Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: Asus k52jt przycina się - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Asus k52jt przycina się Oceń temat: -----

#1 GośćDawid_*

• Grupa: Goście

Napisany 26 listopad 2011 - 23:49

Witam, mam problem z laptopem Asus K52JT działa na win7 64bit, mianowicie, gdy gram laptop się zawiesza ale dosłownie na kilka sekund, puszcza i dalej działa normalnie, powtarza to sie dość często znaczy kilka razy na godzine. Licze że ktoś mi sprobuje doradzić co można zrobic aby sie to zmienilo, bądź może chociaz poda przyczyne, pozdrawiam.

#2 Użytkownik jest niedostępny   wtomczak Ikona

• Nie wyrzucaj komputera przez okno!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 27 listopad 2011 - 15:07

Przyczyn może być kilka: bardzo obciążony procesor, dawno nie defragmentowany dysk, zbyt mała ilość RAM, wymagania gry dla karty graficznej są zbyt wysokie.
komputeryservice.blox.pl komputeryservice.blox.pl

mobo: MSI K9-NEO nForce550
grafika: GF GTX 460 768MB 192bit MSI Cyclone
sound: X-Fi Xtreme Gamer + GigaWorks G500 5.1 THX
ram: 2x512MB i 2x1GB Kingstone DDR2 667MHz CL5
hdd: 2x250GB i 1TB oraz 40GB Maxtor w kieszeni zew.
zasilacz: Thermaltake Toughpower TPX 575M

#3 Użytkownik jest niedostępny   dave90 Ikona

• Adept
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 27 listopad 2011 - 16:29

Procesor zbyt obciążony nie jest przynajmniej tak wynika z tego narzędzia które można w win7 uruchomić jeśli chodzi o pamięć ram to jest tak samo, zużycie jednego i drugiego podczas grania jest na poziomie około 40%, komputer świeżo po formacie bo przed formatem miałem to samo i myślałem że może wynika to z faktu iż już troche czasu nie formatowałem dysku i sie za dużo tego wszystkiego nazbierało, jeśli chodzi o wymagania w stosunku do karty graficznej no to nie jest to raczej przyczyna mam AMD Radeon HD 6370M wydaje mi się że tego typu gry powinny na nim bez problemu śmigać chyba ze jest to może kwestia złego doboru sterowników aczkolwiek te instalowałem z płytki która otrzymałem do laptopa w sklepie.

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1