwiec 2008 - 15:29

Zobacz postAbigaill, o 04-06-2008, 10:25, powiedział:

czyli broń Boże by jakakolwiek dyskusja pojawiła się na łamach forum :?
a co z dyskusjami takimi jak wczorajsze w tym wątku?

Czyli najlepiej "morda w kubeł", uwagi puszczać /dev /null :lol2:
Nie przesadzajmy, przecież jest zasada - jak na Forum, to na Forum. Dajcie odetchnąć stylance, jej skrzynka, oczy i czas nie są z gumy.
Dlaczego tak bardzo niektórzy boją się rozmawiać? :o
Jeżeli możesz przeczytać powyższą wypowiedź, to siedzisz zbyt blisko monitora. Chroń oczy!

Napisany 05 czerwiec 2008 - 16:30

ja prosze o konkretne odpowiedzi zwłaszcza na pytanie gdzie jest to stosowne miejsce, proszę o nie już któryś raz z kolei i nik nie jest w stanie udzielić mi odpowiedzi, moderatorzy powołują się bardzo często na nie ale chyba nikt, nawet oni nie wiedza gdzie się znajduje,

Stosowne miejsce to PW do Moniki smile.gif

A to niby dlaczego? Przecież to wy wybieraliście modów lokalnych, poza tym stylance ma już chyba bardzo dużo pracy...

#53 Użytkownik jest niedostępny   Quadro Ikona

• Modern Life

Napisany 05 czerwiec 2008 - 16:36

Ale na dzień dzisiejszy Mika jest nasza przełożona (jesli tak można to nazwać) i trudno składać skargi do nas na nas samych
Sony Vaio VGN-NW21SF

Napisany 05 czerwiec 2008 - 16:39

Nie na was (moderatorów), tylko na moderatorów lokalnych (a właściwie jednego). Tłumaczcie się z waszego wyboru. :P ;)

#55 Użytkownik jest niedostępny   BABELEC Ikona

• Jestem tu tylko przejazdem

Napisany 05 czerwiec 2008 - 16:41

Jak na lokalnych to raport lub PW do dowolnego globalnego. Sprawa na pewno zsotanie pchnięta dalej i rozpatrzona.
Maszyna
MSI DELTA L*ATHLON-M 2,5+ @PR-3400 MHz*2x256/400 TWINMOS*R9200 SAPPHIRE 128/128*BARRACUDA 120/8*LaCie HD Design by Neil Poulton USB 320GB*SB X-FI XTREME MUSIC (OD IDG.PL)*CHIEFTEC DX-01B-D-U + ATX-1136H*CD ASUSx52*DVD-RW NEC 3540A*LOGITECH CORDLESS DESKTOP S510 MEDIA REMOTE*TUNER TV AVERMEDIA BOX-7*LCD 19" BENQ FP91GP*WIN XPHESP2*OPERA 9.27
Audio
CAMBRIDGE AUDIO AZUR 340A*AIWA CD\DVD PLAYER XD-AX10*2xTANNOY M2

#56 Użytkownik jest niedostępny   Quadro Ikona

• Modern Life

Napisany 05 czerwiec 2008 - 16:44

Nadal uważam aby takie rzeczy załatwiać na PW, a nie na Forum ogólnym. Ogólnodostępny watek prowadzi to nie potrzebnych spięć i linczu takiego moderatora. Jesli nie chcecie do Miki możecie napisać do dowolnego moderatora globalnego PW. My już w radzie jedi w szerszym gronie omówimy dany przypadek i podejmiemy stosowne kroki
Sony Vaio VGN-NW21SF

Napisany 05 czerwiec 2008 - 16:50

Zobacz postBABELEC, o 05-06-2008, 17:41, powiedział:

Jak na lokalnych to raport lub PW do dowolnego globalnego. Sprawa na pewno zsotanie pchnięta dalej i rozpatrzona.

Sprawa jest pchnięta od conajmniej 3. miesięcy, bo ok. wtedy napisałem do stylance.

