|
Dyskusja do wątku: "Jakim działem chciałbyś się opiekować"
Oceń temat:

2 Głosów
Napisany 03 czerwiec 2008 - 14:37
Cytuj Nie martw się w innych też nic nie robi, a nawet nie zagląda.
To należało by grzecznie zapytać czy nadal chce pełnić ów funkcję. Bo jeżeli faktycznie nie ma czasu to należało by go zdjąć z funkcji moderatora lokalnego. Tylko teraz pytanie czy jest jakaś osoba co jest go w stanie zastąpić? Bo jeżeli nie to lepszy moderator który rzadko zagląda niż gdyby wcale go nie było
Cytuj Miał procenty - ok, ale skoro mu je odjęto to zrobił coś dla forum, czyli widać, że ma chęci i będzie się starał.
Nie ważne => miał i tyle. Tak było kiedyś w regulaminie (nie wiem jak teraz). Raz narozrabiasz i koniec. Ja np. już też nie mógłbym być moderatorem bo miałem bana. Wprawdzie dla żartu ale to pozostaje w historii użytkownika o ile dobrze pamiętam i tyle. Taki life
Oczywiście pomijam fakt że już bym nie chciał być moderatorem i poza tym nikt nie jest tak durny by mnie po raz drugi wybrać
Cytuj Może akurat ty jesteś leniwy (nie chce Cie obrazić) jeśli chodzi o te kwestie, ale skoro rubin tyle razy się zgłasza to może to lubi.
Wiesz nie obrażasz mnie bo jestem. Ale spójrz no na Forum. Więcej takich gagatków jak ja na piedestale  Więc jak już to by trzeba niezły pogrom zrobić
Zresztą stwierdziłem że nie nadaję się na moda i sam odszedłem. Szkoda tylko że dałem się przekonać jednemu lokalnemu by się zgłosić. Gdybym został lokalnym to bym nie wywiązywał się z obowiązków i straciłbym przyjemność z przesiadywania na Forum.
Odszedłem z ów funkcji to część zapewne uważa mnie za debila. Ewentualnie jest wkurzona bo przeca zostać modem to wyróżnienie, że takiej osobie powierza się zaufanie a tu patrz => taki cwaniak olewa sprawę.
Żeby nie było. Nie olałem. Po prostu zrobiłem błąd zostając moderatorem. Dlatego potem musiałem wybrać mniejsze zło czyli odejść
Cytuj Unitrax - faktem jest że części moderatorów, nie ma lub są bardzo rzadko. jednak trzeba wziąć pod uwagę też i czas i wiek tych osób, w tej chwili te właśnie osoby miały matury, egzaminy, sesje i niestety nie mogły aż tak czynnie działać jak w pierwszej połowie "roku szkolnego".
I o to właśnie chodzi. Każdy ma także swoje życie codzienne. I zdarzają się okresy gdy nie mogą aktywnie uczestniczyć w życiu Forum
Napisany 03 czerwiec 2008 - 15:08
ale mod lokalny który nie uczestniczy w życiu forum dość długo tylko zajmuje miejsce innym- po przecież od niedawna nie wolno się zgłaszać do działów w których już jest jakiś lokalny, dodatkowo jak taki (zajęty sprawami poza forum) mod gromadzi w swoich rękach kilka działów to już jest katastrofa
zacytuje moda: Inaczej - skoro nie ma czasu, niech się nie podejmuje. - a jednak niektórzy lokalni mimo że czasu nie mają sie zgłosili mają te 6działów ale sie nie zajmują nimi, a osoby które by te działy chciały (czyli osobnicy którzy kilka godzin dziennie spędzają na forum) mieć ich nie mogą
jest wielu moderatorów którzy doskonale łączą bycie moderatorem z życiem poza forum - przykładem jest chociażby Elrond87 - studiuje a swoją funkcje wypełnia wzorowo(moim zdaniem)
Gośćkamassss_*
Napisany 03 czerwiec 2008 - 15:21
OT.
Cytuj Nie ważne => miał i tyle. Tak było kiedyś w regulaminie (nie wiem jak teraz). Raz narozrabiasz i koniec. Ja np. już też nie mógłbym być moderatorem bo miałem bana. Wprawdzie dla żartu ale to pozostaje w historii użytkownika o ile dobrze pamiętam i tyle. Taki life jest kilku, ktorzy mieli %% podobno.
To tak na marginesie.
