Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: Dlaczego ESET tak nisko? - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open

Zasady forum eksperckiego

Forum "Antywirusy: Ekspert Dagma odpowiada..." służy wyłącznie do uzyskiwania informacji na temat antywirusowej, oraz programów antywirusowych firmy Dagma. Prosimy o umieszczanie w tym forum jedynie wątków merytorycznych. Prosimy NIE odbiegać od tematu w danym wątku. Jeśli istnieje konieczność zmiany tematu prosimy o rozpoczęcie nowego wątku.

Uwaga! Wszelkie prośby o sprawdzenie loga prosimy publikować w dziale: Bezpieczeństwo komputera i sieci. Jeśli zostaną zamieszczone tutaj, to będą usuwane.

Ekspert z Dagmy będzie odpowiadał na Wasze pytania co tydzień, więc prosimy nie ponaglać i nie złościć jeśli nie otrzymacie odpowiedzi w ciągu kilku dni. Po prostu dajcie szansę ekspertowi na zapoznanie się z Waszym problemem.

Życzymy owocnych spotkań!
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Ten temat jest zamknięty

Dlaczego ESET tak nisko? Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   masder Ikona

• Adept
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 08 marzec 2010 - 23:21

W ostatniom Komputer Świat czytałem, że ESET nowy jest porażką. Zajął on dopiero 7 miejsce! Chciałbym wiedzieć co ma na swoje usprawiedliwienie ekspert? Czy pojedzie on po autorze artykułu, po producentach innych Av, którzy NA PEWNO "zapłacili" za ten test czy może przyzna się do porażki?

#2 Użytkownik jest niedostępny   dewot1 Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 11 marzec 2010 - 18:17

dobre pytanie. też jestem ciekawy, co na to ekspert powie. a dziwna sprawa, bo zawsze był to dobry program. niegdy nie miałem z nim problemów. hmm.

Ten post był edytowany przez Alutka dnia: 11 marzec 2010 - 18:41
Powód edycji: Nie cytuj posta, który jest bezpośrednio nad Twoim - Alutka

#3 Użytkownik jest niedostępny   masder Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 12 marzec 2010 - 18:23

no cóż. mija 5-ty dzień, a po eksperci ani widu ani słychu... nie wiem ale dla mnie jest to równoznaczne z tym, że Eset jest faktycznie porażką w tym roku i wstydzicie się do tego przyznać, bo byłoby to sprzeczne z celem do którego dążycie.. No cóż. W tym wypadku powiedzenie mowa jest srebrem, a milczenie złotem się nie sprawdzi... Czasem lepiej się przyznać do błędu niż rżnąć głupa.

Ten post był edytowany przez Alutka dnia: 12 marzec 2010 - 19:03
Powód edycji: złe cytowanie - Alutka

• Grupa: Goście

Ikona postu  Napisany 13 marzec 2010 - 12:39

Dramat Eset`a rozpoczął się z chwilą ewolucji do wersji wyższych niż stara,dobra v.2.7.
A ponieważ program zaczął ordynarnie mówiąc dawać d... to eset rozpoczął nachalną reklamę.
7 miejsce to jeszcze nieźle.Niedawno gdzieś oglądałem ranking,gdzie nod 32 ess i av są na 12 miejscu.
Na pohybel fajanserstwu !!!!!!!!!

#5 Użytkownik jest niedostępny   masder Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 13 marzec 2010 - 16:20

no tak to już niestety jest, jak człowiek chce zrobić lepiej, to zazwyczaj spieprzy sprawę.. poprostu przedobrzy. szczerze mówiąc to zawiodłem się na tym i to bardzo. a ta reklama to już wogóle masakra jakaś. mogliby to robić chociaż jakoś mniej nachalnie..

#6 Użytkownik jest niedostępny   Dudua Ikona

• Bywalec
  • PipPipPipPipPip

Napisany 19 marzec 2010 - 21:38

Eset już dawno jedzie tylko na dobrej opinii, którą sobie kiedyś wypracował - wcale najnowsza wersja nie jest pierwszą fatalną...
dziwne jest ten świat....

• Grupa: Goście

Napisany 20 marzec 2010 - 17:09

Eset jest na ostatnim,10 miejscu testu
http://www.pcworld.p...t.Security.html

"Na pohybel fajanserstwu"!!!!

#8 Użytkownik jest niedostępny   KOMBINATOR24 Ikona

• Rozmowny
  • PipPipPipPipPipPip

Napisany 21 marzec 2010 - 14:02

W ostatnim teście av-comparatives ESET też się nie popisał skutecznością. Oczywiście zaraz zacznie się chwalenie, że przecież zdobył A+ - tylko co z tego skoro uzyskał jeden z gorszych wyników w teście?

