Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: Długie poszukiwanie napędów w Win XP - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open

Zasady forum eksperckiego

Forum "Ekspert Microsoftu odpowiada..." służy do uzyskiwania pomocy dotyczącej systemów operacyjnych Microsoft Windows . Prosimy o umieszczanie w tym forum jedynie wątków merytorycznych, szczególnie pytań odnośnie instalacji, konfiguracji czy użytkowania. Prosimy NIE odbiegać od tematu w danym wątku. Jeśli istnieje konieczność zmiany tematu prosimy o rozpoczęcie nowego wątku.
Ekspert Microsoftu będzie odpowiadał na Wasze pytania co tydzień, więc prosimy nie ponaglać i nie złościć jeśli nie otrzymacie odpowiedzi w ciągu kilku dni.
Dyżury eksperta będą odbywały się w każdy piątek, w godzinach 11:00-13:00.

Życzymy owocnych spotkań!
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Długie poszukiwanie napędów w Win XP Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   ollsen Ikona

• Adept
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 16 styczeń 2005 - 18:19

W Windowsie XP za każdym razem gdy wybieram "Mój Komputer" system dziwnie długo szuka napędów. Trwa to kilkanascie nawet kilkadziesiąt sekund. W tym czasie widoczna jest latareczka szukająca te napędy. Komputer jest "przyzwoity" bo Sempron 2500+ i 512 Mb Ram. Ten problem pojawił sie nagle . Po wyjściu z "Mojego Komputera" i ponownym wybraniu "Mój Komputer" sytuacja się powtarza. Co może być przyczyną ? Myślę, że coś w ustawieniach, ale co ?

ollsen

#2 Użytkownik jest niedostępny   repylek Ikona

• Very Lazy Cat
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Zobacz galerię

Napisany 16 styczeń 2005 - 19:13

czy podobną sytuację masz wchodząc: START - Ustawienia - Panel sterowania - System ?
Linkman M-24

#3 Użytkownik jest niedostępny   ollsen Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 17 styczeń 2005 - 18:51

Wchodząc w menu START-PANEL STEROWANIA-SYSTEM nie ma zadnych opóźnień.
ollsen

#4 Użytkownik jest niedostępny   repylek Ikona

• Very Lazy Cat
  • Zobacz galerię

Napisany 17 styczeń 2005 - 19:06

PPM na Pulpicie - właściwości - Pulpit - Dostosuj Pulpit .. wpierw usuń zaznaczenie przy Mój komputer (zamknij okna - ikona powinna zniknąć z pulpitu) - potem powtórz zaznaczenie. Przy okazji - czy używasz Kreatora oczyszczania pulpitu? raczej zostaw opcję niezaznaczoną...
Linkman M-24

#5 Użytkownik jest niedostępny   elap_ms Ikona

• Ekspert Microsoft
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa: Ekspert

Napisany 21 styczeń 2005 - 11:30

Prosze zapoznac sie z notatka: Znaczne opóźnienie wyświetlania plików w oknie Mój komputer w systemie Windows XP - http://support.micro...id=kb;pl;819017

Jesli to nie pomoze:

Prosze sprobowac ustalic kiedy problem sie pojawil i jakie ew oprogramowanie bylo w tym czasie instalowane w systemie. System XP posiada mechanizm przywracania ustawien systemowych do wczesniejszego stanu i jesli funkcja ta jest wlaczone (a jest domyslnie) to mozna cofnac ustawienia systemowe do momentu, kiedy problemu nie bylo. Jesli jest to zwiazane ze zmianami w systemie, to powinno rozwiazac problem.

Pozdrawiam,
Ela

#6 Użytkownik jest niedostępny   Tapta Ikona

• Wielki Władca Hadronów

Napisany 22 styczeń 2005 - 13:38

Mialem to samo!!! Denerwowalem sie, ze po otwarciu Moj Komputer macha pedzlem 40 min. Pozniej zorientowalem sie, ze ten pedzel to latareczka... Nie pomagal reinstal Windowsa itp. Swietnie dzialal za to twardy reset. Po resecie guziczkiem nie bylo juz problemu. Zdarzylo sie o kilka razy i po kilku resetach Windows zwatpil i juz jest (jak na Windowsa) grzeczny. Po przeczytaniu porady Pana XPerta wylaczylem wymieniona usluge. Mam na dzieje, ze nie wplynie to negatywnie na prace systemu...
Jeżeli możesz przeczytać powyższą wypowiedź, to siedzisz zbyt blisko monitora. Chroń oczy!

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1