Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: backup poczty elektronicznej - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Ten temat jest zamknięty

backup poczty elektronicznej

#1 Użytkownik jest niedostępny   rysikowa Ikona

• Adept
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 05 maj 2010 - 13:52

Czołem

Mam pytanie - jak mam backupować pocztę w windows live (windows 7)? Chodzi mi głównie o skrzynkę adresową, chociaż maile też mogłoby zachowywać.

Teraz zrobiłam to tak, że wyeksportowałam do pliku wszystkie wiadomości i kontakty i ten plik zbackupowałam. ALE..

Chodzi mi o to, żebym nie musiała codziennie ręcznie eksportować, tylko żeby wystarczyło wskazać jakąś lokalizację i backup będzie się z automatu robił codziennie o wyznaczonej przeze mnie porze.

#2 Użytkownik jest niedostępny   repylek Ikona

• Very Lazy Cat
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Zobacz galerię

Napisany 05 maj 2010 - 14:55

Skorzystaj z narzędzia: Kopia zapasowa
Linkman M-24

#3 Użytkownik jest niedostępny   rysikowa Ikona

• Adept
  • Pip

Napisany 06 maj 2010 - 09:23

Zobacz postrepylek, o 05 maj 2010 - 14:55, powiedział:

Z tego co wyczytałam to narzędzie służy do lokalnego backupu lub na jakiś zewnętrzny nośnik. Mnie chodzi jednak konkretnie o SuperSafe czyli backup online, który jest dla mnie najbezpieczniejszą metodą na ochronę danych.

Panie Tomku, może Pan mi pomoże jak backupować pocztę elektroniczną, tak żebym nie musiała nic ręcznie robić?

#4 Użytkownik jest niedostępny   fursel Ikona

• Rozmowny
  • PipPipPipPipPipPip
  • Zobacz galerię

Napisany 06 maj 2010 - 10:10

Ewentualnie harmonogram zadań + skrypt do Windows Live Mail + ten SuperSafe. Najprostrzym sposoben byloby zlokalizowanie bazy danych adresow oraz mailow w tym kliencie pocztowym i dopisanie do harmonogramu archiwizacji tych plikow w SuperSafe. Tak jak napisalem wczesniej , mozna by bylo sie pokusic o skrypt dzialajacy na zasadzie harmonogramu ktory by eksportowal te pliki z poczty do pliku tak jak to zrobiłaś sama a pozniej przesylal na serwery programu archiwizujacego.
Gigabyte GA-870A-UD3 || Phenom II X2@X4 555 BE@stock + AC Freezer 64 || XFX HD4870 512 750/900@stock || Corsair XMS3 2x2GB 1600@stock 9-9-9-24 || Samsung HD502HJ 500 GB ; Segate SATAII 320 GB ; WD ATA 80 GB || Samsung DVD || Corsair HX520W || Cooler Master Centurion 590 + 6* 12x12 Zalman ZM-F3 || A4Tech G800 X7 || A4Tech X-750BF || Creative 5.1 Inspire P5800 || Samsung SM931BW || Windows 7 Professional x64 || WoW player - Deathwing EU

#5 Użytkownik jest niedostępny   repylek Ikona

• Very Lazy Cat
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Zobacz galerię

Napisany 06 maj 2010 - 14:28

"... Po prostu ustaw i zapomnij. W Windows 7, możesz utworzyć kopię zapasową plików na innym dysku, sieci, lub DVD." 
"'If you want to backup to a network location, say on your company's central server, network attached storage, or another computer on your network, you'll need Windows 7 Professional or Ultimate
."
Linkman M-24

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1