Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: DLink DSL-G604T, Neostrada i WI-FI - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open

Zasady forum eksperckiego

Forum "Ekspert D-Link odpowiada..." służy wyłącznie do uzyskiwania pomocy na temat technologii sieciowych, sieci bezprzewodowych i cyfrowego domu. Prosimy o umieszczanie w tym forum jedynie wątków merytorycznych, szczególnie pytań odnośnie budowy sieci i problemów z nimi związanych. Prosimy NIE odbiegać od tematu w danym wątku. Jeśli istnieje konieczność zmiany tematu prosimy o rozpoczęcie nowego wątku.

Ekspert D-Link będzie odpowiadał na Wasze pytania co tydzień, więc prosimy nie ponaglać i nie złościć jeśli nie otrzymacie odpowiedzi w ciągu kilku dni. Po prostu dajcie szansę ekspertowi na zapoznanie się z Waszym problemem.

Życzymy owocnych spotkań!
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

DLink DSL-G604T, Neostrada i WI-FI Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   KaPeLa_PL Ikona

• Adept
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 23 grudzień 2006 - 08:50

Witam wszystkich! Przeszukiwalem dzialy w poszukiwaniu podobnego tematu ale nic nie znalazłem :(. Jestem od niedawna (wczoraj?) szczesliwym posiadaczem routera DLink DSL-G604T. Udalo mi sie podlaczyc 1 komputer po kablu do routera, jednak problem wystapil przy Wi-Fi. Stworzylem bezprzewodowa siec (na routerze), zabezpieczona WEP, 128bitowym kluczem. Podlaczylem do owej sieci bezprzewodowej laptopa, jednak nie mialem internetu. Router dziala wspaniale dla komputera podlaczonego przewodowo. Ale przy sieci bezprzewodowej mam wrazenie jakby sygnal internetowy nie byl wysylany od routera. Mile widziana "lopatologiczna" konfiguracja. Czyli co gdzie i jak ustawic. Chce miec udostepniona neostrade na wi-fi, ale zaszyfrowana (najlepiej 128bitowym kluczem). Prosze o szybka pomoc.

Pozdrawiam
KaPeLa_PL

#2 Użytkownik jest niedostępny   d-link Ikona

• Ekspert D-Link
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa: Ekspert

Napisany 02 styczeń 2007 - 13:46

Witam

Czy urządzenie bezprzewodowe (np. laptop) wykrywa sieć bezprzewodową zabezpieczoną ?
Jeśli chodzi o konfigurację sieci WiFi to instrukcja jak tego dokonać znajduje się na stronie:
http://www.dlink.pl/?go=gNTyP9CnptFMIC4ASt...TdD+osABNng36Pm
W imieniu firmy D-Link pomocy udzielił Inżynier Wsparcia Technicznego z krakowskiej firmy FixIT S.A.

#3 Użytkownik jest niedostępny   KaPeLa_PL Ikona

• Adept
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 04 styczeń 2007 - 19:03

Owszem laptop widzi siec. Tymczasowo problem rozwiazalem poprzez zdjecie zabezpieczen i filtracje adresow MAC. Czesto jednak sie dzieje, ze musze "recznie" robic restart urzadenia, poniewaz jeden z laptopow ma problemy z podlaczeniem sie do internetu. Tzn. siec widac, ale nie ma sygnalu internetowego, czyli to samo jakby byla zabezpieczona siec. Na stronie jest napisane, ze mozna zabezpieczyc ale 64-bitowym kluczem. To jednak mnie nie zadowala. Poza tym takze nie dziala wtedy "nadawanie" internetu. Mam zamiar zmienic lacze z neostrady na DSL czy router bedzie obslugiwal usluge DSL TP ?

pozdrawiam

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1