Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: Canon PIXMA MP560 - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open

Forum "Ekspert Black Point odpowiada..." służy wyłącznie do uzyskiwania pomocy dotyczącej materiałów eksploatacyjnych. Prosimy o umieszczanie w tym forum jedynie wątków merytorycznych. Prosimy NIE odbiegać od tematu w danym wątku. Jeśli istnieje konieczność zmiany tematu prosimy o rozpoczęcie nowego wątku.

Eksperci będą odpowiadali na Wasze pytania 2 razy w tygodniu, więc prosimy nie ponaglać i nie złościć jeśli nie otrzymacie odpowiedzi w ciągu kilku dni. Po prostu dajcie szanse ekspertom na zapoznanie się z Waszym problemem.

Życzymy owocnych spotkań!
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Canon PIXMA MP560 Regeneracja tuzu Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   pingwin722 Ikona

• Adept
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 01 October 2010 - 23:58 PM

Witam. Jestem szczęśliwym posiadaczem drukarki Canona PIXMA MP560 i po chwilowym zachłystnięciu pojawił się problem a mianowicie skończył się tusz. Jestem posiadaczem innej drukarki, do której z powodzeniem stosowałem zamienniki i było wszystko ok. Niewiele myśląc powyciągałem tusze z Canona, nawierciłem otworki i wpuściłem strzykawka tusz. Czas na testy – wydrukowałem zdjęcie w formacie A4 i porównałem do identycznego, które było wydrukowane na oryginalnym tuszu i….bardzo mała różnica (jak się uprzeć to można nie zauważyć ze to inny tusz). Bardzo optymistycznie rozsiadłem się w fotelu i zacząłem dumać… Otworzyłem ponownie obudowę i zauważyłem ze 3 pojemniki, w których kończył się tusz nadal są podświetlone światłem, czyli wnioskując drukarka nie „załapała”, że dostała nową porcję tuszu. Tak wiec mam pytanie – olać to czy też jest sposób by jakoś dać jej do myślenia ze ma nowa porcje tuszu? Generalnie obawiam się żeby mój Canon nie zbuntował się na mnie, co spowoduje zakup oryginalnego tuszu, który jest delikatnie mówiąc kosztowny.
Czekam z niecierpliwością na konstruktywne rady,porady. Z góry wielkie dzięki.

#2 Użytkownik jest niedostępny   gayos64@interia.pl Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 07 October 2010 - 09:07 AM

Mam tą samą drukarkę, i problem tkwi w chipach.
Ja kupiłem te:
Canon kartridże napełnialne wieczne chipy PGI-520 CLI-521
http://sklep.so.net....oducts_id=96076
Jeden zakup i po problemie.
Mam też od nich tusze. Mogę powiedzieć że mogą być, choć spodziewałem się jakościowo lepszych, ale dla nie ma co narzekać - są niedrogie.
Gdzie Ty kupujesz zamienniki?

Ja póki co jestem zadowolony z nich (oby jak najdłużej)
Hej.

#3 Użytkownik jest niedostępny   pingwin722 Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 07 October 2010 - 18:55 PM

Zamienniki kupuje w sklepie Asda (Londyn) - tak wiec chyba to Cię nie zadowala. Powiem Ci że owe tusze są calkiem niezłe korzystam z nich od 2 lat i są cholernie tanie ok 25 zł za 3 kolory (czarne 3 butelki kosztują podobnie). Wielkie dzieki za pomoc juz skladam zamówienie! Pozdrawiam

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1