Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: Dlink di524 i Intel PRO 2100 3B brak polączenia. - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open

Zasady forum eksperckiego

Forum "Ekspert D-Link odpowiada..." służy wyłącznie do uzyskiwania pomocy na temat technologii sieciowych, sieci bezprzewodowych i cyfrowego domu. Prosimy o umieszczanie w tym forum jedynie wątków merytorycznych, szczególnie pytań odnośnie budowy sieci i problemów z nimi związanych. Prosimy NIE odbiegać od tematu w danym wątku. Jeśli istnieje konieczność zmiany tematu prosimy o rozpoczęcie nowego wątku.

Ekspert D-Link będzie odpowiadał na Wasze pytania co tydzień, więc prosimy nie ponaglać i nie złościć jeśli nie otrzymacie odpowiedzi w ciągu kilku dni. Po prostu dajcie szansę ekspertowi na zapoznanie się z Waszym problemem.

Życzymy owocnych spotkań!
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Dlink di524 i Intel PRO 2100 3B brak polączenia. Oceń temat: -----

• Grupa: Goście

Napisany 13 listopad 2009 - 10:34

Witam,
temat jest również na forum eksperckim D-link ale nie wiem czy tam wszyscy zaglądają więc piszę i tutaj.
Zmieniłem laptopa na starszego IBM`a ThinkPada T42 i zaczęły się problemy z siecią WiFi z która nie miałem jakoś wcześniej problemów. Konfiguracja sieci:

Kodowanie: WPA2 PSK (AES),
Kanał: 2,
SSID: wyłączony,
Filtr MAC: włączony,
Wireless: Mixed mode i nie wiem co tam jeszcze...

System Windows XP Pro (sp2), automatyczne pobieranie adresu IP, klucz wpisywany samodzielnie, autoryzacja IEEE 802.1x authentication chyba jest włączona....

Objawy są następujące; łączy się ale nie pobiera adresu...

Co ciekawe raz działa ok a innym razem w ogóle, teraz zadziałało jak zmieniłem mu kanał z 3 na 2, całkowite wyłączenie szyfrowania skutkuje połączeniem. Macie może jakieś pomysły ?

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1