Napisany 03 czerwiec 2008 - 15:21
unitrax, o 03-06-2008, 16:08, powiedział:
ale mod lokalny który nie uczestniczy w życiu forum dość długo tylko zajmuje miejsce innym- po przecież od niedawna nie wolno się zgłaszać do działów w których już jest jakiś lokalny, dodatkowo jak taki (zajęty sprawami poza forum) mod gromadzi w swoich rękach kilka działów to już jest katastrofa
O tym nie wiedziałem. Bo wszakże są działy z 2 lokalnymi. W takim razie należało by znaleźć następcę i tyle.
Zresztą ja tego nie rozumiem. Albo mnie chcą bym był modem i wtedy jeżeli mogę to pomagam albo jeżeli mnie nie chcą to daje sobie spokój.
A takie wręcz wymuszanie by zostać moderatorem sprawia że mam nieodparte wrażenie że tymi osobami kieruje coś więcej niż chęć pomocy na Forum i tyle. Dla mnie to jednak jakieś chore ambicje. Przykro mi jeżeli teraz kogoś obraziłem ale takie jest moje zdanie.
Edit:
Cytuj jest kilku, ktorzy mieli %% podobno.
Możliwe. Jak widać nie jezdym na bieżąco.
BTW
Tak ogólnie to mi się zdaje że warto by było zmienić sposób wybierania moderatorów lokalnych. Czyli zasady jak u globalnych. Widać że ktoś się wyróżnia oczywiście pozytywnie na Forum to bezpośrednio do niego się zgłasza Pani administrator z propozycją objęcia funkcji moderatora lokalnego. Taki delikwent wyraża aprobatę lub nie i określa jakim działem mógłby się zająć i tyle.
I spokój ze zgłaszaniem się, z niepotrzebnymi kłótniami że kogoś zaakceptowano a kogoś nie.
Napisany 03 czerwiec 2008 - 15:36
Foh- ja niczego nie wymuszam(jeśli twe słowa były do mnie) tylko mnie zaistniała sytuacja drażni i podejście niektórych do funkcji moda lokalnego
pozatym musiał bym być chyba głupi żeby chcieć moderować 2 fora
wyznaję tę zasadę :
" jeśli was odrzucono to dajcie sobie spokój z dalszymi prośbami o przyjęcie , trzeba mieć szacunek dla samego siebie, jak w życiu kogoś prosisz o coś a on ci powie "nie" w dość dosadny sposób , nie uzasadniając tego niczym , to się po prostu odwracasz i idziesz szukać szczęścia gdzie indziej "
działy z dwoma lokalnymi są bo tych 2 osobników zostało lokalnymi w tych działach przed wejściem w życie ostatnich przepisów
Ten post był edytowany przez unitrax dnia: 03 czerwiec 2008 - 15:37
Napisany 03 czerwiec 2008 - 16:02
unitrax, o 03-06-2008, 16:36, powiedział:
wyznaję tę zasadę :
" jeśli was odrzucono to dajcie sobie spokój z dalszymi prośbami o przyjęcie , trzeba mieć szacunek dla samego siebie, jak w życiu kogoś prosisz o coś a on ci powie "nie" w dość dosadny sposób , nie uzasadniając tego niczym , to się po prostu odwracasz i idziesz szukać szczęścia gdzie indziej "
I bardzo dobrze. I myślę że co niektórzy powinni ją sobie wziąć do serca
-
Grupa:
Forumowicze
-
-
Napisany 03 czerwiec 2008 - 16:55
Panowie może by tak zakończyć już te czcze gadki - nie temu ten wątek miał służyć.
Macie pomysły na usprawnienie działania forum lub zastrzeżenia co do działalności moderatorów, to proszę zgłaszać je w stosownym miejscu lub bezpośrednio do administracji.
...nieważne co robisz, ważne aby nikt przez to nie cierpiał...
-
Grupa:
Forumowicze
-
-
Napisany 03 czerwiec 2008 - 16:57
foh_23, o 03-06-2008, 14:36, powiedział:
I dodaj foh'a
A swoją drogą Quadro to daj już spokój z Firekage'iem. Bo mnie to już drażnić powoli zaczyna. Jak trzeba dać przykład czarnej owcy to od razu Fire. Wiedz że są osoby które inaczej myślą. Np. ja.
To był tylko przykład. Przypadek Firekage zna większość i jest wymowny i nie trzeba niczego dodatkowo tłumaczyć. Przyszedł mi do głowy i tyle. Nie było to celowe i zamierzone.
A Ty dlaczego uważasz ze podpadłeś?
Sony Vaio VGN-NW21SF
Napisany 03 czerwiec 2008 - 17:04
Quadro, o 03-06-2008, 17:57, powiedział:
A Ty dlaczego uważasz ze podpadłeś?
Dlatego
BABELEC, o 03-06-2008, 13:55, powiedział:
Dlatego chcemy wybierać takich, którzy za chwilę się nie rozmyślą, czy stwierdzą, że roboty za dużo. Sorry.
