Strona 1 z 1
czy w zasobach idg sa wirusy ..
#1
|
#2
Napisany 11 październik 2009 - 11:19
co do zgłoszenia NODa, nie znam się na tym ale moze to również być fałszywy alarm. jedno jest pewne trzeba w takich sytuacjach być czujnym.
warto zapoznać się z takimi sytuacjami http://forum.idg.pl/nowy_numer-f50-plyta_z...em-t166919.html było ich kilka
PW - wyłączone do odwołania
dziękuję wszystkim za te kilka lat na forum, pomoc i mile spędzony czas. to by było na tyle.
gdyby ktoś mnie szukał, szukaj i zostaw wiadomość tutaj - abi
#3
Napisany 11 październik 2009 - 11:29
Dodano 11-10-2009 12:29:31:
Antywirus G DATA nic nie zgłasza
CPU - Intel Core 2 Quad Q9550 @ 3400 MHz + Karakorum + Diamond IC7 Carat
GPU - Gigabyte GTX 560 1 GB
RAM - GoodRam PRO 1066 MHZ 2 x 2 GB
HDD - WD CAVIAR BLACK 640 GB
PSU - OCZ ModXStream 600 W
RESZTA - CM ELITE 333 + Samsung SH 223 L + BENQ BL2400PT + 3 x Xthermal BTF PRO + NETIA SPOT + Microlab SOLO 6 C + WIN 7 HOME PREMIUM X64
#4
Napisany 11 październik 2009 - 12:19
mar89tum, o 11-10-2009, 12:29, powiedział:
Dodano 11-10-2009 12:29:31:
Antywirus G DATA nic nie zgłasza
powiem cos zabawnego, noda mam juz sporo czasu i unlocker tez (i instalka unlocker) wiele razy juz skanowalem, a tu nagle ze wirus. co sie takiego zmienily w tych ostatnich miesiacach ze nagle to wirus ? oczywiscie czekam na odp tz. ekspert
#6
Napisany 11 październik 2009 - 15:43
CPU - Intel Core 2 Quad Q9550 @ 3400 MHz + Karakorum + Diamond IC7 Carat
GPU - Gigabyte GTX 560 1 GB
RAM - GoodRam PRO 1066 MHZ 2 x 2 GB
HDD - WD CAVIAR BLACK 640 GB
PSU - OCZ ModXStream 600 W
RESZTA - CM ELITE 333 + Samsung SH 223 L + BENQ BL2400PT + 3 x Xthermal BTF PRO + NETIA SPOT + Microlab SOLO 6 C + WIN 7 HOME PREMIUM X64
#7
Napisany 11 październik 2009 - 16:41
repylek, o 11-10-2009, 16:19, powiedział:
no wlasnie o tym mowie, ma unlockera (instalke) na dysku sporo czasu i nigdy nie byl przez noda32 traktowany jako wirus, nie wiem co sie zminiło ze nod32 potraktowal go jako wirusa, jezeli to jakis blad to gdzie lezy problem ? lub w czym tkwi .... ?
#8
Napisany 11 październik 2009 - 16:52
#9
Napisany 13 październik 2009 - 18:50
#10
Napisany 13 październik 2009 - 18:53
Cytuj
wycinam-sample.pl
#11
Napisany 15 październik 2009 - 09:30
probka jest obecnie w laboratorium. Niestety nie mam jeszcze odpowiedzi. Jak tylko ja otrzymam to przedstawie tutaj wyniki.
Dodano 15-10-2009 10:30:23:
zgodnie z informacja, ktora otrzymalam z laboratorium instalator zawiera komponent adware eBayShortcuts.exe - i jest on wykrywany poprawnie.
Iwona Kozlik
www.dagma.com.pl
#12
Napisany 15 październik 2009 - 16:01
iwona_dagma, o 15-10-2009, 10:30, powiedział:
probka jest obecnie w laboratorium. Niestety nie mam jeszcze odpowiedzi. Jak tylko ja otrzymam to przedstawie tutaj wyniki.
Dodano 15-10-2009 10:30:23:
zgodnie z informacja, ktora otrzymalam z laboratorium instalator zawiera komponent adware eBayShortcuts.exe - i jest on wykrywany poprawnie.
Podsumowując:
- ja tak to rozumuje, że jest to potencjalne zagrożenie dla mojego komputera
- czyli jest to szkodliwe oprogramowanie rozprowadzane prze idg ?
- mylę się ?
- jak tak, to co ma zamiar zrobić z tym idg ? (wiem te pytanie już nie do Pani)
- czemu tz. On-line-test antywirusowy nic nie znalazł ? (mówię tu o wyniku podanego przez Repylek)
Co Pani proponuje, usunąć ten program czy zostawić go ?
#14
Napisany 15 październik 2009 - 18:26
repylek, o 15-10-2009, 18:07, powiedział:
Adware – rodzaj (i typ) licencji oprogramowania. Adware jest oprogramowaniem rozpowszechnianym za darmo, ale zawierającym funkcję wyświetlającą reklamy...""
http://pl.wikipedia.org/wiki/Adware
Nie lubisz reklam i program nie jest Ci potrzebny - odinstaluj go.
Z pelnym szacunkiem pytanie nie bylo skierowane do ciebie (jak cos jedynie w kwesti onlinetest). Pytalem sie tz. eksperta czy te oprogramowanie stanowi zagrozenie dla mnie. Pisanie postow pod tym tematem nie jest niczym innym jak nabijaniem licznika. oczekuje odpowiedzi (jasnej i czytelnej) od eksperta. Dlatego moje pytanie umiescilem w tym dziale, a nie w pogaduszkach o du.. marynie.
#15
Napisany 27 październik 2009 - 08:07
skrakers, o 15-10-2009, 16:01, powiedział:
- ja tak to rozumuje, że jest to potencjalne zagrożenie dla mojego komputera
- czyli jest to szkodliwe oprogramowanie rozprowadzane prze idg ?
- mylę się ?
- jak tak, to co ma zamiar zrobić z tym idg ? (wiem te pytanie już nie do Pani)
- czemu tz. On-line-test antywirusowy nic nie znalazł ? (mówię tu o wyniku podanego przez Repylek)
Co Pani proponuje, usunąć ten program czy zostawić go ?
rozumiem ze tz. ekspert jest zajety ale to juz 2 tygonie i nadal brak odpowiedzi
#16
Napisany 18 listopad 2009 - 08:39
Prześlij ten temat:
Podobne tematy
| Temat | Forum | Rozpoczęty przez | Statystyki | Ostatni post | |
|---|---|---|---|---|---|
|
Tp sa. Naciągacze czy ....?
problem z tpsa |
"Ośla łąka" |
osłuchany
|
|
|
|
Czy mogę usunąć te wirusy?
|
Bezpieczeństwo komputera i sieci |
mrowa12
|
|
|
|
Czy serwisy firmowe np toshiby sa bezkarne??
|
Informacje o firmach/organizacjach oraz kwestie prawne |
topeksmyc
|
|
|
|
Czy to sa dobre pamięci???
|
Platformy komputerowe |
kulig9
|
|
|
|
Czy te monitory sa dobre jak na ta cene??
Samsung vs Asus |
Ogólne - sprzęt |
kulig9
|
|
|
1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników
Podobne aktualności
Reklama
|
|

Zaloguj się
Rejestracja
Pomoc


Ten temat jest zamknięty



















