Wyjasnienie - wczoraj zainstalowalam Windows 7 (64) z tzw "clean installation". Zwykly upgrade z Visty byl absolutnie nic nie wart - jedynym efektem byla wizualna zmiana desctopu na ten z 7 natomiast poza wlaczeniem i wylaczeniem kompureta zadna z opcji nie dzialala - doslownie nie mozna bylo otworzyc zadnego z programow, brak dostepu do control panel itd.
Po zmianie systemu-wyglada ze wszystko pracuje ladnie i zgrabnie, uaktualnilam sterowniki do wszytskiego co sie dalo ale jest problem z Asus Xonar DS (7.1) - absolutny brak dzwieku.
Sprawdzilam wypowiedzi ludzi ktorzy tez maja problem z dzwiekiem po przeinstalowaniu Windows - ale pomimo, ze maja podobna karte (DS lub DX) i te same glosniki (Logitech X-530, 5.1) to wiekszosc nie ma glosu tylko na tylnych glosnikach a ja nie mam dzwieku w ogole.
Zgodnie z instrukcja ze stronki firmy wsadzilam ich patch (a moze to ten sam sterownik co dla Visty sadzac z narzekan forumowiczow), ustawilam glosniki i mikrofon wg ich specyfikacji i oczywiscie nic sie nie dzieje.
...ale - robiac test glosnikow na "sound/playback devices" wyglada ze dzwiek "jest" tylko system nie puszcza go na glosniki.
I pomimo, ze nie jestem "wybitnym specem od komputerow" to pamietalam, zeby glosniki podlaczyc do komputera i pradu oraz zeby je wlaczyc
Poniewaz pisze ze Szkocji - nie mam szans na znalezienie osoby, ktora by sie orientowala (lub WIEDZIALA) co mozna ew zrobic dlatego jesli ktos z was ma jakis pomysl - bardzo prosze o pomoc. Tylko blagam - potraktujcie mnie jak blondynke i napiszczie ewentualna instrukcje jezykiem, ktory by zrozumiala nawet wasza babcia

Zaloguj się