Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: Czy nie wysadzę PC - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open

Zasady forum eksperckiego

Forum "Firewalle: Ekspert Dagma odpowiada..." służy wyłącznie do uzyskiwania informacji na temat ochrony sieci firmowych i prywatnych za pomocą zapór sieciowych oraz produktów firmy Dagma. Prosimy o umieszczanie w tym forum jedynie wątków merytorycznych. Prosimy NIE odbiegać od tematu w danym wątku. Jeśli istnieje konieczność zmiany tematu prosimy o rozpoczęcie nowego wątku.

Uwaga! Wszelkie prośby o sprawdzenie loga prosimy publikować w dziale: Bezpieczeństwo komputera i sieci. Jeśli zostaną zamieszczone tutaj, to będą usuwane.

Ekspert z Dagmy będzie odpowiadał na Wasze pytania co tydzień, więc prosimy nie ponaglać i nie złościć jeśli nie otrzymacie odpowiedzi w ciągu kilku dni. Po prostu dajcie szansę ekspertowi na zapoznanie się z Waszym problemem.

Życzymy owocnych spotkań!
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Ten temat jest zamknięty

Czy nie wysadzę PC Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Sephiroth17 Ikona

• Adept
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze

Ikona postu  Napisany 29 styczeń 2010 - 11:28

Witam to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość. A więc składam 2 PC'ta mam kartę graficzną ati radeon 9550 256mb Pentium 4 3.2 GHz dysk 40GB Kartę Dźwiękową SB 5.1 DVD nagrywarkę i 512 RAM PC3200 i teraz moje pytanie czy pociągnie to zasilacz Codegen 300x 350w ( wiem wiem czytałem o nim jest beznadziejny) ale piszą na forach ze ten zasilacz eksplodował na PC 1.7 GHz 40GB 256 RAM karta zintegrowana a mi ten zasilacz ciągnie 2.0 GHz 256 grafe 512 RAMu DVD nagrywarkę i kartę dźwiękową wiec pytam czy pociągnie jak tego nie wiecie to przynajmniej czy mi eksploduje jak będę chciał sprawdzić???

#2 Użytkownik jest niedostępny   Qlan Ikona

• Bywalec
  • PipPipPipPipPip

Napisany 29 styczeń 2010 - 11:36

eksplozja jest raczej nie możliwa :P ale mały pokaz fajerwerków na pewno jak chcesz mieć ładny widok to polecam ustawienie kompa tył do przodu i obserwacje zasilacza sorry wyrobu zasilaczo podobnego . A tak na poważnie naprawdę nie polecam nawet sprawdzania czy pójdzie bo te zasiłki to bomby z opóźnionym zapłonem ich moc jest żadna i zero zabezpieczeń zkołuj sobie jakąś inna zasiłke nie musi być droga jakąś używaną ale pewną

#3 Użytkownik jest niedostępny   Sephiroth17 Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 29 styczeń 2010 - 11:46

Czyli jaką ?? bo napisałem jaki sprzęt mi ciągnie bez problemu dodam

#4 Użytkownik jest niedostępny   Qlan Ikona

• Bywalec
  • PipPipPipPipPip

Napisany 29 styczeń 2010 - 11:55

ja to widzę tak to że ten sprzęt ciągnie to nie znaczy ze jest ok te zasilacze to naprawdę porażka i nie pisze tego żeby ci zrobić na złość po prostu masz bombę w komputerze a ona prędzej czy później eksploduje dodatkowe obciążenie może tylko ja zdetonować albo przyspieszyć i tak nieuniknione . Powiedz ile jesteś w stanie pieniędzy przeznaczyć na ten cel

#5 Użytkownik jest niedostępny   Sephiroth17 Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 29 styczeń 2010 - 13:30

no nie wiem jeszcze z 70 zeta 80 max bo szkoda mi inwestować w taki sprzęt

#6 Użytkownik jest niedostępny   Anrzelika Ikona

• pani majster ;)
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Zobacz galerię

Napisany 29 styczeń 2010 - 13:41

Do takiego starocia Delta z jedna linia 12V starczy http://allegro.pl/item900952070_nowy_zasil...12cm_cichy.html
DFI Infinity P965-S Dark, Intel E8500 @ 4.3GHz,
G.Skill F2-6400CL4D 4GB Π black, HIS HD4670,
Samsung MZ-7PC064, Samsung HD502HJ, Antec 300,
Tagan TG380-U01, Thermalright HR-01, HR-03, HR-05.

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1