#9 Użytkownik jest niedostępny   intervojager Ikona

• nonkonformista
  • PipPipPipPipPipPipPip

Napisany 22 marzec 2010 - 08:28

Dla normalnych użytkowników internetów o niskim poziomie agresywnych zachowań w sieci  ESET jest wystarczający pod względem skuteczności, tak samo jak Zone Alarm. Obecnie bardziej zwraca się uwagę na to, w jakim stopniu dany pakiet bezpieczeństwa jest przyjazny dla użytkowników, przy zachowaniu podstawowych standardów bezpieczeństwa, co dotyczy czołowych pakietów bezpieczeństwa. Co wy uwzieliście się na ESET-a? Próbujecie wmówić innym iż ESET jet do d...., bo preferujecie i pewnie nie za darmo pakiety bezpieczeństwa innych firm? Jeśli ESET jest do niczego, to napiszcie dlaczego bez powoływania się na wyniki testów, bo za miejsce w rankingu czasem trzeba zapłacić.
Czasem tutaj coś napiszę: http://intervojager.blogspot.com/

#10 Użytkownik jest niedostępny   Forfax Ikona

• Uczestnik
  • PipPipPipPip

Napisany 24 marzec 2010 - 02:15

Myślę, że nie chodzi o to, czy ktoś się uwziął czy nie, tylko ESET na testach sprzed roku był często wymieniany w czołówce programów, a teraz w testach nie idzie mu za dobrze. To tyczy się nawet szybkości działania, za którą w tamtym roku był tak chwalony...w tym roku już nie jest tak dobrze

#11 Użytkownik jest niedostępny   iwona_dagma Ikona

• Ekspert Dagma
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Ekspert

Napisany 24 marzec 2010 - 13:20

Witam,

Magazyny często testują różne aplikacje, w tym antywirusy i pakiety IS. Stosują przy tym własne metodologie. Czasami zdarza się, że redakcje oceniając programów biorą pod uwagę czynniki nieistotne z punktu widzenia ich efektywności. Dlatego zwykle do takich porównań się nie odnosimy i pozostawiamy Wam - Użytkownikom decyzję czy wyniki konkretnego testu/recenzji warto brać pod uwagę, czy też nie.

ESET znacznie większą uwagę zwraca na testy niezależnych organizacji badawczych. Opierając się na wynikach testów takich instytucji warto porównać je w dłuższym okresie, a nie bazować tylko na jednej turze testowej. To dlatego, że program antywirusowy czy pakiet IS kupowany w danym momencie powinien zapewniać skuteczną ochronę w całym okresie ważności licencji, a nie tylko w pierwszym czy drugim miesiącu po zakupie. Patrząc długoterminowo widać, że ESET regularnie zajmuje dobre miejsca dzięki zrównoważeniu skuteczności detekcji zagrożeń z niewielką liczbą fałszywych alarmów - właśnie na tym ESET się koncentruje, a nie na ilości "ficzerów". Oczywiście użytkownik, który decydowałby się zmieniać antywirusa po przeczytaniu każdego nowego porównania, również ma do tego prawo :)
Pozdrawiam,
Iwona Kozlik
www.dagma.com.pl

#12 Użytkownik jest niedostępny   repylek Ikona

• Very Lazy Cat
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Zobacz galerię

Napisany 25 marzec 2010 - 04:23

Nie jest nisko! zarówno w wykrywaniu jak i leczeniu: repylek #51
   http://forum.idg.pl/...ml#entry1562562

Dodaj obrazek  Dodaj obrazek
Linkman M-24

#13 Użytkownik jest niedostępny   Frytekpl Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 26 marzec 2010 - 18:04

odpowiedź eksperta wcale nie jest jakaś trafna... bardziej pani owija w bawełnę, a to nie jest dobra polityka. takie jest moje zdanie. ja osobiście cenię ludzi za szczerość i mam do nich zaufanie, w tym wypadku niestety szczerości zabrakło.. no ale cóż, rozumiem to, wkońcu nie może pani krytykować swojego miejsca pracy ;)

pozdrawiam Frytekpl

#14 Użytkownik jest niedostępny   Dudua Ikona

• Bywalec
  • PipPipPipPipPip

Napisany 28 marzec 2010 - 20:38

zawsze jest choć trochę prawdy...
dziwne jest ten świat....

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1