Napisany 05 czerwiec 2008 - 17:13

Quadro prześledziłem część wątku (zresztą śledzę go od czasu do czasu) i dochodzę do jednego wniosku że wybory na moderatora lokalnego to jeden wielki szwindel a ty nadawał byś się na polityka. Jak uzasadnisz że ktoś wiesz że się nadaje jest dobry w temacie oraz spełnia pozostałe warunki, a ta osobo nie zostaje wybrana i nie piszę o sobie, bo nawet gdyby mi zdjęto niesłusznie nałożone procenty to i tak bym nie kandydował. Ale jeśli ktoś wychodzi z swą kandydaturą i wiadomo że spełnia wszystkie warunki to bez apelacyjne powinien zostać moderatorem a nie kręcicie jak bąkiem i zostaje człowiek który nie tylko olewa ale jak mu coś nie pasuje w danej osobie to atakuje jego i szuka haka by mu dopiec.
Choć traktuję każdego równo bez względu na wiek to po pierwsze moderator musi myśleć i robić jak dojrzały człowiek. To oznacza że wiek też powinien być brany pod uwagę np. jeden mod lokalny w wieku powiedzmy 30l drugi może być w wieku 15l.
Jest jeszcze wiele uwag co do wyboru moderatorów ale to powinno wystarczyć jako materiał do przemyślenia ale nie do kłótni i udowadniania mi że jestem garbaty dlatego jestem wielbłądem. Bo nie będę więcej się w temacie wypowiadał bo podtrzymuję to co wcześniej napisałem że może nie mam racji ale albo ci co wybierają mają zbyt niską wiedzę na temat psychiki i zachowań ludzkich albo robią wielki przekręt. Myślę że przeważa to pierwsze.
Życzę powodzenia w dalszych wyborach na moderatorów lokalnych.
A do tych co tak się proszą o wybór na moderatora lokalnego jak zauważono już wcześniej jak raz wam odmówiono nie proście się więcej bo wtedy wyglądacie jak te psy co się łaszą o miskę, widać że wam zbyt zależy na tym stanowisku i można was wtedy zniżyć do parteru i znaczy że jak każą wam aportować to i to gotowi jesteście zrobić. Nie macie odrobiny godności w sobie. To administracja niech do was wychodzi z propozycją a nie wy mało nie wejdziecie tam gdzie słonce nie dochodzi byle być moderatorem lokalnym wstyd i hańba dla takich :< .

#59 Użytkownik jest niedostępny   Quadro Ikona

• Modern Life

Napisany 05 czerwiec 2008 - 17:32

Wybory moderatorów to wspólna decyzja 9 a w tej chwili nawet 10 osób. I co z tego jakie ja mam zdanie na temat kandydata jak sam o tym nie decyduje. Ja mogę przekonywać do kandydatury danego osobnika, ale nie jestem wstanie wymusić na nikim takiego a takiego wyboru
Z punktu widzenia użytkownika, może to wygląda jak kręcenie bąkiem (jak to nazwałeś) ale tutaj nie ma żadnych kombinacji. Zdobywa większość głosów zostaje modem, nie zdobywa nie zostaje. Tu rządzi prosta arytmetyka, a nie jakieś filozoficzne wywody
Sony Vaio VGN-NW21SF

#60 Użytkownik jest niedostępny   Tapta Ikona

• Wielki Władca Hadronów

Napisany 05 czerwiec 2008 - 17:34

Zobacz postQuadro, o 05-06-2008, 17:36, powiedział:

Ale na dzień dzisiejszy Mika jest nasza przełożona (jesli tak można to nazwać) i trudno składać skargi do nas na nas samych

Nie mówię o skargach, tylko o budującej rozmowie.

Zobacz postconndor, o 05-06-2008, 18:13, powiedział:

(...)nawet gdyby mi zdjęto niesłusznie nałożone procenty to i tak bym nie kandydował(...)

A znasz się na czymś? :lol:
Jeżeli możesz przeczytać powyższą wypowiedź, to siedzisz zbyt blisko monitora. Chroń oczy!

Prześlij ten temat:

• (18 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostania »