Szczególnie, czy w Waszej opinii książka ma wymiar i wymowę antykościelną czy też raczej wprost przeciwnie?
I na czym by to miało polegać?
Strona 1 z 1
Co sądzicie o "Kodzie Leonarda Da Vinci"?
|
Napisany 23 styczeń 2005 - 20:42
Wiadomo też, choć autor stara sie zacierać granice, że jest to tylko fikcja literacka. A jesli ktoś będzie szukał obrazu Da Vinci, aby na własne oczy przekonać się, czy naprawde namalowal tam kobietę, wtedy brawa dla autora, że czytelnik zadał sobie tyle trudu.
Można by ewentualnie powiedzieć, że książka u ludzi o słabo ukształtowanych poglądach, moze wywoływac antykoscielne nastawienie, ale tak samo mozna powiedziec o kazdym ksiedzu, ktory zrobi cos zlego, wiec argument ten jest rowniez bezzasadny
Zresztą jesli jakas ksiazka jest antykatolicka, to publiczne oburzanie się robi jej tylko reklame. A to jest juz smieszne.
Napisany 23 styczeń 2005 - 20:46
Nacisk budzi opór?
A co z Opus Dei?
Z jego rolą we współczesnym świecie oraz nie zawsze jawną i oficjalną działalnością?
Pomijając oczywiście przerysowania dotyczące samookaleczeń poprzez samobiczowanie etc., które już dawno zostały przez Watykan potępione.
Napisany 23 styczeń 2005 - 22:01
O Opus Dei prawie nic nie wiem, ale nie wierze, aby papież tolerowal cos, czego sie tolerowac w zadnym wypadku nie da.
Napisany 23 styczeń 2005 - 22:30
Z punktu widzenia czytelnika polecam tę książkę. Fanstastyczne tempo akcji, dobrra narracja, ciekawe pomysły i zaskakujące zakończenie. Dawno nie czytalam książki z wypiekami na twarzy, a jestem wybrednym czytelnikiem.
"Kod" jest drugą czescia tego autora, pierwsza jest nieco słabsza ale ujdzie.. To "Anioły i demony".
W sumie polecam, ja byłam bardzo zadowolona,..
Napisany 23 styczeń 2005 - 22:32
| Temat | Forum | Rozpoczęty przez | Statystyki | Ostatni post | |
|---|---|---|---|---|---|
|
GPW GIEŁDA, OBLIGACJE, AKCJE co sądzicie
|
Na każdy temat... |
lukasz82493
|
|
|
|
Odpowidajcie co sądzicie o Skokach 2005
|
Ogólne - Gry |
Rocznik93
|
|
|
|
HP 1315- co sądzicie na temat tej drukarki???
|
Ogólne - sprzęt |
mss_jeny
|
|
|
|
Co sądzicie o nowym pomysle Microsoft
|
Ogólne - oprogramowanie |
THC_222
|