Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: d-link dir-300 - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open

Zasady forum eksperckiego

Forum "Ekspert D-Link odpowiada..." służy wyłącznie do uzyskiwania pomocy na temat technologii sieciowych, sieci bezprzewodowych i cyfrowego domu. Prosimy o umieszczanie w tym forum jedynie wątków merytorycznych, szczególnie pytań odnośnie budowy sieci i problemów z nimi związanych. Prosimy NIE odbiegać od tematu w danym wątku. Jeśli istnieje konieczność zmiany tematu prosimy o rozpoczęcie nowego wątku.

Ekspert D-Link będzie odpowiadał na Wasze pytania co tydzień, więc prosimy nie ponaglać i nie złościć jeśli nie otrzymacie odpowiedzi w ciągu kilku dni. Po prostu dajcie szansę ekspertowi na zapoznanie się z Waszym problemem.

Życzymy owocnych spotkań!
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

d-link dir-300 Oceń temat: -----

#1 GośćTimcampy_*

• Grupa: Goście

Napisany 25 wrzesień 2011 - 19:09

Witam.
Mam problem z routerem z tematu. Odkąd go kupiłem (a raczej zrobiła to moja rodzina, nie jestem zadowolony z tego wyboru) mam lagi. Przeprowadziłem trzy minutowy test ping i ilość utraconych danych to około 35% więc lagi występują czesto! Nie znam się na tych sprawach i konfiguracja routera była przeprowadzona automatycznie. Co może to powodować? Jak mogę wykluczyć winę dostawcy internetu (chciałbym być pewien, że szukam w dobrym miejscu).
Pozdrawiam

#2 Użytkownik jest niedostępny   Anrzelika Ikona

• pani majster ;)
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Zobacz galerię
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 25 wrzesień 2011 - 19:24

Sprawdz na kablu.
DFI Infinity P965-S Dark, Intel E8500 @ 4.3GHz,
G.Skill F2-6400CL4D 4GB Π black, HIS HD4670,
Samsung MZ-7PC064, Samsung HD502HJ, Antec 300,
Tagan TG380-U01, Thermalright HR-01, HR-03, HR-05.

#3 GośćTimcampy_*

• Grupa: Goście

Napisany 27 wrzesień 2011 - 17:11

Sprawdziłem dzisiaj na kablu. Zarówno na nim jak i na routerze dzisiaj mam już tylko 1% strat po 10-cio minutowym teście, więc jest lepiej. Nie wiem skąd ta poprawa i czy to tylko dzisiaj jest lepszy dzień. Więc wychodzi na to, że wina leży po stronie dostawcy internetu (skoro wyniki w obu przypadkach są takie same). Czy ten 1% daje mi podstawy do ubiegania się o poprawę usługi czy to raczej normalna skala błędu?

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1