Edit:
Jak znam życie zaraz wejdzie tu meesha i nas pozamiata i skończą się dyskusje
A jego akurat się boje i nie potrafię mu podskoczyć
Napisany 03 czerwiec 2008 - 18:39
Kiedy odbędzie się kolejna narada?
-
Grupa:
Forumowicze
-
-
Napisany 03 czerwiec 2008 - 18:46
Narada właśnie trwa
Sony Vaio VGN-NW21SF
Napisany 03 czerwiec 2008 - 18:53
To proszę mnie uwzględnić przy wyborze. Wiem, że mam małe szanse, ale warto spróbować.
-
Grupa:
Forumowicze
-
-
Napisany 03 czerwiec 2008 - 18:56
Jesteś uwzględniony
Sony Vaio VGN-NW21SF
Napisany 03 czerwiec 2008 - 19:04
Dziękuję. Jest to dla mnie zaszczyt
-
Grupa:
Forumowicze
-
-
Napisany 03 czerwiec 2008 - 20:12
Sylwek_siwY, o 02-06-2008, 20:07, powiedział:
Chciałbym dodać od siebie, że kptYossarian ma większą wiedzę dotyczącą oprogramowania Audio/Wideo ode mnie, więc z miłą chęcią podzielił bym się obowiązkiem moderowania tegoż działu właśnie z Nim. Wymagania spełnia, a widać, że jest ambitny.
Przekaż mu prawa i obowiązki
Powinna być zasada: jeden dział - jeden podmoderator.
Jeżeli możesz przeczytać powyższą wypowiedź, to siedzisz zbyt blisko monitora. Chroń oczy!
-
Grupa:
Forumowicze
-
-
Napisany 03 czerwiec 2008 - 20:57
Nie sądzę, aby to był dobry pomysł Tapta
Dlaczego dowiesz się w swoim czasie
-
Grupa:
Forumowicze
-
-
Napisany 03 czerwiec 2008 - 21:04
gutektm, o 03-06-2008, 17:55, powiedział:
zastrzeżenia co do działalności moderatorów, to proszę zgłaszać je w stosownym miejscu lub bezpośrednio do administracji.
Gdzie właściwie znajduje się stosowne miejsce do zgłaszania takich spraw, bo życie pokazuje że żadne miejsce nie jest dobre. może czas to ustalić
co do tematu obecności moderatorów,
jeśli nie ma czasu to... - Cytuj nie powinien się zgłaszać, nie powinien zostać wybrany itd. - pierdoły.
każdy z modów lokalnych czy globalnych miał przerwy w działalności czy widoczności na forum. (na marginesie, z tego co ja pamiętam, lub mi się wydaje to Quadro chyba miał najmniejsze)
wszystko jest kwestią dogadania, nawet czasowe zawieszenie działalności czy moderowania. osoba by była raczej nienormalna jak by stawiała udzielanie się na forum wyżej niż np przygotowanie, zdanie matury czy sesji, bądź sprawy osobiste a właśnie w tym celu najczęściej znikają osoby o których mówicie.
więc po co ta dyskusja.
moderatorzy - maja kontrolować lokalnych, co robią i jak się udzielają, jeśli nie robią tego to są tylko 2 możliwości
- olali to
- wiedzą o wstrzymaniu, czy zmniejszeniu udzielania się modów lokalnych i jest to zaakceptowane
[*][*]
PW - wyłączone do odwołania
dziękuję wszystkim za te kilka lat na forum, pomoc i mile spędzony czas. to by było na tyle.
gdyby ktoś mnie szukał, szukaj i zostaw wiadomość tutaj - abi
-
Grupa:
Forumowicze
-
-
Napisany 03 czerwiec 2008 - 21:05
Sylwek_siwY, o 03-06-2008, 21:57, powiedział:
Nie sądzę, aby to był dobry pomysł Tapta
Dlaczego dowiesz się w swoim czasie 
Każdy dział dostanie specjalnego podmoderatora do pilnowania Tapty?
Jeżeli możesz przeczytać powyższą wypowiedź, to siedzisz zbyt blisko monitora. Chroń oczy!
-
Grupa:
Forumowicze
-
-
Napisany 03 czerwiec 2008 - 21:15
Chodzi mi o to, że oprogramowanie Audio/Wideo to dość ciężki dział. Wielo-dziedzinowy że tak powiem. Dlatego 2 moderatorów jest wskazane.
-
Grupa:
Forumowicze
-
-
Napisany 03 czerwiec 2008 - 21:21
Chyba faktycznie masz rację. Jeden od Audio, drugi od Video.
Bylibyście jak dwa chinche
Prześlij ten temat: