Witam.
Miałem awarię laptopa,wcześniej na nim min. eset,all player,aimp wszystko latało przed zepsuciem znakomicie,nie udało się uruchomić w awaryjnym,w jednym punkcie zrobiono format od nowa windows xp,i np.odtwarzam mp3 z aimp procesor 80% zużycia,w trakcie słuchania strony w necie otwierają się wolno,w all player teraz obraz się tnie a głos idzie dobrze to samo w każdym innym odtwarzaczu,w you tube pasek ładowania idzie szybko bo mam szybkie łącze,klipy się tną,kiedyś mogłem otwierać wiele stron na raz i było dobrze,teraz jakby 2 razy wolniej wszystko chodziło,w innym punkcie wgrano od nowa windows i to samo,jestem załamany,powiedziano że ma małą pamięć 512,wcześniej miał tę samą i latało wszystko jak burza.
Co możemy zrobić,wywalałem eseta i nic,różne przeglądarki,nic....ręce opadają
Dzięki za wskazówki bo szlak mnie trafi i wyrzucę go przez okno wreszcie
Strona 1 z 1
DELL 600 wolny#2 GośćMichał_*Napisany 11 październik 2011 - 11:52
Witaj, mam podobna przypadłość w Dell'u D610. Nagle zrobił się powolny. Okazało się że przestał prawidłowo działać speedstep -> zamiast 2GHz mam 800MHz. Rzecz jest niezależna od systemu, problem występuje pod różnymi Windowsami (nawet po czystej instalacji) jak i linuksem. Próby software'owego wymuszenia pracy z pełną prędkością kończyły się niepowodzeniem. Włączanie i wyłączanie speedstep w BIOS też nie daje rezultatu.
Sprawdź na programem CPU-Z czy to nie jest przypadkiem ten problem. Prześlij ten temat:
Strona 1 z 1