Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT: Dropbox - zabezpieczenie danych przed usunięciem z serwera - Forum IDG.pl - miejsce dyskusji o IT

Skocz do zawartości

Close Open
Close Open
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Dropbox - zabezpieczenie danych przed usunięciem z serwera Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   kotfilon Ikona

• Początkujący
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 24 maj 2011 - 17:56

Witam. Czy istnieje możliwośc zabezpieczenia danych na serwerze dropbox? Załóżmy, że chciałbym usunąć całą zawartość folderu dropbox na dysku, ale żeby wszystko pozostało na dysku w sieci. Jak to zrobić?

#2 Użytkownik jest niedostępny   Wiktor_Szpunar Ikona

• Kandydat
  • PipPip
  • Grupa: Moderatorzy

Napisany 17 czerwiec 2011 - 18:10

Hej kotfilion,

Jedna z możliwości jest taka: po usunięciu pliku w folderze Dropbox na dysku, wejdź na stronę usługi.

W zakładce "Files" w poziomym menu znajdziesz przycisk "Show deleted files". Będą tam usunięte pliki możliwe od odzyskania. Nie sprawdzałem czy istnieje czas, po którym takie dane są usuwane.

Dodaj obrazek

Nie wiem też czy jest sens usuwania danych z folderu Dropbox na dysku, skoro chcesz je zachować. Lepsze rozwiązanie to po prostu chwilowe wyłączenie (lub deinstalacja) aplikacji systemowej.

W temacie Dropboksa: znalazłem kiedyś ciekawy dodatek, który ułatwia tworzenie ładnych galerii zdjęć / list odtwarzania (mp3) z plików przechowywanych w usłudze. Nazywa się Views.fm, polecam.
Pozdrawiam,
Wiktor Szpunar
IDG Poland

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1