Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: DFL-800 wieszająca się aplikacja - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open

Zasady forum eksperckiego

Forum "Ekspert D-Link odpowiada..." służy wyłącznie do uzyskiwania pomocy na temat technologii sieciowych, sieci bezprzewodowych i cyfrowego domu. Prosimy o umieszczanie w tym forum jedynie wątków merytorycznych, szczególnie pytań odnośnie budowy sieci i problemów z nimi związanych. Prosimy NIE odbiegać od tematu w danym wątku. Jeśli istnieje konieczność zmiany tematu prosimy o rozpoczęcie nowego wątku.

Ekspert D-Link będzie odpowiadał na Wasze pytania co tydzień, więc prosimy nie ponaglać i nie złościć jeśli nie otrzymacie odpowiedzi w ciągu kilku dni. Po prostu dajcie szansę ekspertowi na zapoznanie się z Waszym problemem.

Życzymy owocnych spotkań!
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

DFL-800 wieszająca się aplikacja Oceń temat: -----

#1 Gośćbadmedicine_*

• Grupa: Goście

Napisany 07 wrzesień 2011 - 12:03

Witam,

Piszę w sprawie małego zgryzu, który mam z firewallem DFL-800.
Sytuacja wygląda następująco:

Serwer z aplikacją (SQL) stoi w Vlanie 2, adres 192.168.0.2, a stacje kilenckie podłączające się do aplikacji (jedynie poprzez skrót z puplitu) znajdują się w Vlanie 5, jest to cała podsieć 192.168.4.0/24. Otóż otwieram całkowicie ruch pomiędzy tymi Vlanami za pomocą reguł NAT oraz grupy składającej się z AllServices oraz alltcpudpicmp. Jednym słowem komplet. Na dodatek dorzuciłem analogiczną regułę w drugą stronę.

A teraz najciekawsze. Aplikacja się otwiera. Da się na niej popracować przez jakiś czas i bezgłośnie się wywala. Przy identycznie skonstruowanych listach ACL na routerku Cisco 1841 wszystko lata bez zarzutu.

A zatem moje pytanie brzmi czy są jakieś dodatkowe ustawienia, które muszę wrzucić ?
Nadmienię że już wszelkie opcje IP, TCP itd gdzie firewall trzyma DropLog zamieniłem na Ignore.

Bardzo proszę o pomoc.
Z góry dzięki.

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1