Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: DVI nie wykrywa monitora - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open

Zasady forum eksperckiego

Forum "Ekspert AOC odpowiada..." służy wyłącznie do uzyskiwania pomocy dotyczącej monitorów. Prosimy o umieszczanie w tym forum jedynie wątków merytorycznych. Prosimy NIE odbiegać od tematu w danym wątku. Jeśli istnieje konieczność zmiany tematu prosimy o rozpoczęcie nowego wątku.

Ekspert z AOC będzie odpowiadał na Wasze pytania co tydzień, więc prosimy nie ponaglać i nie złościć jeśli nie otrzymacie odpowiedzi w ciągu kilku dni. Po prostu dajcie szanse ekspertowi na zapoznanie się z Waszym problemem.

Życzymy owocnych spotkań!
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

DVI nie wykrywa monitora Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Adams_ Ikona

• Adept
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 18 październik 2011 - 13:58

Witam.
Próbuję podłączyć dwa monitory do karty zintegrowanej (obsługuje dwa monitory). Jeden (LG Flatron W1941s) jest podpięty pod zwykły D-sub i działa, zarówno jeden jak i drugi (testowałem naprzemian). Drugi natomiast (Samsung SyncMaster 710V) przejściówką z VGA > DVI-I.

Sterowniki poinstalowane, a kiedy podpinam ten pod DVI on wogle nie reaguje, ciągle skacze okienko z NO SIGNAL i w żadnym wypadku się to nie zmienia. Podpinałem i cudowałem, to na wyłączonym to na włącznym komputerze - nic. Nie mogę ustawić opcji klonowania, bo wogle mi DVI nie wykrywa.
Wątpię, że jest uszkodzone bo nigdy go nie używałem. Przejściówka z monitorem jest sprawna, była testowana na innym komputerze, gdzie też było NO SIGNAL ale wystarczyło wykryć monitor i było ok.

W monitorach nie ma opcji ustawiania trybu pracy (digital, analog) więc licząc na to że sam sobie poradzi wyjmowałem nawet baterię od biosu.

Nie wiem co mogę więcej zrobić, wszystkie tematy na google przeorałem po trzy razy i ciągle to samo. Więc albo mam walnięte wejście DVI które nigdy nie było używane, albo mam coś nie tak w komputerze.
Proszę o pomoc.
pozdrawiam.

#2 Użytkownik jest niedostępny   wtomczak Ikona

• Nie wyrzucaj komputera przez okno!
  • PipPipPipPipPipPipPip

Napisany 18 październik 2011 - 17:07

Sprawdź w BIOSie ustawienia, którą kartę masz ustawioną na Enable lub Auto?
komputeryservice.blox.pl komputeryservice.blox.pl

mobo: MSI K9-NEO nForce550
grafika: GF GTX 460 768MB 192bit MSI Cyclone
sound: X-Fi Xtreme Gamer + GigaWorks G500 5.1 THX
ram: 2x512MB i 2x1GB Kingstone DDR2 667MHz CL5
hdd: 2x250GB i 1TB oraz 40GB Maxtor w kieszeni zew.
zasilacz: Thermaltake Toughpower TPX 575M

#3 Użytkownik jest niedostępny   Adams_ Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 18 październik 2011 - 17:29

Nie bardzo rozumiem o jaką kartę chodzi ?

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1