Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: Avira Antivir (problem) ;/ - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open

Forum "Ekspert AVG odpowiada..." służy wyłącznie do uzyskiwania pomocy dotyczącej systemów antywirusowych firmy AVG, samych wirusów, produktów firmy itp. Prosimy o umieszczanie w tym forum jedynie wątków merytorycznych, szczególnie pytań odnośnie samego programu jak i wszelkiego rodzaju robaków i wirusów. Prosimy NIE odbiegać od tematu w danym wątku. Jeśli istnieje konieczność zmiany tematu prosimy o rozpoczęcie nowego wątku.

Uwaga! Wszelkie prośby o sprawdzenie loga prosimy publikować w dziale: Bezpieczeństwo komputera i sieci. Jeśli zostaną zamieszczone tutaj, to będą usuwane.

Ekspert z AVG będzie odpowiadał na Wasze pytania co tydzień, więc prosimy nie ponaglać i nie złościć jeśli nie otrzymacie odpowiedzi w ciągu kilku dni. Po prostu dajcie szanse ekspertowi na zapoznanie się z Waszym problemem.
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Ten temat jest zamknięty

Avira Antivir (problem) ;/ Oceń temat: -----

#1 GośćPaweł_*

• Grupa: Goście

Napisany 04 lipiec 2011 - 14:47

Mam darmowego antywirusa avire skanuje raz na 1-2 dni ostatnio zaczęło mi wykrywać 1 hidden object i 1 warning ;/.

Warning - C:\Windows\System32\drivers\sptd.sys
[WARNING] The file could not be opened!

Hidden Object - Starting search for hidden objects.
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\McAfee\symboliclinkvalue
[NOTE] The registry entry is invisible.

I nie wiem czy to mogą być keyloggery czy wirusy czy mam się tym przejmować ;/.
I czy ten folder w warning da się jakoś oworzyć bo gdy wchodzę na dysk C to nawet nie widze akiego folderu jak windows.

#2 Użytkownik jest niedostępny   Marcho Ikona

• Adept
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 04 lipiec 2011 - 19:53

Ten warning dotyczy pliku związanego z Daemon Toolsem. Nic niebezpiecznego.

Ten klucz za to związany jest z antywirusem McAfee. Jeśli go posiadasz - odinstaluj, jeśli nie to przeczyść rejestr jakimś dobrym programem (np Eusing Free Registry Cleaner).

#3 GośćPaweł_*

Napisany 05 lipiec 2011 - 16:25

Zobacz postMarcho, o 04 lipiec 2011 - 19:53, powiedział:

Ten warning dotyczy pliku związanego z Daemon Toolsem. Nic niebezpiecznego.

Ten klucz za to związany jest z antywirusem McAfee. Jeśli go posiadasz - odinstaluj, jeśli nie to przeczyść rejestr jakimś dobrym programem (np Eusing Free Registry Cleaner).

Dzięki wielkie za ten program już nim przeczyściłem ten rejestr ale o ten warning się boję że to może być keylogger ;/
albo tamten z tym mcafee czy to też może być key logger

#4 GośćPaweł_*

Napisany 05 lipiec 2011 - 16:53

i teraz mi wyskoczył jakiś błąd gdy skanowałem avirą że jakieś tam "071nc24j (coś w tym stylu)" nie może być read i coś tam coś tam czy to może być grożne ???

#5 Użytkownik jest niedostępny   Marcho Ikona

• Adept
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 05 lipiec 2011 - 20:09

Jeśli dobrze Cię zrozumiałem to dostałeś błąd typu, że "pamięc nie może być read". Nie jest to nic groźnego, jednakże oznacza to, że dobrze by było gdybyś przeinstalował Avirę i spróbował ponownie.

#6 GośćPaweł_*

Napisany 05 lipiec 2011 - 21:11

a tak apropo to znowu mi to wyskakuje podczas skanu :
Hidden Object - Starting search for hidden objects.
tamten program chyba nic nie dal ;/

#7 GośćPaweł_*

Napisany 05 lipiec 2011 - 21:59

Starting search for hidden objects.
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Classes\CLSID\{00020D75-0000-0000-C000-000000000046}\ShellFolder\attributes
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Applets\SysTray\BattMeter\Flyout\381b4222-f694-41f0-9685-ff5bb260df2e
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Applets\SysTray\BattMeter\Flyout\a1841308-3541-4fab-bc81-f71556f20b4a

teraz mialem aż 4 hidden objecty ;/ nie wiem co sie dzieje

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1