Dyskusja do wątku: "Jakim działem chciałbyś się opiekować"#341Napisany 28 czerwiec 2008 - 09:17
abigaill ja chciałbym aby każdy kto prosi o pomoc dawał opis sprzętu i to nie pełny bo ważne by zawarł najważniejsze parametry - płyta główna (z tego wywnioskujemy typ procesora, typ pamięci i gniazdo karty graficznej) zasilacz (marke i moc tego urządzenia) oraz karte graficzną - model , typ chłodzenia(jest to ważne- wielokrotnie jeśli komputer zawiesza się podczas gry winę za to ponosi niewydajne chłodzenie karty- gorący układ ma błędy obliczeń objawiające się artefaktami lub też zawieszeniem gry) , bez tego zawsze będą te głupie posty w co drugim temacie- podaj model ....., ile i jakiej mocy jest twój zasilacz?// niektórzy jeszcze podają samą moc a to nie wystarczy - w takim wypadku należy zastrzec że najważniejszy jest producent , potem moc- nie znasz producenta, zastanów się czy zasilacz był kupiony razem z obudową- jeśli tak to podaj jej producenta/// ale to już jest off-top
wracając do reszty: ja rozumiem że moderatorzy mogą mieć inne obowiązki, bo ma je każdy, ale po co takiemu moderatorowi zajętemu własnym życiem funkcja moderatora? niech ją sobie czasowo zawiesi a jak będzie pewny że będzie miał czas na modrowanie(czyli dużo wolnego czasu) niech to zgłosi do administratorki i wtedy funkcje będą przywrócone , dlaczego chcę tak a nie inaczej? ano dlatego że jak w danym dziale po takim czasowym zawieszeniu funkcji moderatora nie będzie ich w ogóle to inne osoby regularnie się tam wypowiadające będą mogły zostać moderatorami danych działów , nobo w tej chwili: lokalnego niema powiedzmy pół roku, w dziale panuje burdel , i taka osoba tylko blokuje miejsce innym, po prostu . te czasowe "urlopy" sprawdzają się na innym forum na którym się wypowiadam świetnie więc czemu tutaj nie warto spróbować ? co do postu czarnego: ale nawet w wypadku jak dany lokalny nie robi długi okres czasu nic, to nie ma z tego powodu żadnych konsekwencji ( no ja znam jeden przypadek że lokalny "po cichu" stracił funkcje- a był to chudej666, nie wiem czy sam zrezygnował czy go zwolniono) , jeśli zaś ktoś kto nic nie robi traciłby funkcje to ci którym zależy na niej by się przykładali a ci którym się ta funkcja znudziła po prostu by poszli na "emeryture" dlaczego brać sobie kogoś komu nie ufacie? a jeśli spełnia on warunki bycia lokalnym ? to kurde to jest troche dziwne , albo zlikwidować te zasady i ustalić jedną - spodobasz sie jesteś lokalny, podpadłeś komuś to zapomnij , albo trzymać sie regulaminu naboru
|
Napisany 25 sierpień 2008 - 17:30
hatanek, o 24-08-2008, 22:24, powiedział:
SanEpid?
Napisany 31 sierpień 2008 - 09:42
kaliku, o 25-08-2008, 11:18, powiedział:
1. To wątek przeznaczony na potrzeby naboru Moderatorów Lokalnych a nie dywagacje odnośnie kolejnych stanowisk/wyróżnień (czy jak chcecie to nazwać).
2. Pomysł moim zdaniem jest bez sensu, zwłaszcza, że ludzie, których chcecie w ten sposób wyróżnić, tego nie chcą (rozmawiałam z paroma z nich). Zresztą foh_23 ma rację, jak ktoś chce to kilka postów i wie się, że pomaga, no i sam pomaga a nie trzeba go szukać. Poza tym to miałaby być - z opisów - taka funkcja jak mają Moderatorzy Globalni, o, przepraszam, nadać im takie same uprawnienia, ale nie mieć prawa niczego wymagać (związnego z edycją twórczości na Forum). To absurd. Jeśli to są tacy specjaliści to funkcja Moderatorów Lokalnych jest właśnie dla nich! Tam potrzeba właśnie specjalistów. Tam też będą wyróżnieni, bo jest powiedziane, że danym działem opiekuje się Moderator X czy Y. A że jest za mało Lokalnych? Dlatego właśnie prowadzę ich nabór, więc będzie więcej
3. Specjalistów już mamy. To cały dział "Nasi eksperci". Wymaga naprawy, zgadzam się, tym zamierzam się zająć w tym tygodniu. Kilka podfor znajdzie się w archiwum, ale pojawią się nowe, które na pewno zainteresują.
4. Decyzja więc zapadła, szkoda niszczyć klawiaturę, by dalej drążyć temat.
P.S. A takie uprawnienia musiałabym nadać ja...
Pozwolę sobie odświeżyć temat. Moim zdaniem o wiele lepszym i wiarygodniejszym sposobem wyróżnienia użytkowników, którzy starają się pomagać i robią to dobrze byłoby dodanie opcji "Pomógł". Wtedy jeżeli ktoś uzyska od pomoc od innego użytkownika, może dodać mu punkcik oraz napisać jego uzasadnienie (tak, aby nie dodawać punktów z byle powodu). To by bardziej odzwierciedlało prawdziwe umiejętności użytkowników, czy to nowy, czy stały forumowicz.
Napisany 31 sierpień 2008 - 09:46
stylance, o 14-07-2008, 22:22, powiedział:
Dopiszcie od siebie swoje sugestie, ale takie naprawdę przemyślane.
1. galeria - naprawienie niepoprawnego skalowania zdjęć (widok z poziomu profilu usera)
2. forum - błędne linkowanie forum
3. forum - poprawienie złego wyświetlanie wypowiedzi w inboxie (PW)
4. forum - dodanie do zewnętrznego paska moderatorskiego opcji ukrywania wątków
5. forum - mod ukrywający fora
6. forum - mod pomógl
7. forum - mod do egzekwowania limitów sygnaturek
8. forum - mod raportów
9. forum - dodanie nowej skórki (czarnej)
wpiszcie tutaj swoje propozycje bez dyskusji nad wyższością A nad B. Pozwólcie, że decyzję o tym, która z nich zostanie wprowadzona, podejmie już osoba układająca te wszystkie programistyczne klocki.
Jak widać planowano coś takiego
Edit:
Najlepiej byłoby wydzielić te posty z dyskusją i przenieść je do tego lub założyć nowy, gdyż ten wątek służy do zgłaszania swoich kandydatur na moderatora.
Sprzedam SE k550i, kolor biały, w bdb. stanie, możliwość wgrania softu od w610
Kupię Samsunga i5700 Galaxy, koniecznie w wariancie z zielonym tylnym panelem lub coś podobnego o ciekawym designie.
Napisany 31 sierpień 2008 - 09:59
Debian user =)
GG 8001666 (Nie odpowiadam w sprawach gier)Zaglądnę tutaj może w 2012...
Kontakt wyłącznie na gg i itpc.
Prześlij ten temat:
- (18 Stron)
-
- « Pierwsza
- ←
- 16
- 17
- 18